Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

ÇERKEZKÖY’DE EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ

ÇERKEZKÖY’DE EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergi Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri Haftası kapsamında belediye meydanında düzenlenen törenle açıldı.
ANAOKULU

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslarda el emeği göz nuru ürünler, yıl sonu etkinliğinde sergilendi. Belediye meydanında düzenlenen açılışa Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, MHP Çerkezköy İlçe Yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman yaptı.

Akman konuşmasında; “Halk eğitim merkezleri her zaman, her yerde, herkes için eğitim ilkesinden hareketle, tüm bireylere yaşam boyu ihtiyaç duyacakları alanlarda eğitim alabilme imkanlarını sağlayan kurumlar olarak hizmet vermektedir. Kurumumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde okuma-yazmada 39 kurs açılmış, 565 kursiyer katılmış, sosyal kültürel alanda 386 kurs açılmış 7912 kursiyer katılmış ve toplamda açılan 589 kursta 14 bin 399 kursiyerimiz eğitim almıştır. Ayrıca açık, ortaokul ve açık lisede yeni kayıt, kayıt yenileme, diploma işlemleriyle, eğitimini tamamlamak isteyen vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

“HER ZAMAN HER YERDE HERKES İÇİN EĞİTİM”

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi dershanelerine de yoğun ilgi olduğuna dikkat çeken Akman; “2015 yılından itibaren başlattığımız Çerkezköy Halk Eğitim dershanelerimizde mezun öğrencilere yönelik üniversiteye hazırlık kurslarına yoğun talep gelmektedir. 2023 yılında 3 tıp fakültesi, 2 diş hekimliği fakültesi, 25 mühendislik fakültesi, 1 hukuk fakültesi, 10 eğitim fakültesi, 12 ilahiyat, iktisat ve işletme fakültesi, 10 sağlık bilimleri fakültesi, 8 kamu yönetimi ve sosyal hizmetler fakültesi, 30 önlisans olmak üzere 101 öğrencimiz üniversiteyi kazanmıştır. 2023-2024 eğitim öğretim yılında 244 öğrencimiz ile başladığımız dönemde 155 öğrenci ile yolumuza devam etmekteyiz. Hafta sonu üniversite sınavına girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. 2023 yılında Çerkezköy Kaymakamlığı ile birlikte yürüttüğümüz ‘Hayalimdeki Kahramanlar’ projesiyle giyim ve üretim teknolojileri ve çocuk gelişimi öğretmen ve kursiyerleri yapmış olduğu 400 adet oyuncak bebeği kaymakamlığımıza ve okullarımıza dağıtımını yaptık. Emeği geçen öğretmen ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. İsrail’in zulmünde yaşam mücadelesi veren Gazzeli çocuklar için hayırseverlerimizden sağladığımız yardımlar ile giyim üretim öğretmen ve kursiyerlerimiz Filistinli çocuklar için bin adet çamaşır yapımı gerçekleştirip bölgeye göndermiştir. Kızılpınar Mahallesi’nde giyim üretim öğretmen ve kursiyerlerimiz Kahramanmaraş deprem bölgesindeki halk eğitim merkezlerine kumaş desteğinde bulunmuştur. Emeği geçen öğretmen ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. ‘Her zaman, her yerde, herkes için eğitim’ diyerek hizmet veren kurumumuzun her zaman yanında olan, bizlere desteklerini hiç esirgemeyen, başta ilçe kaymakamımız Nazmi Günlü olmak üzere, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’a teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“ÖĞRENMENİN YAŞI YOK”

Akman’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü de; “Bugün Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yılsonu sergimize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz. Öğrenmenin yaşı yok. Eskiden 7’den 70’e diyorduk, şimdi o 70’i biraz daha uzattık. Halk Eğitimi Merkezi müdürlerimiz, Halk Eğitimi Merkezlerinde çalışan görevlilerimiz, her yaştan her kademede eğitim hizmeti vermeye çalışıyorlar. Küçük çocuklarımıza yönelik kurslardan folklor kurslarına, spor kurslarından kültür kurslarına, çocuk bakım kurslarından cenaze hizmet kurslarına kadar kurs açabiliyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ GERÇEKLEŞTİ”

Talep oldukça kurs açmaya devam edeceklerini dile getiren Günlü; “Daha önce de çeşitli vesilelerle ifade ettim, bizim için önemli kursiyer talebinin olması. Daha sonra da o kursu verecek, yeterli bilgiye sahip öğreticilerimizin olması. Bu iki şart yerine geldikten sonra bizim açamayacağımız veya reddedeceğimiz herhangi bir kurs olamaz. Bu sene de kurslarımızda hedefimiz 15 bindi, 14 bin 399 kursiyerimiz katıldı. Çerkezköy Halk Eğimi Merkezi Müdürümüz Necmi Akman sağ olsun ekibiyle beraber bu hedefimizi yerine getirdi. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman’a da çalışması dolayısıyla teşekkür eden Kaymakam Günlü; “Görev süresinin sona ermesi nedeniyle Halk Eğitim Merkezi müdürümüz Necmi Akman, bu sene sonu itibariyle ilçemizden ayrılıyor fakat uzağa gitmiyor. Kapaklı Halk Eğitim Merkezi’ne gidiyor. Kendisini de onun yerine gelen arkadaşımıza da yeni görevleri hayırlı uğurlu olsun. Emek veren, emek harcayan, zamanını veren kursiyerlerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

AÇILIŞ YAPILDI

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin Balkan Dans gösterisinin ardından kurdele kesilerek kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı yılsonu sergisinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik ve davetliler stantları gezerek kursiyerlerin ürünlerini inceledi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!