23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADIK: ÇERKEZKÖY’DE RENKLİ GÖRÜNTÜLER
EĞİTİM23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105’inci yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de coşku içinde kutlandı. Gün boyu süren etkinliklerle bayram sevinci sokaklara taşarken, çocukların sergilediği performanslar izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK BIRAKILDI
Kutlamaların ilk durağı Cumhuriyet Meydanı oldu. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan ile öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Esra Gürgünlü’nün günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından, aynı okuldan Enes Talha Bıyık “Atatürk Çocuk Olmuş” adlı şiiri seslendirdi. Program, “Renklerle 23 Nisan” adlı resim sergisinin açılışı ile devam etti.
ETKİNLİKLER 29 EKİM SPOR KOMPLEKSİ’NDE DEVAM ETTİ
Meydan programının ardından kutlamalar, 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenen etkinliklerle sürdü. Törene; Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut, Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammed Süleyman Rüzgar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı
ÖĞRENCİLERDEN GÖZ DOLDURAN PERFORMANSLAR
Kutlamalar kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Ardından 23 Nisan ve çocuk temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile voleybol turnuvası ve Tekirdağ genelindeki akıl ve zekâ oyunları finallerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları, dans gösterileri ve şiir dinletileriyle sona erdi. Çocukların sahnedeki yetenekleri büyük alkış toplarken, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Çerkezköy, 23 Nisan’da bir kez daha çocukların neşesiyle renklendi; milli egemenliğin ve çocukların bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.
İlginizi Çekebilir