© Çerkezköy Ekspres

AYÇİÇEĞİ ALIMLARI BAŞLADI

Çerkezköy S.S. 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi 2024 hasat yılı alımlarına başladı.

Çerkezköy S.S. 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi 2024 hasat yılı Ayçiçek alımlarına 19 Ağustos Pazartesi günü Kapaklı’nın Yanıkağıl Mahallesi’nde bulunan alım merkezinde başladı. Alım kampanyasının ilk günü sebebiyle yapılan törene; Çerkezköy S.S.972 Sayılı Yağlı Tohumlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Acar, Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Şener, Yönetim Kurulu üyesi Uğur Avcı ve Kooperatif Müdürü Turgay Çolak ile kooperatif ortakları katıldı

10 KİLO AYÇİÇEK YAĞI HEDİYE EDİLDİ

Alımların başladığı ilk gün ürünlerini teslim eden Vedat Karlı ile yine Cavit Ecevit 10 kilo ayçiçek yağı ile ödüllendirildi. Kooperatif Başkanı Orhan Acar, “Her yıl alım kampanyamızda ilk ürünü kooperatifimize teslim eden ortaklarımızı ayçiçek yağı vererek ödüllendiriyoruz. Bu yılda alım kampanyamızın ilk günü ürünlerini teslim eden ortaklarımızdan Vedat Karlı ve Cavit Ecevit’e 10 kilogramlık ayçiçeği vererek ödüllendirdik. Bu yıl çok az yağış olmasına rağmen Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde ayciçek verimi dekara 140 ile 150 kilo arasında oldu. Rekoltemizi beklentimizi 4-5 bin ton olarak ön görmüştük. İnşallah ön gördüğümüz şekilde rekoltemizi gerçekleştirmiş olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“AYCİÇEĞİNDE ORTALAMA YAĞ ORANI 40 ile 44 ARASI”

Başkan Acar, dekara ortalama yağ oranı konusunda da şöyle dedi; “Bu yıl bölgemizde üretilen ayçiçeğinde ortalama yağ oranı önceki yıla göre daha yüksek olduğunu görüyoruz. Yaptığımız tespitlere göre bölgemizde ortalama yağ oranı 40 ila 44 arasında olması bizleri sevindirdi. Alımlar tarlada ürün kalmayıncaya kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Başkan Orhan Acar, “Bu yıl ortaklarımıza bereketli bir hasat yılı diliyorum. Kooperatif olarak bizler gelen ürünün rutubetine, yağ ve çöp oranına dikkat ediyoruz. Alım merkezimizde bir laborant, bir eksper, bir ambar ve bir kantar memuru ekip olarak görev yapıyor. Alım kampanyamızın ilk gününü 50 ton alım yaparak kapattık” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER