Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

250 MİLYON DOLAR DESTEK SAĞLANACAK

250 MİLYON DOLAR DESTEK SAĞLANACAK
KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, KOSGEB İstanbul İkitelli Müdürü Selim Serkan Ercan ve KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Ceyhan Bahadır Karataş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ogün Asıl, Sinan Sifil, Yönetim Kurulu Üyeleri Turgay Kaya Bünyamin Fırat ve Genel Sekreter Seçkin Bayraktar, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’na bölge ile ilgili bilgiler aktarırken aynı zamanda üyelerin taleplerini de dile getirdi. Trakya bölgesinin Ülkemizin en önemli noktalarından biri olduğunu ifade eden Oda Başkanı Ahmet Çetin, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, üye sayısı, gerçekleştirdiği faaliyetler ve bünyesinde barındırdığı ihracat rekortmeni sanayicileri ile bölgemizin en önemli kurumlarından bir tanesi. Güçlü sanayimizin yanı sıra önemli derece KOBİ’lerimiz de var. KOBİ’lerimiz oldukça fazla, bu nedenle ihtiyaçlarımız da fazla. KOBİ’lerimize kolay ulaşılabilir finansman desteklerinin artmasını istiyoruz. Desteklerin artışı, KOBİ’lerimize ivme kazandıracak, bölgemizin kalkınmasını da arttıracağı gibi ülkemiz ekonomisine de değer katacaktır. Güçlü KOBİ’ler, ana üreticilerimize, sanayicilerimize de önemli destekler katacaktır. Bu kapsamda işbirliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmaları arttırmalıyız” İfadelerini kullandı.

TÜRKİYE GENELİNDE TOPLAMDA 250 MİLYON DOLAR DESTEK SAĞLANACAK

Tekirdağ bölgesinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, “Tekirdağ her geçen gün hızla büyümeye devam ediyor. Bunun en önemli parçalarından bir tanesi de Çerkezköy. Tekirdağ bölgesinin desteklerimizden istifade miktarını arttırmamız lazım. Finansmana erişimin zor olduğu bu günlerde işbirliği içerisinde firmaların doğru destekleri almasını sağlamalıyız. KOSGEB ve Dünya Bankası iş birliği ile yürütülecek olan “Türkiye Yeşil Sanayi Projesi” kapsamında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeşil dönüşümünü verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan Yeşil Sanayi Destek Programı devreye alındı. KOSGEB tarafından yürütülecek olan Yeşil Sanayi Destek Programı ile Türkiye genelinde 250 milyon dolarlık bütçe küçük ve orta ölçekli işletmelerin kullanımına sunulacak. Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi Proje Teklif Çağrısı” ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin güneş enerjisi yatırımlarına 14 milyon TL’ye kadar, “Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrısı” ile de enerji, su ve hammadde verimliliği, sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü ile döngüsel ekonomi konu başlıklarında hazırlayacakları projelere 4 milyon TL’ye kadar destek sağlanacak. Çağrı metinlerinde yer alan şartları sağlayan tüm işletmeleri proje başvurularını yapabilirler. Bu desteklerden faydalanabilecek projeler üretilmeli. Gerekli şartları sağlayan firmalarımız bu desteklerden yararlanabilecek. KOBİ’lerimiz bu desteklerden maksimum oranda faydalanmalı. Önümüzdeki dönemlerde döngüsel projeler, arıtma, karbon emisyonu, dijitalleşme ve dijital dönüşüm yakın dönemin önemli konu başlıklarından olacak ve bu alanlar için de önemli destek paketleri açıklanacak” İfadelerini kullandı. İlgi ve desteklerinden dolayı KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’na teşekkürlerini ileten Oda Başkanı Çetin, Oda plaketini de kendilerine takdim etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!