© Çerkezköy Ekspres

TÜRKAN SAYLAN TÖRENLE ANILDI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski başkanı merhum Prof. Dr. Türkan Saylan, vefatının 15'inci yıl dönümünde Çerkezköy Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı.

Türkan Saylan’ın ülke için büyük bir değer olduğunu ifade eden ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, “Türkan Saylan eğitim uğraşanı, doktor, gönüllü, sivil toplum yöneticisi, lider ve aydın bir kişidir” dedi. Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen anma törenine ÇYDD Dernek yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve ilçe yönetimi, öğretmenler, Çerkezköy Halk Akademisi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

“RUHU ŞAD OLSUN, IŞIKLAR İÇİNDE UYUSUN”

Programda anıta ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak ve dernek üyeleri tarafından çelenk sunuldu. Kıymetli hocaları Türkan Saylan’ı ölümünün 15.yıl dönümünde rahmet ve saygıyla andıklarını kaydeden ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, “Ruhu şad olsun, ışıklarda uyusun. Prof. Dr. Türkan Saylan, Türkiye Cumhuriyet’i için, ülkemiz için büyük bir değerdir. 15 Aralık 1935 tarihinde 0doğan, 18 Mayıs 2009 yılında aramızdan asla ayrılmayan, bize öğretilerini, değerlerini bırakan, saygın, uğraş insanı Türkan Saylan, eğitim alanında ve başka alanlarda önemli katkılar sunmuştur. Türkan Saylan eğitim uğraşanı, doktor, gönüllü, sivil toplum yöneticisi, lider ve aydın bir kişidir.  Halkımız tarafından alkışlanan Türkan Saylan, şiiri, şarkısı, filmi yapılan Türkan Saylan… Eğitime ulaşmaya çalışan, kendini öğrenmeye çalışan, gençlerin, kızların umut ışığı. Bilimsel eğitimi, Atatürk devrim ve ilkelerini geleceğe taşıyan, Cumhuriyetimizin temelini oluşturan öğretilerin, gençlerimizin yolunu oluşturması için çalışmalar yürüten, ÇYDD’nin kuruluşunda yer alan Türkan Saylan, genel başkanlığını yapan çok önemli bir liderdir. ÇYDD yoluna büyük bir özveriyle, gönüllüleriyle, şubeleriyle, mezunlarıyla, gençleriyle devam ediyor” diye konuştu.

“TÜRKAN SAYLAN ÜLKEMİZ İÇİN BİR DEĞERDİR”

Soyak, “Türkan Saylan toplum için de örnek çalışmalar yapmıştır. Ne şeriat, ne darbe’ demiştir. Demokrasi, adalet, hukuk alanında çalışma yaptığı, kurduğu, genel başkanlığını yaptığı ÇYDD’nin yol haritasıydı. Bir toplum önderi böyle olunurdu. ‘Başarının sırrı yetinmemektir’ demiştir. Hareketli yönü, sürekli üretmesi, koşuşturması, buradaki düşüncesinden besleniyordu. Son zamanlarına kadar çalışmış bir Türkan Saylan. Yazmış, üretmiş, dokunmuş, çalışmış. Bence en büyük besin kaynağı başkalarının mutluluğu ve başarısıydı. Ülkemizin gençleri, çocukları sizi tanımalı, yaptığınız çalışmaları incelemeli, sizdeki gönüllülük enerjisinden beslenmeli, durmamalı, üretmeli, çalışmalı, sorgulamalı, düşünmeli, laik, bilimsel eğitimin savunucusu olmalı. Türkan Saylan ülkemiz için bir değerdir. Türkan Saylan’ın yetiştirdiği, dokunduğu gençler. Hakkında daha ne çok şey anlatılabilir. Türkiye tarihinde bir eğitim kahramanı. Laik ve bilimsel eğitim için her zaman mücadele eden bir insan. Aramızdan ayrılışı ile Anadolu topraklarında sonsuza kadar söylenecek bir halk türküsü gibi ölümsüzleşmiştir. Hep yaşayacaktır” açıklamasında bulundu.

“GÖSTERDİĞİ YOL BİZİM İÇİN İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

Soyak’ın ardından konuşan ÇYDD Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Nesrin Özgüler ise “Cumhuriyeti olan borcumuzu ödemek için çalışmaktayız. Bize eşitlik, adalet ve eğitim hakkının önemini öğrettin. Hiçbir ayrım yapmadan, her çocuğun eğitim alma hakkına sahip olduğunu savundun. Senin gösterdiğin yol, bizim için bir ilham kaynağı olmuştur. Senin adın, yüzlerce çocuğun hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmuştur. Eğitim burslarıyla destek vererek, onların potansiyellerini ortaya çıkardın. Onlara umut oldun, yol gösterdin. Şimdi onlar senin gibi güçlü ve bağımsız kadınlar, erkekler olarak topluma katkı sağlıyorlar. Mücadeleci ruhunla kadın hakları için savaştın. Kadınların toplumun her alanında eşit haklara sahip olması için çabaladın. Engellerle dolu bir dünyada her zaman dik durdun ve asla geri adım atmadın. Öğrettiğin gibi biz de sesinizi yükseltiyor ve eşitlik için mücadele ediyoruz. Senin değerlerinle donanmış olarak daha iyi bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, kadın haklarını savunmak ve toplumun her kesimine yardım etmek için el ele vereceğiz. ÇYDD'nin ruhunu canlı tutacak ve senin mirasını gelecek kuşaklara aktaracağız. Senin yolundan ilerleyerek Türkiye'yi daha adil, daha eşit ve daha güzel bir yer yapmak için çalışacağız. Bu özel günümüzde seni anmak için buradayız. İçimizdeki umudu, azmi ve sevgiyi bir araya getirerek, seni asla unutmayacağımızı bir kez daha yeniliyoruz. Seni sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” dedi Program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER