Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“ANADOLU AYRIMCILIĞINA SON VERİLMELİ”


“ANADOLU AYRIMCILIĞINA SON VERİLMELİ”
Çerkezköy Dernekler Platformu, son dönemlerde gündeme Anadolu ayrımcılığına yönelik basın açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada Tekirdağ’da Anadolu ayrımcılığına son verme amacıyla tüm kesimlere çağrıda bulunuldu.

Çerkezköy Dernekler Platformu, bir araya gelerek, basın açıklamasında bulundu. Açıklamada Anadolu ayrımcılığının son bulması çağrısında bulunuldu. Açıklamayı Çerkezköy Dernekler Platformu Başkanı Mustafa Tokgöz gerçekleştirirken şu ifadelere yer verdi; “Bugün burada, Tekirdağ'da yaşanan Anadolu ayrımcılığına dikkat çekmek ve bu ayrımcılığa son verilmesi için bir çağrıda bulunmak amacıyla bir araya geldik. Trakya, zengin kültürü, tarihi ve çeşitliliğiyle Türkiye'nin önemli bölgelerinden biridir. Ancak son zamanlarda, Tekirdağ'da vekillik, belediye başkanlığı ve çeşitli görevlerde bulunan bazı kişilerce Anadolu insanına karşı ayrımcılık yapıldığını üzülerek görüyoruz. Bu durum, toplumsal uyum ve dayanışmayı zedeliyor, bölge halkını birbirinden uzaklaştırarak, insanların birbirine karşı cephe almasına sebep olmaktadır. Anadolu'nun zenginlikleri her bir vatandaşımıza aittir ve hiçbir kimse, hangi bölgeden olursa olsun, diğerine üstün değildir. Bu nedenle, Tekirdağ'da yaşanan Anadolu ayrımcılığına son verilmesi için tüm kesimleri duyarlı olmaya ve birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Toplumumuzun bir arada güçlü olduğu bir Türkiye ve herkesin eşit haklara sahip olduğu bir ortam oluşturmak için birlikte çalışmalıyız. Anadolu'nun bir parçası olan herkes, kendi farklılıklarıyla birbirimize değer katmalıyız. Çerkezköy Dernekler Platformu olarak; birilerinin birilerinden fayda sağlamasına ya da uyum içinde yaşayan halkın arasına nifak tohumu ekerek bizleri kullanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Her seçim döneminde yaşadığımız ve karşılaştığımız bu sorunun bir daha dillendirilmemek üzere kapatılmasını ve bu ayrımcılığın kimseye fayda vermeyeceğini belirtmek istiyoruz. Kültür, sanat, insan gücü, istihdam ve STK’larımızın toplumsal duyarlılık çalışmalarıyla zenginleştirdiği ve hepimizin birbirimize bir şeyler kattığı bu güzide bölgeyi ayrıştırıcı, ötekileştirici ve parçalayıcı söylemlerle zedelemeye kimsenin hakkı yoktur. Bu tür söylem ve eylemleri hep birlikte vereceğimiz sağduyulu tepkiler bitirecektir. Bu çağrımıza destek veren herkesi, toplumsal uyum ve adil bir yaşam için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz” dedi.

AÇIKLAMAYA KATILAN DERNEKLER

Açıklamaya katılan dernekler de şu şekilde ifade edildi; Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi, UMAY Arama Kurtarma Derneği, KAGADER (Kadın Geliştirme Derneği), Tekirdağ Aksaraylılar Derneği, Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği, Trakya Hakkarililer Derneği, Çerkezköy Ordulular Derneği, Çerkezköy Malatyalılar Derneği, Çerkezköy Tokatlılar Derneği, Çerkezköy Amasyalılar Derneği, Çerkezköy Erzincanlılar Derneği, Çerkezköy Kars-Ardahan-Iğdırlılar Derneği, Çerkezköy Samsunlular Derneği, Çerkezköy Samsun Karanarlılar Derneği, Çerkezköy Turhallılar Derneği, Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği, Çerkezköy İspirliler Derneği, Çerkezköy Trabzonsporlular Derneği, Aksaray ili Gülağaç İlçesi Sofular Köyü Derneği, Tokat Artova Ağmusa Köyü Derneği, Tokat Yeşilyurt Kuşçular Köyü Derneği” denildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!