© Çerkezköy Ekspres

YILDIRIM BEYAZIT MAHALLE MUHTARLIĞI AŞURE DAĞITTI

Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Fatma Kaya, Muharrem Ayının 10’uncu günü nedeniyle, mahalle sakinlerine muhtarlık önünde aşure dağıttı.

Yoğun katılım olan etkinliğe; Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Çerkezköy Belediyesi Personel Aş. Müdürü Enver Bayram, Yağmur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nezihe Çolak, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, 2024 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Salih Bezgin, Kapaklı Belediyesi önceki dönem belediye meclis üyesi Adem Sekmen, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcilik Başkan Yardımcısı Ahmet Galak ve çok sayıda davetli ile mahalle sakinleri katıldı. Aşure ikramı öncesi Fevzipaşa Cami imamı Mustafa Üstün Kuran okudu. İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın dua okumasının ardından aşure ikramı yapıldı.

“İLK KEZ DÜZENLEDİK”

Yıldırım Beyazıt mahalle Muhtarı Fatma Kaya Mahalle Muhtarı Fatma Kaya, ilk kez düzenledikleri Aşure Günü’ne katılanlara teşekkür ederek; “Aşure en az yedi çeşit yiyeceğin karışımı ile yapılan şifalı bir yiyecektir. Aynı zamanda Aşure günü kaynaşma ve birlikteliği pekiştiren bir gündür. Bu yıl Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarlığı olarak ilk defa düzenlediğimiz etkinliğimizde bin 500 kase aşure dağıttık. Etkinliğimize katkıda bulunan ve bizlerin davetini kırmayıp etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER