© Çerkezköy Ekspres

“ONLAR BAŞARAMADI, BİZ BİRLİKTE OLMAYI BAŞARDIK”

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Mustafa Ülkem Uruk, Çerkezköy’de bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Uruk, burada CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç, DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Enes Kaya ve partililerle bir araya geldi.

Parti binasında bir konuşma gerçekleştiren Uruk; “Özellikle Millet İttifakımızın ilçe başkanlarının ve temsilcilerinin burada olması gerçekten önemli. Neden önemli? Pazar günü bir seçim bürosu açılışı yaptık. Çorlu'da seçim koordinasyon merkezimizin açılışını gerçekleştirdik. Orada şöyle bir ifade kullanmıştık. Yani gerçekten bir arada olmak kıymetli. Ama biz hepimiz aynı dünya görüşüne sahip değiliz. Aynı siyasi partiler değiliz. Yani şuna benzettim. Çorlu'yu da veya bu bizim birlikteliğimizde, tıpkı bir aşure gibiyiz. Aşurenin içinde aynı kazanda kaynıyoruz ama finalde fasulyede fasulye, nohut da finalde nohut, işte kuruyemişi de finalde kuruyemiş ama bir kazanda kaynayıp tatlı bir sonuç ortaya çıkıyor. Kimse benliğini kaybetmiyor. Kimse varlığını, kimliğini kaybetmeden ama aynı kazanda kaynayabiliyor. İşte bu birlikteliği biz bir araya getirdik. Ve onu çok kıymetli görüyorum. Bir arada olmamızı. Çünkü biz bu işi başardık. Biz becerdik, bir arada durmayı becerdik. Onlar başaramadılar. Bugün iktidar partisi ittifakı, Cumhur İttifakı ayrı ayrı listelerden seçime girmek zorundalar. Bu birlikteliği başaramadılar. Biz her şeye rağmen, bütün farklılıklarımızı zenginlik görüp bu birlikteliği gerçekleştirdik. O yüzden bu birlikteliği sağlamamızın da bir sebebi var. Niye bu birlikteliği sağlıyoruz? Çünkü sadece Cumhurbaşkanı'nı değiştirmek sadece Cumhurbaşkanı'nı seçmek bu sistemi değiştirmek için yeterli değil. Biz mecliste bir parlamentoda çoğunluğu almamız lazım. Parlamentoda en çok vekil çıkarabileceğimiz durum bu şekilde bir arada durmamız. Bir arada durmaktan da çok mutluyuz. Artık eskiden olduğu gibi birbirimize karşı mahallenin insanı, öteki gibi bakmıyoruz. Birlikteyiz, bir aradayız” dedi.

“GENÇLER BU SEÇİMİ DEĞİŞTİRECEK”

Ortak paydalar etrafında buluşarak Millet İttifakı’nı oluşturduklarını dile getiren Uruk; “Bugün Gelecek Partisi'nde, devamında Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Saadet'inde işte diğer tüm bileşenlerin de, muhafazakarların da muhafazakarların da, işte laik yaşam tarzını seçenlerin de, sosyalistlerin de ülkücülerin de hepsinin ortak talebi aynı. Çünkü; refah içinde, büyük, saygın bir ülkede yaşayalım. Adalet olsun. Herkes adalet ister. Bir de finalinde demokrasi. Bu kadar. Üç başlıkla bir araya gelebiliyoruz. O yüzden biz bu üç başlığı kendimizi şemsiye edindik. Bu üç başlıkta bir araya geldik. Bugün artık birlikteliğimiz sadece seçim pusulasında değil, gördüğünüz gibi alanda, meydanda birbirimizin seçim merkezlerini, birbirimizin ilçe binalarını kendi evimiz gibi görmeye başladık. O yüzden bu birlikteliğin kıymetini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bugün de Çerkezköy'deyiz. Çerkezköy'ün şöyle bir önemi var. Çerkezköy gerçekten çok farklı kültürlerden, inançlardan, memleketlerden bir araya gelmiş insanların birlikte yaşamayı becerebildiği bir kent. Birlikte dostça, kardeşçe komşuluk ilişkisiyle yaşayabildiği bir kent. O yüzden burası belki de Tekirdağ'ın, belki de Trakya'nın en önemli göz bebeği coğrafyalarından, ilçelerinden biri ve şöyle de bir özelliği var. Burası Çerkezköy, Tekirdağ'ın ve Trakya'nın genç seçmen bakımından en fazla olduğu il. Genç seçmen en fazla burada var. Gençler de bu seçimi değiştirecek. Bu kaderi, gidişatı değiştirecek, dönüştürecek iradeyi ortaya koyacağı bir dönem yaşıyoruz. O yüzden bugün buradaki çalışmamıza çok önem veriyorum. Millet İttifakı paydaşlarımızla, gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla, ilçe başkanlığımızla uzun bir maratonu koştuk. Şimdi kaldı bu işin son yüz metresi. Onu da aynı heyecanla, aynı azimle, aynı kararlılıkla koşmaya kararlıyız” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER