Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

ÇERKEZKÖY’DE 15 TEMMUZ COŞKUSU GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ

ÇERKEZKÖY’DE 15 TEMMUZ COŞKUSU GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ
15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Çerkezköy’de program düzenlendi. Belediye meydanını dolduran yüzlerce vatandaş 8 yıl önce olduğu gibi demokrasi nöbeti tuttu.
ANAOKULU

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Cengiz Memiş, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammed Süleyman Rüzgar, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program Osmanlı Camii İmam Hatibi Abdullah Karacan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Çerkezköy İlçe müftüsü İdris Çatmakaş’ın duasıyla devam etti.

“EN BÜYÜK İHANETLERDEN BİRİDİR”

Sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü yaptı. Günlü konuşmasına; “Silahlara, mermilere, tanklara, uçaklardan atılan bombalara göğsünü siper eden, milli birliğimiz için, devletimizin bekası için, istiklal ve istikbalimiz için canına feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor hepsine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 8 yıl önce yaşananlar milletimizin tarihinde görülmüş en büyük ihanetlerden biridir. Çeşitli bölgelerde baharı getiriyoruz diye ülkeleri parçalayan, devletleri bölen, insanları katleden güçler bizim ülkemizde de aynı sinsi oyunlarını sahneye koymuşlardır. 15 Temmuz’da yaşananlar, sadece bir darbe girişimi veya ülke yönetimini ele geçirme çabası değildir. Bu kalkışma ile milletimizin parçalanması, kaos ortamı yaratılması ve ülkenin işgale hazır hale getirilmesi amaçlanmıştır. Askerimizin, polisimizin, yargı organlarımızın ve tüm devlet güçlerinin içerisine yerleştirilmiş olan şer ve ihanet çeteleri harekete geçirilmiş, milletimizin silahları ile milletimizin meclisi başta olmak üzere tüm hassas noktalara, milli ve manevi değeri yüksek yerlere saldırı düzenlenmiş, devlet büyüklerimiz ve yüce milletimiz hedef alınmıştır” sözleriyle başladı.

“HERKESİN LAYIĞINI BULMASINI SAĞLAMIŞTIR”

Milletimizin darbe girişimine karşı çıktığını ifade eden Günlü; “Tarihin tüm dönemlerinde, her türlü ihanete karşı koymuş, esareti kabul etmektense ölmeyi tercih etmiş olan necip milletimiz bu ihanetin karşısında da iman dolu göğsünü siper etmiştir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara, köprülere, havaalanlarına akın etmiş, canı pahasına tanklara, uçaklardan atılan bombalara direnmiş ve bu alçaklığa geçit vermemiş, birkaç saat gibi kısa bir sürede hainlere gereken dersi vermiştir. Milletimizin kutlu direnişi ve zaferinden sonra devletimiz de askeri, polisi, jandarması, yargısı ve tüm kurumları ile bu ihanetin içerisinde olan kanı bozukların temizlenmesi, devletin ve milletin bu hainlerden arındırılması için mücadele başlatmış, hiç kimsenin yaptığı yanına bırakılmamış, hukuk ilkeleri çerçevesinde her kesin layığını bulması sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

“BİR KEZ DAHA İLAN EDİYORUZ”

Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nü kutlayan Günlü; “Bugün, sembolik demokrasi nöbeti tuttuğumuz bu meydanlardan, milletçe tek yürek ve tek yumruk olarak benzer bir ihanete asla fırsat vermeyeceğimizi, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz. Karşımıza çıkacak güç ve kullandıkları maşalar kim olursa olsun, ihanet nereden gelirse gelsin, milli iradeye, demokrasimize, ülkemize ve kutsal bildiğimiz değerlere sahip çıkma azim ve kararlılığımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle bir kez daha anıyor, katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine olan bağlılığımızı, devletimizi korumak için onu kuranlar kadar kararlı olduğumuzu ifade ederek hepinizi saygıyla selamlıyorum. Milli birlik ve demokrasi gününüz kutlu olsun” dedi.

VİDEO GÖSTERİMİ YAPILDI

Program, tiyatro eğitmeni Selahattin Karadağ’ın ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı’nın 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir anısına kaleme aldığı “Ben Babamın En Hüzünlü Yanıyım” isimli şiiri okuması ile devam etti. 15 Temmuz ile ilgili video gösterilerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı konuşma canlı olarak izlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programı gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!