GÜLERÇİN’DEN DOĞU KARADENİZ TURU
TEKİRDAĞGülerçin Eğitim Kurumları kültürel gezilerine devam ediyor. Öğrencilerle beraber belirli aralıklarla Türkiye’nin farklı noktalarına geziler düzenleyen Gülerçin Eğitim Kurumları, öğrencilerine bu kez Doğu Karadeniz’i gezdirdi.
Gülerçin Eğitim Kurumları tarafından geziyle alakalı “Karadeniz gezisi 19 Nisan 2019 Cuma günü okul önünden saat 21.00 ‘de hareket ile başlamıştır. Gezimiz 3 gün 2 gece olmak üzere yapılmıştır. Gezimizde Ordu, Trabzon, Rize ve Samsun illerimiz gezilmiştir.” denildi.
Doğu Karadeniz gezisi ile ilgili Gülerçin Eğitim Kurumları şu bilgileri verdi:
BİRİNCİ GÜN
“Gezi programımızda birinci gün, Ordu-Boztepe-Trabzon-Ayasofya-Atatürk köşkü-Kazaziye-Rize- Fırtına vadisi-Çamlıhemşin-Ayder yaylası gezilmiştir. Gerekli molalar sonunda Ordu’ya varıldı ve Boztepe’den Ordu ve Karadeniz’in muhteşem manzarası seyredildi. Araç ile Ordu –Boztepe’ye çıkıldı. Burada kahvaltı yapıldı ve serbest zaman tanınarak alışveriş ve teleferik imkânı sağlandı. Ardından Trabzon merkezde bulunan Atatürk’ün köşkü ve 13.yüzyıl Bizans kilisesi olan bugünkü Ayasofya Camisi gezildi ve kazaziye sanatı hakkında bilgilendirilmek üzere bu sanatın yapıldığı mekân ziyaret edildi. Buradan dünyada koruma altındaki 200 ekolojik bölgeden biri olan Fırtına vadisi ziyaret edildi. Ayder yaylasına hareket edildi. Konaklanacak hotele gidildi. İlk günün akşamında Ayder yaylasındaki Nehirim hotel’de konaklandı.”
İKİNCİ GÜN
“Gezi programımızda ikinci gün, Rize-Çamlıhemşin-Ayder yaylası-gelin tülü şelalesi-Kalegon-Rize bezi-Uzungöl-Of-Çay fabrikası-Sürmene gezildi. Ayder yaylasındaki hotelimizde sabah kahvaltısının ardından aynı bölgede bulunan Kalegon mevki ve gelin tülü şelalesi ziyaret edildi ve bu bölgede serbest zaman verildi alışveriş imkânı sunuldu. Ardından geleneksel Rize bezinin tanıtılacağı bir atölye ziyareti yapıldı ve alışveriş imkânı sunuldu. Sonrasında Uzungöl’e hareket edildi. Göl kenarındaki restoranda öğle yemeği molası verildi, göl kenarında yürüyüş ve fotoğraf çekimi için serbest zaman tanındı. Ardından ünlü kiremitli köprü ve fırtına dersi mevkiinde mola verildi. Bölgede yer alan çay tarlaları, coğrafyanın eşsiz güzellikleri incelendi. Gezi ekibimiz taş köpü’de fırtına deresi üzerinde zipline keyfi yaptı. Çayeli’nde bir çay fabrikası ziyaret edildi. Maçka Altındere milli parkı gezildi. İkinci gün konaklama yapılacak olan otelimiz Büyük Sümela Hotel’e gidildi. Burada akşam yemeği yendi.”
ÜÇÜNCÜ GÜN
“Gezi programımızda üçüncü gün, Ordu-Ünye –Terme-Samsun-Bandırma vapuru-ilk adım anıtı gezildi. Otelde kahvaltının ardından Kurtuluş mücadelesinin başlangıç noktası olan Samsun’a geçildi. Samsun merkezde bulunan Bandırma vapuru ve ilk adım anıtı gezildi. Serbest zaman sonrası dönüş yoluna geçildi. Doğu Karadeniz Bölgesi Karadeniz bölgesinin en dağlık, en fazla yağış alan bulutlanmanın çok olduğu, nem oranının en fazla olduğu bölümdür. Bu bölümde halk geçimini balıkçılık ve tarımcılıktan kazanır. Aynı zamanda Karadeniz Bölgesinin en çok balıkçılığın ve tarımcılığın olduğu bölümdür. Gezide Doğu Karadeniz’in illeri,tarihi ve doğal güzellikleri,iklimi ,bitki örtüsü,yöresel özellikler,nüfus ve yerleşme,akarsuları,gölleri ile bölge bir bütün olarak incelenmiş ve geziye katılanları hayran bırakmıştır. Gezimiz toplam 40 kişi olarak yapılmış olup okulumuz Sosyal Bilimler bölümünün hazırladığı Doğu Karadeniz gezimiz bu şekilde sona ermiştir.”
İlginizi Çekebilir