© Çerkezköy Ekspres

ÇERKEZKÖY GECESİ’NDE BİR ARAYA GELDİLER

Çerkezköy’ün tarihi gelişimine şahitlik eden ve büyümesine katkı sağlayan Çerkezköylüler, düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma gecesinde bir araya geldi. ‘Eski dostlar Buluşuyor’ adlı etkinlikte bir araya gelen Çerkezköylüler eski günleri yâd ederken, etkinliğin geleneksel hale getirilip devam edeceği kaydedildi.

Çerkezköy'ün tanınmış iş insanları, esnafları ve bürokratları ‘Eski Dostlar Buluşuyor’ etkinliğinde bir araya geldi. Tokoçin Restaurant’ta düzenlenen programa, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Toprak, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr Fatih Bakanoğulları, ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Erkan Zümbül, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Çolakoğlu, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, hayırsever Serkan Karagöz, eski dönemlerde STK'larda görev yapmış başkanlar, iş insanları, 7'den 70'e Çerkezköylüler katıldı.

“KOMİTE OLUŞTURDUK”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay; “Gecemize katılan herkese teşekkür ediyorum. 1980'li yılların gençleri olan Ali Çolakoğlu ev Fikret Tanyeri'nin beraber olduğu bir fotoğrafı derneğimizin sayfasında paylaştım. O gün Ali Çolakoğlu ağabeyim alta yorum yazarak' Çerkezköylüler gecesi yapalım' dedi. O günden sonra kolları sıvadık ve hep birlikte komite oluşturduk. Kısa sürede organize olarak bu yemeği gerçekleştirdik. Bu yemekte birbirlerini uzun süredir göremeyen ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz var. Birbirleriyle hasret giderdiler. İyi ki bu yemeği düşünmüşüz. Ali Çolakoğlu ağabeyimize teşekkür ediyorum. Süreç içinde başarılı bir organizasyonu gerçekleştirmenin de gururunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAMIZ GEREKİYOR”

Çerkezköy tarihini anlatan slayt gösterisinin ardından konuşan Hayırsever Serkan Karagöz; “Bu gecede hepimizin burada olması duygularımı kabartıyor. Genç, orta, yaşlı, tecrübeli yaşlılarımız var. Bu güzellikleri burada yaşattığı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız asla ayrıcalık yapmak değil, bu gecemizde Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanlarımız var. Çerkezköy'de aşını ve işini paylaşan tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Amacımız Türkiye'nin dört bir yanından Çerkezköy'e gelen insanlarımızla birlikte ilçemizi çok daha iyi yerlere getirmektir. Hepimizin taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Bu gecenin fikir babası olan Ali Çolakoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Geceye katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, “Benim için çok duygulu bir akşam. Yemekte elinde büyüdüğümüz ağabeylerimiz, yıllarca arkadaşlık ettiğimiz dostlarımız var. Başta okul arkadaşım ve sıra arkadaşım Ali Çolakoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Memiş, yemekte Çerkezköy için yazdığı şiiri de okudu. Gecede Çerkezköy'e iz bırakmış kişilere hazırlık komitesi üyeleri tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Gecede çalan müzik eşliğinde davetliler gönüllerince eğlendiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER