© Çerkezköy Ekspres

ÇERKEZKÖY’DE AKILLI DURAK DÖNEMİ BAŞLADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’ndaki şehir içi otobüs durağında akıllı durak sistemini hayata geçirdi. Durağa yerleştirilen dijital ekranda duraktan geçen şehir içi otobüslerin hatları, güzergahları ve kaç dakika sonra geleceği belirtiliyor. Uygulamanın kısa sürede ilçe genelinde tüm duraklarda yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy’de her gün yüzlerce kişinin kullandığı şehir içi yolcu duraklarında akıllı durak sistemini hayata geçirmek için çalışma başlattı. Trafik yoğunluğunun yaşandığı Cumhuriyet Meydanı’ndaki yolcu duraklarında hayata geçirilen Akıllı Durak Sistemi Uygulaması kapsamında durağa monte edilen dijital ekranda vatandaşlar, duraktan hangi toplu taşıma araçlarının hangi istikamete geçtiğini, araçların güzergahını ve aracın gelmesine tahmini kaç dakika kaldığını takip edebiliyor.

“AKILLI DURAKLARIN YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR”

Çerkezköy’de hayata geçirilen bu sistemin deneme amacıyla şimdilik yalnız Atatürk Caddesi’nde hayata geçirildiğini belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Uygulama Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirildi. Şu an deneme aşamasında olan sistem, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlara saatler ve güzergahlar konusunda ekran üzerinden yazılı olarak hizmet veriyor. İlerleyen süreçte diğer duraklara da konularak yaygınlaştırılması hedefleniyor” dedi.

AKILLI DURAK UYGULAMASI NEDİR?

Toplu taşıma uygulamalarında araçlarla duraklar arasında kurduğu akıllı bir otomasyon sayesinde, duraklarda bekleyen yolcuların gidecekleri güzergaha ait aracın ne zaman geleceği bilgisini öğrenmelerini sağlıyor. Ayrıca merkezde kurulan bir sistem odası sayesinde de toplu taşıma organizasyonunun sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER