Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Milli Mücadelenin en önemli zaferlerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi'lik unvanı ve "Mareşallik" rütbesi verilmesinin yıldönümü nedeniyle her yıl 19 Eylül’de kutlanan Gaziler Günü Çerkezköy’de de büyük bir coşku ile kutlandı.

Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen programa Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Enver Bayram, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanvekili Nurcan Karaca, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, siyasi parti ve STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“YUNAN ORDUSU HEZİMETE UĞRATILDI”

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Atatürk İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Elvan Tuna Sarıyar tarafından ‘ Türküz’ adlı şiir okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Yarlıgan, “Bugün burada 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle toplandığımız bu anlam dolu günde, Türkiye Cumhuriyetinin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna, hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Gününü kutlamanın bir kez daha derin heyecanı içerisindeyiz. 100 yıl önce başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk ordusu, Anadolu Türk varlığını sona erdirerek kendi amaçları uğrunda topraklarımızı parçalamak isteyen işgalci yunan ordusunu Sakarya Meydan Muharebesinde hezimete uğratmış, yunan ordusu çareyi savaş meydanlarından kaçmakta bulmuştur” dedi.

“GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUDUR”

Kurtuluş savaşında Anadolu’da Anadolu’nun karanlık günlerine aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Cumhuriyeti’nin yolunu açtığını kaydeden Yarlıgan, “Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir ki bu topraklar bir daha istila edilmesi asla müsaade etmeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. TBMM, 19 Eylül 1921’de bu zaferin anısına, Sakarya Meydan Muharebesi’nin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e Türk milleti adına ‘ Mareşallik’ rütbesi ve ‘ Gazilik’ unvanı tevcih edilmiştir. 19 Eylül İstiklal Savaşı, gazilerimizin, kore gazilerimizin, Kıbrıs barış harekatı gazilerimizin, asker, polis, sivil muharip gaziler ve malul gazilerimizin şeref günüdür. Kahraman Gazilerimiz sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milletine her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Sizler için yapılan hiçbir şey, bu eşsiz hizmetlerinizin ve fedakarlıklarınızın bir karşılığı bir bedeli olamaz. Sizler devletin, milletin, bayrağın ve bağımsızlığın nedenli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz. Asil Türk Milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde, sizin bu kutsal vatana olan aşkınız, kahramanlıklarınız ve cesaretiniz. Türk tarihine altın sayfalar yazdırdınız, göndere çekili bir bayrağımız üzerinde yaşadığımız bir vatanımız varsı bunu gazi ve şehitlerimize borçludur” dedi.

GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Ülkemizin bugün daha fazla iç ve dış düşmanlardan yoğunlaşan bir tehdit altında olduğunu ifade eden Yarlıgan, “Bilinmelidir ki halkımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Bugün gaziler günümüzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınızdan dolayı tüm gaziler adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi saygı ve minnetle anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum” dedi. Yarlıgan’ın konuşmasının ardından  Gazi Ahmet Galag tarafından ‘Yürü Şanlı Gazi Bu Vatan Bizim’ şiiri okundu. Belediye meydanındaki programın ardından şehit aileleri, gaziler ve aileleri Çerkezköy Kaymakamlığı misafirliğinde Çerkezköy Etbeyi Restaurantta protokol üyeleriyle birlikte öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!