© Çerkezköy Ekspres

BAŞAKŞEHİR OKULLARINDAN FARK YARATAN EĞİTİM

​​​​​​​Kapaklı Başakşehir Okulları Rehber Öğretmenleri Ceylan Düştü ve Gamze Koçak, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Buse Yılmaz, İngilizce Öğretmeni Neslihan Civelek ve Drama Eğitmeni Şule Yavuz geçtiğimiz nisan ayında aldıkları 32 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimi, diğer arkadaşlarıyla paylaştılar. Söz konusu eğitimle okulda daha kaliteli ve verimli bir şekilde eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Temmuz ayı içerisinde yeni binasına geçmeye hazırlanan Kapaklı Başakşehir Okulları, farklı eğitim uygulamaları ile de dikkat çekiyor. Oyunlaştırma eğitimi ile öğrencilerin, öğrenmelerinin daha kolay ve basit hale gelmesi amaçlanıyor. Akılda kalıcı uygulamalarla başarı çıtasını her geçen gün daha yükseğe taşıyan Başakşehir Okulları, söz konusu eğitimleri okulun tüm öğretmenleri ile paylaşıyor.

EĞİTİMDE OYUNLAŞTIRMA NEDİR?

Geleneksel Eğitim metotlarının dışına çıkmayı amaçlayan eğitimde oyunlaştırmanın temelini eğlenirken öğrenciyi hedefe ulaştırma anlayışı oluşturuyor. Oyunla karıştırılmaması gereken bu terim belli bir süreç içerisinde oyunlaştırma elementlerini dinamiklerini ve mekaniklerini kullanarak 21. Yüzyıl becerilerini geliştirmeyi ve kalıpların dışına çıkmayı hedefliyor. Hikayeleştirme, hedefler, kurallar, dinamikleriyle başlatılan oyunlaştırılmış bir eğitim süreci rozetler, ödüller, görevler, şans faktörü vb elementler ve mekaniklerle desteklenerek öğrencide daha kısa sürede ve daha kalıcı davranış değişikliği gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

OYUNU CİDDİYE ALANLAR

Başakşehir Okulları oyunu ciddiye alanlar arasına katılmak için ilk adımı atarak bölgede bir ilki daha gerçekleştirdi. Başakşehir Okulları uygulama odaklı eğitim anlayışı ile oluşturulan atölyelerini oyunlaştırma eğitimi ile destekleyerek daha eğlenceli hale getirmeyi hedefliyor. Fen bilimlerinden İngilizceye her branşta oyunlaştırmayı kullanacak olan Başakşehir okulları bu alandaki çalışmalarıyla göz doldurmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER