© Çerkezköy Ekspres

ZABITA 198 YAŞINDA

Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 198. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de düzenlenen törenle kutlandı.

Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 198. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Memiş, Gökay Keleşoğlu ve Levent Yıldırım, Zabıta Müdürü Kenan Erez ve beraberindeki Zabıta memurları Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundular ve ardından İstiklal Marşımızı okudular. Ardından günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, “Devletimizin en eski, en köklü teşkilatlarından olan ve kent huzurunun daimi koruyucuları, toplum sağlığı ve güvenliğimiz için 7/24 görev başında olan Zabıta Teşkilatımızın kuruluşunun 198. Yılı ve Zabıta Haftası kutlu olsun” dedi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAR”

Zabıta memurlarının yerel yönetimler hizmet kolunun öncü görevlerini yürüten, asli bir kamu görevlisi olduğunu kaydeden Kenan Erez, “Zabıta Memurlarımız vazifelerini, kendi görev alanı ile ilgili kanun ve yönetmeliklere dayanarak icra ederler. Kamu adına kendi görev tanımı olsun ya da olmasın durum tespiti yaparak ilgili kuruma bildirmekte, birliktelik ve bütünlük anlayışı içerisinde kentin sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlamakta, görevlerini sorumluluk duygusuyla yerine getirmektedirler. Kanunlardan aldığı güçle bir kolluk kuvveti olarak, halkın huzur, sağlık ve güveninin sağlanmasının önemli teminatlarından biri olan Zabıta Teşkilatımız, içinde bulunduğu zamanın idraki ile donanım ve yenileme kabiliyetini muhafaza etmekte, değişen şartlara büyük bir başarıyla intibak etmektedir. İyiliği emretmek, kötülüğü men etmek gibi mukaddes bir gayeyi hayat düsturu olarak yaşayan, asaletini tarihten alan bu teşkilat sağlık, huzur ve güvenin teminatı için her daim görev başındadır. Belediyelerimizin gören gözü ve işiten kulağı olan Zabıta Teşkilatlarımız aynı zamanda belediyelerimiz ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görerek her zaman vatandaşlarımızın yanında ve hizmetinde olmaya devam etmektedir. Bu vesile ile Zabıta Teşkilatımızın 198. Yılı’nı kutlar saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN AKAY’I ZİYARET ETTİLER

Atatürk Anıtı’ndaki programın ardından Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez ve beraberindeki Zabıtalar Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Akay, Zabıta Müdürü Kenan Erez ve Zabıta memurlarının 198. Kuruluş Yıldönümünü kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER