© Çerkezköy Ekspres

ORDU: “TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİM”

Çerkezköy’ün sevilen siyasetçilerinden olan Mustafa Ordu; “Kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu alanı sizlere yedirmeyeceğim” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe eski Başkanı, Çerkezköy siyasetinin sevilen isimlerinden Mustafa Ordu, suç duyurusunda bulunduğu Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445-1447 adalardaki plan tadilatıyla ilgili İstanbul 2.Bölge Mahkemesi tarafından görevlendirilen bilirkişi heyetiyle birlikte arsanın bulunduğu bölgede keşif yapıp incelemede bulundu.

“PLAN BÜTÜNLÜĞÜ BOZULMUŞTUR”

Hazırladığı dosyayı bilirkişi heyetine sunan Ordu; “Tutanağa geçmesi için belediye yetkilileri ve plan yapan kişilere sormak istiyorum. Danıştay ve İdare Mahkemesinin iptal kararı 2008 onaylı revizyon imar planı mı, yoksa 2013’te yapılan 1445 ve 1447 adalarda yapılan plan tadilatını mı kapsamaktadır? Bölge plansız kaldı gerekçesi doğru değildir. Çünkü, Danıştay ve İdare Mahkemesi 2008 onaylı revizyon imar planını iptal etmemiştir. İptal edilen 2013 yılında 1445-1446-1447 adalarda yapılan hukuksuz plan tadilatı işlemidir. Mahkeme kararlarıyla sabit olduğu şekliyle plan bütünlüğünü bozmuştur. Yeniden plan tadilatı yapmanın mahkeme kararının uygulanmaması dışında hukuki bir temeli yoktur. Adı geçen adalarda yapılan plan tadilatı öncesi 2008 yılında onaylı revizyon imar planı geçerlidir. Çerkezköy Belediyesi’nin 1/1000 imar planı yapılmasına gerekçe olarak öne sürdüğü bölgenin nasıl plansız kaldığını sayın bilirkişilere açıklamalarını ve tutanağa geçirmesini talep ediyorum. 2024’te 1445-1447 adalarla yapılan plan tadilatı uygulamaya girerse Çerkezköy Belediyesinin tadilat yaptığı bu adalarda tescilsiz alan olarak gösterilen yerlere encümen kararıyla tevhit işlemi yapılmasında yasal bir engel kalmaz. Bu şekilde 2008 onaylı revizyon imar planına yeniden örtülü bir plan tadilatı yapmanın önü açılmış olur. İşte bu olasılık yapılan plan tadilatının ihtiyaçtan çok imar rantı yaratmaya yönelik bir çalışma olduğu şüphesini yaratmaktadır. Çünkü encümende kelime oyunlarıyla tescil dışı olarak gösterilen alanın yasal olan tevhit işlemi yapılmak suretiyle yeni rant alanı yaratılması önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Varsa belediye yetkililerinden tutanağa geçmesi için açıklamasını talep ediyorum. 2024 yılında Çerkezköy belediyesinin 1445-1447 adalarda yaptığı 1/1000 plan tadilatında 2008 onaylı revizyon imar planı müellefinin görüşü ve onayı var mıdır? Varsa bilirkişi heyetine gösterebilirler mi? Yoksa tutanağa geçmesini talep ediyorum” diye konuştu.

“TUTANAĞA GEÇMESİNİ İSTEDİ”

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Ordu; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclisinin 13.09.2023 tarihinde aldığı 2023/1300 sayılı kararı ile kabul edilen Nazım İmar Planı değişikliği ile yeri değiştirilen parkın eski ve yeni yerleri alanın neresindedir? Park alanı merkezinin eskiye göre kaydırılma mesafesi kaç metredir? Park alanının Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 2023/1300 kararı ile yapılan değişim öncesi ve sonrası yüz ölçümleri ne kadardır? Tutanağa geçmesini talep ediyorum. 2022/598 esas -2022/805 karar sayılı İdare Mahkemesinin kararı ile iptal edilen Çerkezköy Belediyesi 09.01.2023 onay tarihli imar planın değişikliğinde ‘Tescil dışı alan’ var mıydı? Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisinde 13.09.2023 tarihinde 2023/1300 sayılı kararı yapılan plan değişikliğinde ‘ tescil dışı alan’ olarak gösterilen yerler nereleridir? Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi 13.09.2023 tarih 2023/1300 sayılı kararı ile tescil dışı olarak tarif edilen alanların mülkiyeti kime aittir, tescil dışı olarak bırakılma sebebi nedir? Belediye yetkililerinin cevaplarının tutanağa geçmesini talep ediyorum. Akaryakıt istasyonu etrafında bulunan park alanları nerelerdedir? Yüz ölçümleri ne kadardır? Akaryakıt istasyonu ile alanı arasında tampon bölge olarak bırakılan alan neresidir? Çekme mesafeleri ile yüz ölçümü ne kadardır?”

KEŞİF YAPILDI

Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445-1447 adalardaki plan tadilatıyla ilgili İstanbul 2.Bölge Mahkemesi tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti adanın bulunduğu bölgede keşif yapıp incelemede bulundu. Keşifte Mustafa Ordu ile birlikte tarafların iddia, savunma ve beyanları alındı. 2013 yılında tadilat yapılan bu alan için Danıştay ve Bölge İdare mahkemesine itirazda bulunduğunu kaydeden Ordu, “Danıştay ve mahkemede yapılan itirazı haklı bulup 1445-1446 adalardaki plan tadilatını iptal etmişti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de iptal olan alanda plan tadilatı olmamasına rağmen mahkeme kararına uymayıp yeniden imar açtığına dair duyum aldım. Buna istinaden de 2.Bölge İdare Mahkemesine dava açtım. Bilirkişi heyeti de adanın bulunduğu Namık Kemal Bulvarındaki 14 dönümlük alanda keşif yaptı” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER