© Çerkezköy Ekspres

BIÇAKÇILAR KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

Çerkezköy’de bıçakçılar, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Bu yılın en çok tercih edilen bıçaklarını kurban kesecek vatandaşlar için ayırdıklarını ifade eden bıçakçılar, kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken yöntemleri de aktardı.

Bu yılda kurbanlık için Bursa ve Sürmene bıçakları tercih ediliyor. Kurban bayramına sayılı günler kala kurban kesecek vatandaşlar kurban bıçakları almaya başladı. Kurban Bayramı’nda kurban kesecek olan vatandaşların her yıl olduğu gibi bu yılda Bursa ve Sürmene bıçaklarını tercih ettikleri belirtildi. Çerkezköy Gazi Osmanpaşa Mahallesi Efendioğlu sokak No: 17’de Bıçakçılık yapan ve her hafta da Çerkezköy Perşembe ve Pazar pazarında da devamlı bıçak satışı yapan 45 yıllık bıçakcı Bayram Yıldızlı, her yıl olduğu gibi bu yılda kurban kesecek vatandaşları uyararak gelişi güzel bıçak almamalarını ve kurbanlık bıçaklarını ancak devamlı bıçak satıcılarından almalarını tavsiye etti.

BURSA VE SÜRMENE BICAKLARI TERCİH EDİLİYOR

Bıcakçı Bayram Yıldızlı, “Çerkezköy ve bölgemizde kurban kesecek olan vatandaşlarımız özellikle her yıl olduğu gibi bu yılda kurban bıçaklarında en çok Bursa ve Trabzon Sürmene bıçaklarını tercih etmektedir. Kurban Bayramı’na sayılı günler kalmasıyla birlikte, kurban kesecek vatandaşların kurban bıçağı almaya başladı ve kurban bıçağı alırken de ya Bursa ya da Sürmene bıçağı talep ediyorlar. Nedeni ise Burs ve Sürmene bıçakları kurban kesimi için en ideal bıçaklar olmasının yanında özel bıçaklar olması nedeniyle de kesim süresince de daha kolay kesim yapılmasını sağlıyor olmasıdır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramında küçükbaş ve büyükbaş olmak üzere çok sayıda vatandaşın kurbanını kesmek için Bursa ve Sürmene bıçaklarını tercih ediyor. Tamamen yerli üretim olan Bursa ve Trabzon Sürmene bıçaklarının en çok tercih edilmesinin nedeni bu bıçaklar özellikle dövme çelikten titizlikle yapılmış olması, garantili olması ve de bilemeye çok uygun olmasıdır. Aynı zamanda yıllarca kullanımının olması nedeniyle uzun ömürlü olması tercih nedenidir. Şu anda satışlarımız normal seviyede. Bıçakçılar olarak biz en çok her yıl Kurban Bayramı arifesinde ihtiyaç duyulması nedeniyle bıçak satıyoruz. Kurban bıçakları büyüklüğüne göre fiyatları değişiyor. Normal zamanlarda ise ihtiyacı olanlar alıyor. Ayrıca Bursa ve Sürmene satırlarımızda var. Bunlarında satışını yapıyoruz. Kurban bıçağı ve kurban eti parçalama içinde satır ihtiyacı olanlar almamışlarsa işyerimizden temin edebilirler. Ayrıca işyerinde her türlü bıçak ve satır satışının yanında bilemesini de itina ile yapıyoruz” dedi.

“TAMİR VE BAKIR KALAYIDA YAPIYORUZ”

Bıçakcı Bayram Yıldızlı şöyle devam etti, “Bırakçı Bayram Yıldızlı olarak özellikle işyerimizde çaydanlık, tencere tava parlatma ve tamiri yanı sıra bakır tencere ve tavalarında kalayını itina ile yapıyoruz. Bu yönde ihtiyacı olanlar işyerimize gelerek eskimeye yüz tutmuş çaydanlık, tencere tavalarını parlatabilir tamirlerini de gönül rahatlığıyla yaptırabilirler. Ayrıca kalayı yok olmaya yüz tutmuş yada yok olmuş bakır kaplarını da gönül rahatlığıyla kalaylatabirlirler” diye konuştu.

  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER