© Çerkezköy Ekspres

BAŞKAN ÇETİN; “SİYASET YAPARKEN DOĞRULUĞU VE SAMİMİYETİ ARAŞTIRIN”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Belediyemiz de böyle bir kadromuz var. Kadro ile bir araya gelip onlardan bilgi alabilirsiniz. Siyaset yaparken doğruluğu ve samimiyeti araştırın. Kadroyu küçümsemeyiniz. Onlar her zaman özveriyle çalışıyorlar. Tribünlere oynamak için zayi etmeyiniz”

Kapaklı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi.

“BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİNDEN YATIRIM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplantı öncesi ilçede devam eden devlet yatırımlarıyla ilgili de bilgi veren Çetin, “Eğitim konusunda ilçemizde önemli yatırımlar getiriyoruz. 8 adet okul inşaatı devam ediyor. 4 tanesi yıl sonunda tamamlanacak. 9 adet yeni inşaat ihalesi başlayacak. Yoğun göç alan ve genç nüfusu olan önemli ihtiyaçlarını devlet yatırımı olarak takip ediyoruz. Hayırseverler vasıtasıyla yatırım yapmak isteyenlerle temaslarımız yoğun devam ediyor. Devlet Hastanesi inşaatımız devam ediyor. Burada ÇOSB’ye teşekkür etmemiz gerekiyor. Gerçekten ilçemize çok güzel bir hastane kazandırıyor. Mevcut Devlet Hastanesi yerini buraya bir üniversite yapılması şartı ile ÇOSB’ye devrettik. ÇOSB de bunun karşılığında çok güzel bir hastane yapmaya çalışıyor. Artan maliyetlerden dolayı dördüncü müteahhit ile çalışıyorlar. 26 milyon dolarlık bir yatırım yaptılar. Bu ciddi bir rakam. Emniyet binasında çalışmalar sürüyor. Karaağaç’ta Aile Sağlık Merkezi’nin ihalesi yapıldı. Oranın da takibini yapıyoruz. Devlet yatırımı olarak ilçeye değer katacak. Ağustos ayında ilçemizde alt yapı ve üst çalışmaları yaptık. Millet bahçesine başlayacağız. Millet bahçesi içerisinden geçen derenin ıslahı için Fen İşlerimiz malzeme alımı yapıp dereyi ıslah edecek. Büyükşehir’in bütçesinden ilçemize yatırım yapılması konusunda taleplerimiz oldu. Geçtiğimiz günlerde belediye başkan yardımcılarımız ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Candan Yüceer’i ziyaret ettik. Gerçekten verimli ve faydalı bir görüşme oldu. Projeleri tamamlanmış olan, ihaleye çıkma aşamasındaki tüm projeleri sunduk. Hangilerini uygun görürse ilçemize yapılmasını talep ettik. Olumlu yatırımları inşallah ilçemize getireceğiz” diye konuştu.

“SİYASİ POLEMİKLER FAYDA SAĞLAMAZ”

CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Kenan Aşer CHP grubu adına söz alarak okulların ve eğitimin güncel durumu hakkında basın açıklamasını okudu. Aşer’in basın açıklamasına cevap veren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Gönül isterdi ki bu kadar uzun yazıyı okuyan kardeşim Büyükşehir’de 10 yıldır iktidarda olan CHP’nin satın alma suyunu değil de içilebilir suyunu sunsun. Derelerin ıslahı ile ilgili uğraşsın. Bu konular TBMM’de konuşulacak konulardır. Yerel konular olmadığı için bizi ilgilendirmiyor. Bize düşen görevlere odaklanmamız gerekiyor. Kapaklı’ya hizmet edelim. Kendi sokağımızdaki sorunlarımızı çözmeye bakalım. Kapaklı’da duş alacak suyumuz yok. Gelin hep birlikte bunu tartışalım. Siyasi polemikler bize fayda sağlamaz. Kapaklı’yı her zaman dert edelim. Bu siyasi söylemlerin bizlere faydası olmaz. Bana ‘gel dereyle suyla uğraşalım’ de. Ben seni Tekirdağ’a kadar sırtımda taşıyım” dedi.

“KAPAKLI’YA DEĞER KATABİLİRİZ”

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilirken, 176 ada 3 parselde kayıtlı 3808 metrekare kreş vasıflı taşınmazın kreş olarak kullanması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 5 yıl boyunca bedelsiz tahsis edilmesi ve protokol için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi önergesi gündem maddeleri arasına eklendi. Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri tarafından Şerife Balcı Parkının düzenlenmesi talebi, taşınmazların kiralanması süreçleri, Bahçelievler Mahallesi çocuk parkının güvenlik kamerası talebi, Fatih Mahallesi 518 ada 18 parselde inşaat izinleri verilmediği konusunda önerge verirken, önergelere müdürlüklerin cevap vereceği kaydedildi. Önergelerle ilgili konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Meclise ne kadar önerge gelirse mutlu oluyorum. Benim rahatsızlığım yok. Kapaklı’nın 22 müdürlüğü var. 6 tane başkan yardımcısı var. Bu arkadaşlarımızın hepsinin emin olun ki kafası çalışıyor. Mevzuatların hepsini de biliyorlar ve çözüm üretmeye çalışıyorlar. Bizler de hep birlikte yol haritası belirlemeye çalışıyoruz. Kapaklı’ya katkı verecek her şeyi çözmeye çalışıyoruz. Belediyemiz de böyle bir kadromuz var. Kadro ile bir araya gelip onlardan bilgi alabilirsiniz. Siyaset yaparken doğruluğu ve samimiyeti araştırın. Kadroyu küçümsemeyiniz. Onlar her zaman özveriyle çalışıyorlar. Tribünlere oynamak için zayi etmeyiniz. Bazen öyle konular geliyor ki aşamıyoruz. Kanunsuz iş yapamadığımız için bazılarını aşamıyoruz. Kadrolarımız ile bir araya geliniz varsa önerileriniz söyleyiniz. Size gelen taleplerin daha önceden bize geldiğini biliyoruz. Meclisi faydalı konularla meşgul edip meclise değer katalım. Bakanlıkla TESKİ ile temasta bulunalım diyebilirsiniz. Bunları ancak yaparsak Kapaklı’ya değer katabiliriz. Kısır döngülerle siyaset bir yere gitmiyor. Kapaklı’ya değer katmak için sizlerden destek istiyoruz” dedi.

“BİZ BAYRAK ASMAKTAN GOCUNMAYIZ”

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan’ı da eleştiren Başkan Çetin, “Geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanı sosyal medyadan bayrak asmadığımız için bizi eleştirmiş. Biz her yere resmi bayramlar öncesi bayrak asıyoruz. Aynı anda her yere bayrak asamayız. Biz bayrak asmaktan gocunmayız. Ne kadar bayrak asılırsa o kadar keyif alırız. Siyasi malzeme yapmaya çalışıyorlar. Bunlar ne size ne de bize bir şey kazandırmaz” dedi. Gündemin ilk maddesinde yer alan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün kurulması ve kurulacak olan Müdürlüğün görev ve çalışma yönetmeliğinin onaylanması konulu yazı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün kapatılarak Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün kurulması ve kurulacak olan müdürlüğün görev ev çalışma yönetmeliğinin onaylanması konulu yazı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, 12 adet dolu kadroda değişiklik yapılması, oy çokluğu ile, 1 adet boş kadroda değişiklik yapılması oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye hisselerinin hissedarına satılması konulu yazı oy birliği kabul edilirken, Atatürk Mahallesi 1242 ada 25-26-27-28 ve 29 parseller ile 3039, 3040, 3072 ve 3074 parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konulu yazı ise İmar Komisyonu’na havale edildi. Önerge olarak meclis gündemine eklenen 176 ada 3 parselde kayıtlı 3808 metrekare kreş vasıflı taşınmazın kreş olarak kullanması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 5 yıl boyunca bedelsiz tahsis edilmesi ve protokol için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi komisyonlara havale edilen konuları görüşmek üzere 6 Eylül Cuma günü saat 10.00’da toplanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER