© Çerkezköy Ekspres

ÇERKEZKÖY’DE OCAK AYINDA EN ÇOK SATILAN 5 KİTAP BELLİ OLDU

​​​​​​​Çerkezköy’de Ocak ayında en çok satılan 5 kitap belli oldu. Çerkezköy’de faaliyet gösteren Sever Kırtasiye ve Kitapevi’nden alınan bilgilere göre Ocak ayında en çok satılan kitapların başında Azra Kohen’nin “Gör Beni” adlı kitabı geldiği belirtildi.

Sever Kırtasiye ve Kitapevi Yöneticisi Aykut Sever, Çerkezköy’de geride kalan Ocak ayında en çok satılan 5 yetişkin ve çocuk kitabı hakkında bilgiler verdi. Sömestr tatili nedeniyle çocuk kitaplarına olan rağbetin arttığını kaydeden Sever, en çok tercih edilen 5 çocuk kitabın şu şekilde olduğunu açıkladı: “Jack London’un ‘Beyaz Diş’ adlı kitabı; Kral Şakir serisi; Antoine de Saint-Exupery’in ‘Küçük Prens’ adlı kitabı; Natalie Babbıtt’ın ‘Ölümsüz Aile’ adlı kitabı ve Vladimir Tumanov’un ‘Kraliçeyi Kurtarmak’ adlı eseri.”

EN ÇOK TERCİH EDİLEN KİTAPLAR

Sever, Çerkezköy’de en çok tercih edilen 5 kitabın ise sırasıyla, Azra Kohen’in ‘Gör Beni’ adlı eseri; Hasan Ali Toptaş’ın ‘Kuşlar Yasına Gider’ adlı kitabı; Hüseyin Nihal Atsız’ın ‘Delir Kurt’ adlı eseri; Tuğba Sarıünal’ın ‘Çarpışma’ adlı kitabı ve Sharon M. Draper’ın ‘İçimdeki Müzik’ adlı kitabı şeklinde olduğunu ifade etti.

“GÖR BENİ-İKİ DEVRİN HİKAYESİ”

Ünlü yazar Azra Kohen’in ‘Gör Beni’ adlı kitabının tanıtım bülteni şu şekilde: “Bedenimin içindeki canı gör, sadece etimi değil. Gözlerimin içindeki hayatı gör, sadece bakışımı değil. Hissettiklerimi gör, sadece tepkilerimi değil. Beni gör. Derinliğimde boğulmadan, Sorularımda kaybolmadan, Korkularında yok olmadan, Gör Beni. Bir fısıltıya koydum kendimi. Kalbine soruyorum yerimi: Başarabilir misin beni görmeyi?  Cesaretin yeter mi? Topla cesaretini ve Gör Beni. Birileri bizden fırtına bekliyor, onlara gökkuşağı vermeye hazır mısınız?”

“KUŞLAR YASINA GİDER”

Hasan Ali Toptaş’ın ‘Kuşlar Yasına Gider’ adlı kitabın tanıtım bülteninde kitapla ilgili şu yorum paylaşılıyor: “Pırıl ışıyan Türkçesiyle Hasan Ali Toptaş, Kuşlar Yasına Gider'de romancılığına yeni bir boyut katıyor: anlatmıyor, söylemiyor; nefeslendiriyor. Kadirşinas otlarının mırıltısını, of dememenin ilmini, eldeyken kıymetini bilmenin erdemini, ömürden giden günlerin sabrını okudukça zihnimiz, gönlümüz havalanıyor. ‘Babalar, alınlarımıza yazılmış yalnızlıklardır’ sözü yankılanıyor kulaklarımızda. Kuşlar Yasına Gider; atların koşması kadar doğal, kaleme iç çektirecek kadar merhametli bir roman.”

“DELİ KURT”

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden olan Hüseyin Nihal Atsız’ın ‘Deli Kurt’ adlı eserinin tanıtım bülteninde şu bilgilere yer veriliyor: “Osmanlı tarihinde Yıldırım Bayazıd'dan sonra "Şehzadeler Kavgası" diye anılan devrin tarihî bir romanıdır. Bir bakıma göre de "Bozkurtlar"da başlayan Orta Asya'daki hayat kavgasının yeni vatan Anadolu'da devamıdır. Şehzadeler arasında süren ve tafsilâtı henüz yeterince aydınlanmamış bulunan çarpışmada Yıldırım'ın oğulları hayat ve taht mücadelesinin hem kahramanca, hem şairane, hem de sefîhane bir örneğini vermişler ve birbiri ardınca hayata veda ederek meydanı içlerinden birisine bırakmışlardır. Bunlar arasında en talihsizi ve hayatı en az bilineni İsa Çelebi'dir. Deli Kurt, İsa Çelebi'nin meçhul bir oğlunun dramıdır. Bu dram daha sonraki asırlarda daha büyük bir şiddetle sürüp gidecek ve yüzlerce şehzadenin hayatına mal olacaktır. Romanda görülen parlak bakışlı, gözlerine bakılamayan kız, hayalî bir tip değildir. Zamanımızda Muğla köylerinden birinde böyle bir kız yaşamıştır ve belki de hâlâ yaşamaktadır. Roman yazarı, bu parlak ve büyülü bakışları beş yüz yıl öncesine götürmekle esere çeşni vermekten başka bir şey yapmamıştır.”

“ÇARPIŞMA”

Tuğba Sarıünal’ın kaleme aldığı ‘Çarpışma’ adlı kitabın tanıtım bülteni şu şekilde: “Henüz kendi hikâyemin bile kahramanı olamamışken, benden kendi hikâyelerinde kahramanlık göstermemi bekliyorlar. Oysa ben sadece dünyanın yaşanabilir bir yer olduğuna inanmak istiyorum. ‘Çocuğum daha.’ diyorum. Susuyorlar. Anılarla dolu geçmişlerini değil de kayıp giden masumiyeti özlediklerini bile anlamıyorlar. İçlerindeki boşluk büyürken ben de büyüyorum. Etrafım kalabalık ama iliklerime kadar yalnızlık çekiyorum. Ben boğulurken diğerlerinin nefes alışlarını seyrediyorum. Karşılarında duruyorum ama görünmüyorum. ’Kimim ben?’ diye soruyorum kendi kendime. Kimim ben? Onu bile bilmiyorum. İyiliğin sınır tanımaz gücü ve insanlık kavramı üzerine yazılmış muhteşem bir roman.”

“İÇİMDEKİ MÜZİK”

Sharon M. Draper’in kaleme aldığı ‘İçimdeki Müzik’ adlı kitabın tanıtım bülteni şu şekilde: “ngiltere'nin saygın edebiyat ödüllerinden Coratta Scott King ödüllü yazar Sharon M. Draper'dan hüzün ve umut dolu soluksuz okunacak bir roman. Gerçek bir yaşam öyküsünden ilham alınarak kaleme alınmış. 11 yaşındaki Melody'nin hastalığının adı Spastik ikili kuadripleji yani beyin felci. Yürüyemiyor, konuşamıyor, tekerlekli sandalyeye mahkum. Hiçbir uzvuna komut veremeyen bu küçük kızın beyni ise mükemmel işliyor. Hikâye Melody'nin öğretmenlerine, arkadaşlarına, komşularına kısaca dış dünyaya kendini kanıtlama çabasını anlatıyor. İncelikli, naif, akıcı, komik ve ilham verici bir eser. Sesini asla unutamayacağınız bu cesur kızla tanışmaya hazır mısınız?”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER