© Çerkezköy Ekspres

ÇERKEZKÖY BİR DEĞERİNİ DAHA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Ülkemizin sevilen değerli sanatçılarından merhum Kemal Sunal’ın Postacı filminde de rol alarak hafızalara kazınan Çerkezköylü PTT dağıtımcısı Bahtiyar Karakaş yakalandığı hastalığa yenik düşerek vefat etti. Sporcu kimliğiyle de ülke genelinde isim yapan Karakaş’ın vefatı Çerkezköy’ü hüzne boğdu. 77 yaşındaki Karakaş, 4 kız babası ve 9 torun dedesi idi.

Çerkezköy PTT’sinde yıllarca posta dağıtıcılığı yaptıktan sonra emekli olan Bahtiyar Karakaş, PTT’de İstanbul’da çalışırken 1984 yılında başrollerini Kemal Sunal, Fatma Girik, Erdal Özyağcılar gibi Yeşilçam’ın usta isimlerinin yer aldığı ‘Postacı’ filminde de postacılar koşusunda ki sahnelerde rol almıştı. Filmde postacıların yarışında Kemal Sunal, Bahtiyar Karakaş’ı hızlı adımlarla geçerek ona “Müsaadenizle efem’ diye seslenişi Bahtiyar Karakaş bu sahneyle hafızalara kazınmıştı.

KARAKAŞ MARATON YARIŞLARINDA BİRÇOK BAŞARI ELDE ETTİ

PTT tarafından düzenlenen birçok postacı yürüyüşünde dereceler elde eden, pek çok maratona katılarak Çerkezköy’ün adını duyuran Bahtiyar Karakaş, 2021 yılda da Gelibolu’da düzenlenen Gelibolu yarı Maratonu’nda yaş gurubunda birincilik elde etmişti. Geçtiğimiz yıllarda Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nda da solist olarak görev almıştı. Bahtiyar Karakaş, Çanakkale Savaşlarında gösterdiği kahramanlıklarla destan yazan 57. Alay anısına gerçekleştirilen yürüyüş ekibinde de yer alarak pek çok kez Tekirdağ’dan Çanakkale’ye yürümüştü.

DUALARLA DEFNEDİLDİ

Bölgede sporcu kimliğiyle de tanınan, ülke genelindeki birçok maratona da katılarak Çerkezköy'ün adını duyuran Bahtiyar Karakaş, Cumhuriyet Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cumhuriyet mahallesindeki Çerkezköy Yeni Mezarlığında aile kabristanına gözyaşları arasında uğurlandı. Karataş’ı son yolculuğunda ailesi, dostları, eski mesai arkadaşları ve sevenleri yalnız bırakmadı. Cenazede Karataş’ın kızları damatları ve torunları aile bireyleri taziyeleri kabul etti. Cenazeye katılarak acılarını paylaşanlara teşekkür ettiler. Çerkezköy Ekspres gazetesi olarak merhum Bahtiyar Karakaş’a Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER