© Çerkezköy Ekspres

“HAYAT KURTARAN BAĞIŞÇILARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Türk Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, 2024’ün ilk 6 ayında Kızılay’ın gerçekleştirdiği faaliyetleri aktardı. Kan bağışının yanı sıra sosyal yardımları ile dikkatleri üzerine çeken Kızılay’ın her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirten Karaca; “2024 yılının ilk 6 ayında 1 milyon 373 bin 168 ünite kan bağışı yapıldı. En çok kan bağışını 20 yaş grubundan gerçekleştirildi. Kan bağışına önem veren gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda da bağışlarını Kızılay’a yapan değerli hayırseverlerimize ayrıca teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Türk Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Kızılay’ın 2024 yılının ilk 6 ayındaki istatistiklerini paylaştı. 3 kıtada milyonlarca ihtiyaç sahibine destekte bulunduklarını aktaran Karaca; “Ülke kan ihtiyacını karşılamak için 7 gün 24 saat çalışan Türk Kızılay'a 2024 yılının ilk 6 ayında 1 milyon 373 bin 168 ünite kan bağışı yapıldı. En çok kan bağışının 20 yaş grubundan yapıldığı Kızılay'ın kan bağışçıları arasında öğrenim durumuna göre ilk sırayı lise mezunları aldı. Türk Kızılay, gelenekselleşen vekâletle kurban kesim kampanyası kapsamında hedeflediği 128 bin hissenin üzerine çıkarak yurt içinde 31 bin 668, yurt dışında 115 bin 15 olmak üzere toplamda 146 bin 683 hisse kurban kesimi gerçekleştirdi. Kızılay, vekâletle kestiği kurbanlarla Türkiye ve Gazze dâhil 21 ülkede yaklaşık 4,2 milyon ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketini taşıdı” dedi. Çerkezköy’de de birçok ihtiyaç sahibine kan ihtiyacı başta olmak üzere sosyal yardımlarla yanında olduklarını aktaran Karaca; “Kızılay’ımızın kan bağışına destek veren, sosyal yardımlarıyla, destekleriyle yanımızda olan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Kızılay, sizlerin destekleriyle birçok ihtiyaç sahibinin yanında oldu. Alışveriş çeklerimiz, kurban etlerimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize titizlikle ulaştırıldı” dedi.

“HAYAT KURTARAN BAĞIŞÇILARA ONUR MADALYALARI”

Düzenli kan bağışçılarına onur madalyaları hazırlayarak manevi değeri yüksek bir hatıra ile onurlandırmayı amaçladıklarını ifade eden Karaca; “Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığı ile hayata geçirdiği Ulusal Kan Temini Projesi kapsamında, kan ve kan ürünleri teminini tamamen gönüllülük esasına dayalı bir yaklaşımla gerçekleştiriyor. Kan ve Kan Ürünleri Yönetmeliği’ne uygun olarak karşılıksız ve gönüllü kan bağışını teşvik etmek amacıyla düzenli bağışçılarını bronz, gümüş ve altın adıyla verilen madalyalarla ödüllendiriyor. Kızılay’ın altın madalyaları 925 ayar gümüş üzerine altın kaplama olarak hazırlanıyor. Dünya genelindeki benzer programları örnek alarak uyguladığı madalya programıyla Kızılay, kan bağışçılarını maddi değil, manevi değeri yüksek bir hatıra nişanıyla onurlandırmayı amaçlıyor” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER