© Çerkezköy Ekspres

İHRACATIN YILDIZLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında yer alan 35 firma Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nda düzenlenen ödül töreniyle ödüllendirildi.

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın düzenlendiği Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen ödül törenine; Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Vekili Ali Kopuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcün, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Çolakoğlu, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı.

“BÖLGEMİZ İÇİN ÇOK KIYMETLİDİR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin yaptı. Çetin, konuşmasında; “Çerkezköy’ün üretim üssünde olduğu kadar önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla ticari üs haline gelmesi için de el birliğiyle bütün yönetim ve meclisimle, Organize Sanayi Bölgemle, yerel yönetimlerle ticarette de hak ettiği noktaya gelmesi için çalışacağız. Çerkezköy’de 1976 yılından sonra sanayileşme başladı. Trakya, Türkiye’nin altın boynuzudur. Bu altın boynuzun önümüzdeki dönem için makro planlarının yapılması gerekiyor. Acil eylem planlarının hayata geçirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde bizi gelecekte zor günler bekleyecektir. Tekirdağ protokolü ile bu sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bu bölgede doğdum ve yaşıyorum. Bu bölgede sürdürülebilir bir yaşam döngüsünün sağlanması için yeşil dönüşümse yeşil dönüşüm, suyun gelmesi gerekiyorsa suyun gelmesi için sonuna kadar çalışacağım. Burada doğdum ve burada öleceğim. Herkesin de desteğini istiyorum. Bölgemiz gerçekten çok kıymetlidir. Bölgemizle ilgili makro planlar inşallah önümüzdeki süreçte hayata geçecektir” dedi.

“YEŞİL PASAPORT SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ”

Listeye giren 35 firmayı kutlayan Çetin, “Üretim üssü olan bölgemizde ihracatta ilk bin arasında yer alan 35 firmamızı kutluyorum. Başarılarınız da daim olsun. Sizlerle birlikte çok daha iyisini başaracağımıza inanıyorum. Sizlere de sonuna kadar güveniyorum. Ben inanıyorum ki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızla beraber, aldığımız destekle beraber eğer sanayiciye yeşil pasaport sağlanırsa ben inanıyorum ki ihracatta en az yüzde 20 daha fazla ürün ihraç edeceğiz, ürünlerimizi yurt dışına satacağız. Bunu sonuna kadar istiyorum. Sizlerin de desteğinizi bekliyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde TOBB Başkanımızı ve tüm yönetim kurulunu buraya bekliyorum. Desteğe ihtiyacımız var, bölgenin desteğe ihtiyacı var. Biz de size tam destek veririz, sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

“BURADA BULUNMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM”

Programa katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Vekili Ali Kopuz, “Burada bulunmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Çerkezköy ülkemizin en önemli sanayi merkezlerinden birisidir. Ülkemizin en yüksek sanayi üretimi gerçekleştiren ilk beş ilden biri konumuna geldiyse bundan en büyük katkı ise Çerkezköy’den geliyor. Müteşebbis kardeşlerimiz yaşadıkları türlü sıkıntılara rağmen azim ve kararlılıkla çalışıyor ve üretiyor. Sadece iç pazarda değil uluslararası arenada da rekabet ederek Türk mallarının kalitesini tüm dünyaya tanıtıyorlar. Üretip ihraç ettikleri katma değerli ürünlerle Çerkezköy’ün ismini markalaştıran, şehrimizin bugünlere gelmesine katkı sağlayan tüm üreticilerimize ve sanayicilerimize şükranlarımı sunuyorum. Çerkezköy’ün gelişmesi yolunda vizyon ve ihracatını gösteren herkese teşekkür ediyorum. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine pek çok yenilikçi hizmet sunuyor. Çerkezköy’e yeni ihracatçılar kazandırıyorlar. K türü yetki belgesi ve dijital takograf kartının odadan verilmesini sağlayarak üyelerimize en hızlı şekilde ulaştırıyorlar. Yeşil dönüşüm konusunda da üyelerimize bilgilendirme yapıyorlar. Vize işlem ofisi de kuruluyor. Nitelikli personel teminine yönelik model fabrika ve mesleki eğitim projesini yürütüyor. Burada üretilen ürünlerin hızlı bir şekilde nakli için lojistik merkezi kurulması için de ayrıca çalışma yapıyor. Trakya Bölgemizin ilk ve tek endüstriyel fuarını düzenliyor. 8’inci defa düzenlenen ve her geçen sene kapasitesini ve etkisini artıran Çerkezköy Endüstriyel Fuarı da Çerkezköy’ün üretim gücünü gösteriyor. Yarım asrı bulan sanayi kültürüyle ülkemizin nitelikli üretim üssü konumuna yükselen Çerkezköy’ün bu başarılarıyla bizler gurur duymaktayız” dedi.

“ÇERKEZKÖY’DE 16 DERSLİKLİ BİR OKUL YAPIYORUZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerine Avrupa standartlarında beş yıldızlı hizmet sunduğunu kaydeden Kopuz, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası aynı zamanda akredite bir odadır. Çalışmalarından ötürü Ahmet Çetin başkanımızı, yönetimini ve çalışma ekibini yürekten tebrik ediyorum. Kendisi sizleri de Ankara’da en iyi şekilde temsil ediyor. Biz kendisiyle birlikte çalışmaktan ve yol arkadaşımız olmasından son derece mutluyuz. Odamızın da talebi ve katkısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Çerkezköy’de 16 derslikli bir okul yapıyoruz. Ödül alan firmalarımızı da kutluyor, hepsiyle iftihar ediyoruz” dedi.

FİRMALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından Ali Kopuz’a günün anısına çiçek takdiminin ardından ödül törenine geçildi. Arçelik Anonim Şirketi, BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Erdemoğlu Dış Ticaret A.Ş., Taha Pazarlama ve Mağazacılık A.Ş., Sarten Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Altek Döküm Hadde Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Defacto Perakende Ticaret A.Ş. (Ozon Tekstil), Hema Exim Ticaret A.Ş., Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aksa Jeneratör Sanayi A.Ş., World Medicine İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., Saray Döküm ve Madeni Aksam Sanayi Turizm Anonim Şirketi Çerkezköy Şubesi, Jotun Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Özer Metal Sanayi A.Ş., Korozo Dış Ticaret A.Ş., Yorglass Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş., Eda Dış Ticaret ve Tekstil Pazarlama A.Ş., Türkmen Grup İthalat İhracat Dış Ticaret A.Ş. (ATT Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.), 3 M Sanayi ve Ticaret A.Ş., Dinex Egzoz ve Emisyon Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Setaş Kimya Sanayi A.Ş., Elkon Beton Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Argon Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sarbak Metal Ticaret ve Sanayi A.Ş., Deva Holding A.Ş., Ankutsan Antalya Kutu San. Oluklu Muk. Kağıt Ticaret A.Ş., 2 M Kablo Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş., Wat Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş., Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş., Schott Orim Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş., Paksel Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Korel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Formül Plastik ve Metal Sanayi A.Ş., Suglobal Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi A.Ş. ve Asa Kaynak ve Metal Alaşımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmalarına ödülleri TOBB Başkan Vekili Ali Kopuz, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ve Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan tarafından plaketleri verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER