KAYMAKAM GÜNLÜ, “ÇANAKKALE ZAFERİ DÜNYA TARİHİNİ DEĞİŞTİRDİ VE MİLLET OLMA BİLİNCİNİN DE TOHUMLARINI ATTI”
ÇERKEZKÖYÇerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 110. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Günlü, dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanı ile sulandığı, bir milletin her ferdinin kahramanlaştığı, inancın teknolojiyi alt ettiği Türk milletinin eşi görülmemiş bir destan yazdığını belirtti.
Çanakkale Zaferi’nin tarih boyunca bağımsızlık ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen bu aziz milletin, sarsılmaz inanç ve kararlılığının en güçlü işareti olduğunu dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, “Tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği millî mücadelenin destanıdır” dedi.
“18 MART 1915’TE MİLLET OLMA BİLİNCİNİN DE TOHUMLARI ATILDI”
18 Mart 1915 tarihinde “Çanakkale geçilmez!” diye yazılan bu destanla, vatan toprağı içinde kardeşliğin ve millet olma bilincinin de tohumlarının atıldığını belirten Kaymakam Nazmi Günlü, “Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer, aynı zamanda millî mücadelenin de ilk kıvılcımı olmuştur. Bugün bizlere düşen, Çanakkale’de şahlanan o muazzam ruh ve şuurun idrakine vararak hareket etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir