BAŞKAN ÇETİN: “5 MİLYON LİRA BAŞKA YERLERE HARCANMIŞ”
KAPAKLIKapaklı belediye Başkanı Mustafa Çetin: “Rüzgar gülü devreye girdi. Maliyeti çok yüksek diye ben konuyla ilgili müfettiş talep ettim. 8 buçuk milyon + KDV’ye verilmiş. Özel bankadan 3 milyon lira çekilip verilmiş, şuanda 5 milyon borcumuz var o rüzgar gülüne. Ciddi bir faiz ödüyoruz. Sonra rüzgar gülü için 5 milyon liralık bir kredi daha çekilmiş ama rüzgar gülü için kullanılmamış, seçime yakın başka yerlere dağıtılmış” dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kazak Gölü Festivali öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi. Festivalin yapılacağı alanı meclis üyeleriyle birlikte inceleyen Çetin, burada kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kapaklı Belediyesi eski Başkanı İrfan Mandalı döneminde yapılan Rüzgar Gülü’nün devreye girip girmediğine yönelik soruya Başkan Çetin; “Rüzgar gülümüz devreye girdi. 8 buçuk milyon lira artı KDV’ye yapılmış. Bunun 5 milyon lirası başka yerlere harcanmış. Bunun için de müfettiş talebinde bulunduk” dedi.
“FUAR MERKEZİ TALEBİNİ YİNELEDİ”
Başkan Çetin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bölgeye bir fuar merkezi kurulması için talepte bulunduklarını belirterek; “Onlara yer gösterdim. Karaağaç’a giderken 17 dönüm bir yerimiz var. Ben bu bölgede bir ticaret fuar merkezi olsun istiyorum. Süleyman Kozuva'dan da rica ettim. ‘Yerimiz var, burayı inşaat süresince size tahsis edelim, yapın’ dedim. Benden yazılı bir talep istediler. Ben de 3-4 ay önce yazılı olarak talebimizi ilettim. Önümüzdeki yıl bütçeye koyacaklarını söylediler. Okul yerine fuar merkezi yapalım diye düşünmüş olabilirler. Ben öyle bir talepte bulunmadım. Bizim istediğimiz 25 milyona yakın maliyeti olan bir şey. Okulu devlete yaptırırız sıkıntı yok. Şuanda asıl sorun okul yeri bulamıyoruz. Hatta bayramdan önce İlçe Milli Eğitim Müdürümüz okul yaptırmak isteyen bir hayırseverin olduğunu söyledi. Ama okul yeri sıkıntılı” dedi. Pınar Bulvarı’nda hafriyat dökümü ile ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle çalışmaların durduğunu belirten Çetin Rüzgar Gülü ile ilgili gelen soruya da şu cevabı verdi; “Rüzgar gülü devreye girdi. Maliyeti çok yüksek diye ben konuyla ilgili müfettiş talep ettim. 8 buçuk milyon + KDV’ye verilmiş. Özel bankadan 3 milyon lira çekilip verilmiş, şuanda 5 milyon borcumuz var o rüzgar gülüne. Ciddi bir faiz ödüyoruz. Sonra rüzgar gülü için 5 milyon liralık bir kredi daha çekilmiş ama rüzgar gülü için kullanılmamış, seçime yakın başka yerlere dağıtılmış. Ben bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Savcılıktan gelecek cevabı bekliyoruz” dedi.
YILDIZKENT KAVŞAĞININ BEDELİ
Yıldızkent Kavşağı ile ilgili de konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Proje hazır 100 milyon hesaplamışlar maliyeti, kaynak aktarımı ile ilgili sıkıntı var dediler. Ben azından ihale süreci başlasın yılbaşında kaynağı aktarıp başlatırız dedim tamam dediler. İhale yapıldıktan sonra 4-5 ayda biter. Aslında bakarsınız o pansuman, gerçek ihtiyaç değil. Gerçek ihtiyaç Kapaklı'ya çift taraflı iki tane çevre yolu lazım. Vali beyle görüştüm, şehir plancısını görevlendirdi. Bizim imar işlerinde arkadaşlarımız ile birlikte -çevre yolu planlaması yapıyorlar. Ring halinde Çerkezköy’ü de içine alacak Çorlu yolu ile Velimeşe'ye kadar iki otoban bağlantısı yapılacak. Ara bağlantılar olacak hem de trafik sorunumuzu çözecek. Tabi bunlar 3-5 yılda yapılacak şeyler değil ama en azından planlansın. Belediye olarak imkanımız olsa çok güzel projelerimiz var ama bütçe yetmiyor” dedi.
“10 YIL SONRA KAPAKLI2NIN NÜFUSU 500 BİNLERE DAYANACAK”
Kapaklı’nın ileriye dönük çok fazla yatırıma ihtiyaç duyduğunu belirten başkan Çetin: “Kapaklı’nın nüfusu 5 yıl sonra 200 binlere ulaşacak. Hele İkitelli OSB gelirse 300 binleri çok rahat görürüz. İkitelli OSB ne zaman gelir bilmiyorum, ama nihayetinde gelecek. 10 yıl sonra bana göre Kapaklı nüfusu 500 bin olacak. Şimdi bizimi buna hazırlık yapmamız lazım. Belediye binamızı yenilememiz lazım. Yatay, geniş, otoparkı ve tören meydanı olan büyük bir belediye binası hayal ediyorum. Yerini de top sahasının orası olarak düşünüyorum. Ama önce stadyum yapmamız lazım. Stadyum yapmak için de yerimiz yok, onunla ilgili çabalarım var. Burada orman vasfını yitirmiş 300 hektarlık bir alanımız var. Burayı Orman Bakanlığı’ndan talep ettik, projesini de hazırladık. Orman Bakanlığı bize tahsis ettiği zaman ilgileneceğiz. Spor Bakanlığı bütün illere stadyum yaptı ama Tekirdağ’a yapmadı. En azından stadyumu buraya yapsınlar” dedi. En büyük sıkıntılarının ‘yer sorunu’ olduğunu söyleyen Çetin, “Biz Trakyalıların daha fazla talepkar olması lazım, talep etmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Talep olmazsa olmuyor” dedi.
İlginizi Çekebilir