© Çerkezköy Ekspres

ÇERKEZKÖY TSO’DAN AŞÇI YARDIMCILIĞI KURSU

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da “Aranan personel” sorununa çözüm amaçlı çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile aşçılığa ilgi duyan, yeni bir meslek sahibi olmak isteyen herkesin katılım sağlayabileceği aşçı yardımcılığı kursu açacak.

Türkiye’nin üretim üssü olan Çerkezköy’de “Aranan personel” sorununa çözüm amaçlı birçok çalışma gerçekleştiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, bu alanda hazırladığı yeni bir çalışmasını daha hayata geçiriyor. Odanın ilgili meslek komitesi olan 14. Meslek Komitesi’nin girişimi ile Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde aşçı yardımcılı kursu açılacak.

HALK EĞİTİM İLE İŞBİRLİĞİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in de önemle üstünde durduğu mesleki eğitim alanında geçtiğimiz günlerde bir adım daha atılarak Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de bir proje hayata geçirilmişti. Gerçekleştirilen bu adımın ardından hizmet sektörünü kapsayan 14. Meslek Komitesi, kendi meslek gruplarındaki üyelerin sorunlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitelerinin kendi üye gruplarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde sektördeki en önemli eksiklerden bir tanesinin aşçılık alanında olduğunu tespit ederek bu alanda çalışmalarını başlattı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 14. Meslek Komitesi Komite Başkanı Kamil Canberk Atik, Komite Üyeleri Sedat Çolak, Abdullah Sezgin, İlker Sezen ve Şaban Kardeş,  Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen fikir alışverişleri sonrasında “Aşçı Yardımcılığı” kursu açılmasının sektör adına değerli bir adım olacağı kararlaştırıldı. 

ÖN BAŞVURULAR BAŞLADI

Aşçılığa ilgi duyan ve bu sektöre kendini geliştirerek yeni bir meslek sahibi olmak isteyen herkesin katılım sağlayabileceği aşçı yardımcılığı kursuna katılmak isteyenlerin detaylı bilgi için 0 282 726 88 88 dahili 1250 tuşlanarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ilgili personelinde bilgi alınabileceği kaydedildi. Kurs, başvurular yeterlilik sayısına ulaştıktan sonra başlayacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER