© Çerkezköy Ekspres

BAYRAMLARIN VAZGEÇİLMEZİ BAKLAVA

Çerkezköylü baklavacılar bu yıl Ramazan Ayı’nda da sofralarda yer alan ve bayramlarda da en çok tercih edilen baklavanın cevizli baklava olduğunu belirtti.

Çerkezköy’de faaliyet gösteren tatlıcılar ve pastaneler, vatandaşın iftarda olduğu gibi bayramda da gönül rahatlığıyla tatlı tüketebilmeleri için zam yapılmadığını dile getirdi. Çerkezköy tatlıcılar, “Bu yıl Ramazan Ayı’nda da uzun bir süre oruç tutmamız nedeniyle kaybedilen enerjiyi geri kazanılması için tatlıya olan ilgi ve talep fazla oluyor. Bu yıl maliyetlerin önceki yıla göre çok daha da yükselmesine rağmen enflasyona inat bizlerde maliyetleri kurtardıktan sonra çok az bir kar markı ile satışlarımızı sürdürüyoruz. Ancak ramazan bayramında her ailenin baklava yemesini sağlamak içinde vatandaşlarımız bütçelerine göre tatlı çeşidi alıyor. Tatlılarımızda kesinlikle glikoz kullanılmamaktadır. Tamamen şeker pancarından üretilen şeker kullanılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“CEVİZLİ BAKLAVA BU RAMAZANDA DA SOFRALARIMIZIN GÖZDESİ”

Pera pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aktürk de, cevizli baklavanın her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da sofraların gözdesi olduğunu belirterek; “Baklavanın çok çeşidi var, bunları saymakla bitiremeyiz. Ancak, vatandaşlarımızın en çok tercih ettikleri tatlı çeşitlerinin sayısı bellidir ve biz tatlıcılar da en çok talep hangi tatlıya oluyor ise onun üretimini daha çok yapıyoruz.  Vatandaşlarımızın büyük bir bölümü cevizli ve fıstıklı baklavayı diğer baklava çeşitlerinden çok daha fazla tercih ediliyor. Tatlılarımız glikoz içermez ve tamamen organik pancar şekerinden yapılan şerbetle tatlandırılmaktadır ve cevizli baklava, cevizli burma, saray sarması ve bülbülyuvası, şöbiyet, ev baklavası gibi çok çeşitli baklava çeşitlerimizin satışını yapıyoruz” dedi.   

“TULUMBA TATLISIDA GÖZDE TATLILAR ARASINDA”

Çerkezköy’de uzun yıllar tatlıcılık yapan Rumeli Tulumbacısı Hasan Çoban’da, “Bu ramazan bayramında Tulumba tatlısı da gözde tatlılar arasında yerini aldı. Nedeni ise diğer tatlı çeşitlerine göre fiyatı çok daha ekonomik olması ve her damak tadına da uygun olmasıdır. Önceki bayramlarda ikramlık tulumba tatlısı siparişi veren tek tük oluyordu. Ancak bu yıl vatandaşlarımızdan talep patlaması yaşadık. Özelliklede merdiven altıda yapılarak seyyar tatlıcılarda satılan tatlılar tamamen sağlıksızdır. Bu nedenle vatandaşlarımız tatlı alırken mutlaka tatlıyı güvendiği yerler dışından kesinlikle almasın. Bizler tatlılarımızın şerbetini pancar şekeriyle yapıyoruz ve organik olarak katkı maddesi kullanmadan üreterek satışa sunuyoruz. Bizler gelip geçici değil kalıcı esnaflarız ve müşteri bizler için her zaman lazım. Müşteri bizlerin veli nimetidir” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER