Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

BÜYÜKŞEHİR, ÇERKEZKÖY’DE 19 BİN ADET FİDE DAĞITTI


BÜYÜKŞEHİR, ÇERKEZKÖY’DE 19 BİN ADET FİDE DAĞITTI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Çerkezköy’de üreticilere domates ve kapya biber fidesi dağıtımı yaptı.
ANAOKULU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Çerkezköy Ziraat Odası işbirliğinde ilçedeki üreticilere fide dağıtımı yapıldı. Toplam 26 üreticiye, 19 bin adet salçalık ve sofralık domates ile kapya biber fidesi ziraat odasından teslim edildi.

“YÜZDE 70’İNİ BİZ KARŞILIYORUZ”

Çerkezköy’de fide dağıtımı etkinliğine katılan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Doç. Dr. Fatih Bakanoğulları yaptığı bilgilendirmede; “Trakya Bölgesi’nde sebze ve meyve alanlarının genişletilmesi için üreticinin daha fazla desteklenmesi, gelirinin artırılması ve giderlerinin düşürülmesi amacıyla böyle bir projeye başladık. Bu sene de Candan başkanımız da bizleri destekledi ve daha da artırılarak devam etmesini istedi. Biz bu dağıtıma domates ile başlamıştık, şimdi ürün yelpazemizi daha fazla genişlettik. 8 ziraat odamızla birlikte 10 ilçede bu uygulamayı yaptık. Ve il genelinde 430 üreticimize bu desteği sağladık. Girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla, yüzde 70’ini biz karşılıyoruz, yüzde 30’unu üretici karşılıyor. Üreticilerimize dağıttığımız katma değeri yüksek ürünle daha hızlı bir şekilde satışını da gerçekleştiriyor” diye konuştu. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu da destekleri için büyükşehir belediyesine teşekkür etti.

 “HER ZAMAN ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için önemli proje çalışmalarına imza attıklarını belirterek, “İlimizde ağırlıklı yetiştiricilik kolları arasında olan tarla bitkisi üretimi ve hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra sebze yetiştiriciliği konusunda da son yıllarda gelişmeler gözlenmektedir. Çiftçilerimizin en önemli ihtiyacı, kaliteli, piyasada talep gören ve ilimiz şartlarına uygun fide teminidir. Bu ihtiyacı karşılamak üzere projemizi başlattık ve üreticilerimize destek olmak için harekete geçtik. Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Çorlu, Çerkezköy, Saray, Süleymanpaşa Ziraat Odaları ile protokol yapılarak proje uygulamaya koyuldu. Dağıtımı yapılan fidelerden ortama olarak sofralık domatesten 522 ton, salçalık domatesten 234 ton ve kapya biberden 116 ton verim alınacak. Böylece üreticilere ciddi bir girdi sağlamış olacağız. Her zaman üreticilerimizin yanındayız” dedi.

TOPLAMDA 304 BİN 500 ADET FİDE DAĞITILACAK

Proje kapsamında yüzde 70’i Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen toplam 304 bin 500 adet fide, 430 kişiye 115 bin 920 adet kapya biber fidesi, 130 bin 200 adet sofralık domates fidesi ve 58 bin 380 adet salçalık domates fidesi dağıtımı yapılacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!