© Çerkezköy Ekspres

TÜRK METAL SENDİKASI YÖNETİCİLERİ GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden ve Çorlu Bölge Temsilcisi Nevzat Kavlak, düzenlenen kahvaltı programında yerel ve ulusal basın temsilcilerini ağırladı.

Wyndham Otel’de düzenlenen kahvaltıda konuşan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak vefat etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Teşkilatımızı bugünlere getirdi. Bayrağı Uysal Altundağ devraldı. Genel başkanımız 6 aydan beri görevde. Çok şükür birlik beraberlik içinde Genel Başkanımızın teslim ettiği emaneti daha ileriye götüreceğiz. Türk-İş Konfederasyonu olarak geçtiğimiz haftalarda vergi ile ilgili mitingler yaptık. Önümüzdeki hafta buralarda iş durdurma eylemlerimiz olacak. Ocak ayında aldığımız maaşlar aralık ayına kadar yüzde 15, 20, 30, 40 dilimine giriyor. Bizler bordrolu çalışanlar aldığımız maaşın yüzde 40’ı vergi olarak kesiliyor. Biz diyoruz ki ‘az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın’ ve sabitlensin. Yani vergilerimiz yüzde 15’ye, yüzde 20’de sabit olsun. Gerçekten şu anda baktığımız zaman arkadaşlarımız, emekçilerimiz geçinemiyor. Onların temsilcisi olarak bizler de her yerde bunu söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“EĞİTİMLERİMİZ SÜRÜYOR”

Sendika üyelerine hem eğitim hem de tatil imkanı sağladıklarını ifade eden Koçak; “Üyelerimiz hem 5 yıldız otellerimizde bir hafta tatil yapma imkanı buluyorlar hem de eğitimlere katılıyorlar. Bu zamana kadar bu bölgemizde 20 binden fazla üyemiz eğitimlerden geçti. Eğitimlerimiz hız kesmeden devam ediyor” dedi.

“ÜYELERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türk Metal Sendikası’nın Çerkezköy’deki yeni binasının üyelerin kullanımına açık olduğunu ifade eden Koçak, maç yayınlarını da verdiklerini belirtti. Türk Metal Sendikası olarak Türkiye’nin en iyi sözleşmelerini kendilerinin yaptığını söyleyen Koçak, “Gerçekten üyelerimizin her zaman maddi manevi yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi. Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden ve Çorlu Bölge Temsilcisi Nevzat Kavlak da gazetecilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Konuşmaların ardından Murat Koçak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER