BAŞKAN AKAY'DAN BODUÇ'A YANIT: “ÖZEL KALEM İL BAŞKANINA VERECEK BİR HESABIM YOK”
ÇERKEZKÖYÇerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Veliköy’de yaptığı muhtarlar toplantısında ilçe genelinde sürdürülen altyapı ve üstyapı çalışmaları ile hayata geçirilmesi planlanan yeni projeler hakkında bilgi verdi. Akay, toplantının ardından yaptığı açıklamalarda CHP’deki "mutlak butlan" tartışmaları üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere sert yanıt verdi.
Muhtarlarla bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP'de kurultay sürecine ilişkin tartışmalar, "mutlak butlan" kararı ve kendisine yönelik eleştiriler hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
“HERKESLE AYNI TEPKİYİ VERMEK GİBİ BİR ZORUNLULUĞUM YOK”
Yaşanan gelişmelerin kendisini üzdüğünü ifade eden Akay, konuyla ilgili tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
“Bu yaşananları, bu partinin gençlik kollarından yetişerek üç dönem belediye başkanlığı yapmış birisi olarak içimizi acıtan gelişmeler olarak görüyorum. Ancak bu yaşananlar yeni değil. Bu süreç 21 Mayıs'taki kararla başlamamıştır. Yaklaşık bir yıldan beri haksızlık ve hukuksuzluk olarak tabir ettiğimiz ne varsa yaşadığımız bir sürecin sonunda beklenen bir karar ortaya çıkmıştır.
Ben kendi adıma bunun kabul edilebilir olmadığını söyleyenlerdenim. Ancak sorumlu birisi olarak herkesle aynı tepkiyi vermek gibi bir zorunluluğum yok. Şunu ifade ediyorum; beğenseniz de beğenmeseniz de ortada mahkeme tarafından verilmiş ve yönetmek zorunda olduğumuz bir karar var.
Bize düşen, bu süreçlerin sonunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin ayrışmaya doğru gidişini görerek hareket etmek mi, yoksa bugünün durumuna refleks göstermek mi? Ben kendi adıma her refleksi gösterene saygı duyarım. Şunu da söylemeliyim ki Cumhuriyet Halk Partisi içinde bulunduğu bu durumu yönetemezse, bu partinin olası iktidarına köstek olur.”
“AYRIŞTIRICILIĞIN FERİŞTAHINI YAPANLARDAN NASİHAT DİNLEYECEK HÂLİM YOK”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in, "mutlak butlan" kararına karşı düzenlenen mitingde yaptığı, “Bugünleri tarih yazacak. Burada olanları da yazacak, olmayanları da yazacak. Bu mücadelede tarafsızlık yok” açıklaması hatırlatılarak, mitingde yer almayan isimlerden biri olması nedeniyle sözlerin kendisine yönelik olup olmadığı ve bu konuda ne düşündüğü sorulan Akay, şu ifadeleri kullandı:
“Siyasi varlıklarını ayrıştırma üzerine, ‘Sen ordansın, ben buradanım’ anlayışı üzerine kuranlar ve bunun dışında hiçbir şey yapmayanlar, bugün yine üzerlerine düşeni yapıyorlar. Hesap mı vereceğim ben nerede olduğuma dair?
Mahkeme kararıyla kurultay delegeliğine geri döndük ve ben dün imzamı verdim. Cumhuriyet Halk Partisi, bu kavgaları pekiştirme ve güçlendirme zamanı içerisinde değildir. Her zamankinden daha fazla yan yana olmamız gereken bir dönemde, mikrofona çıkıp mutlak butlan davasını bir kenara bırakmış, onun bunun nerede olduğunu soruyoruz.
Biz gereken tepkimizi göstermişiz. Bu yaşananların kabul edilebilir olduğunu söyleyenlerden de değilim. Ekrem İmamoğlu tutuklandığında ellerini ovuşturan Tekirdağ’dakilerden nasihat dinleyecek hâlim yok. Kendi koltuk hesaplarından başka hiçbir şey yapmayanlara benim söyleyecek hiçbir şeyim yok. Alnım ak, başım dik. Ayrıştırıcılığın feriştahını Tekirdağ siyasetinde yapanlardan dinleyecek tek bir nasihatim yok.”
“ÖZEL KALEM İL BAŞKANINA VERECEK BİR HESABIM YOK”
Aynı mitingde CHP Tekirdağ İl Başkanı Cenk Boduç’un, “Bugün mutlak butlan kararı açıklanırken çay içenleri değil, profil resmine Ekrem İmamoğlu’nu koyanları, butlancılarla pazarlık yapanları değil, burada aslanlar gibi duran belediye başkanlarımızın alnından öpüyorum” sözleri hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Başkan Akay, eleştirilere sert yanıt verdi.
Akay, “Ben Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı olarak o gün o çayı içerken hem memleketime hem de partime hizmet ediyordum. Mutlak butlan kararı geldiğinde tatilini kesmeyen, iradesi kendi elinde olmayan, özel kalem il başkanına verecek bir hesabım yok benim.
Sen yaşananlara rağmen tatil yapmaya devam edeceksin, ben burada görevimin başındayken çay içmişim diye bana laf söyleyeceksin. Hadi oradan, bak işine. O önce mesaisini belediyeden çıkararak partisinde mesai yapmayı öğrensin, sonra bana laf söylesin” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir