Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

GÜNDOĞDU; “YOL BELGESİ VERİLEN KİŞİLERİN ADRESİ TEYİT EDİLSİN”

GÜNDOĞDU; “YOL BELGESİ VERİLEN KİŞİLERİN ADRESİ TEYİT EDİLSİN”
Tekirdağ Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu; “Bu hırsızlıktır. Bu adam bu belgeyi alıyor, devleti kandırıyor, belediyeyi kandırıyor. Büyükşehir belediyesi yetkililerine sesleniyorum. Büyükşehir belediyesi ekip gönderip yol belgesi verdiği kişilerin adresini teyit etsin” dedi.
ANAOKULU

Tekirdağ Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu, basın açıklamasında bulundu. Gündoğdu yaptığı açıklamasında büyükşehir belediyesi tarafından verilen yol belgelerindeki adreslerin teyit edilmesini talep etti. Gündoğdu; “Öz malına verilen belgeler. Bu belgelerin ne şekil ve nasıl verildiğine dair tespitlerimiz oldu. Burada UKOME tarafından yapılan bir yanlışlık belirgin bir şekilde göz önündedir. Yani öz malını gidip sigortalı gösterip, bu işi yapıp yapmadığına dair herhangi bir bilgi sahibi olunmadan belge veriliyor. Ben de bir kısım belgeler elime geçti. Belge var mı? Var. Ama konumu açtığımda karşıma apartman dairesi çıktı. Bu verilen belgelerin yanlış olduğunu açıklamak istiyorum. Bu hırsızlıktır. Bu adam bu belgeyi alıyor, devleti kandırıyor, belediyeyi kandırıyor. Büyükşehir belediyesi ekip gönderip yol belgesi verdiği kişilerin adresini teyit etsin. Bu konuda bizden de yardım ve destek alabilir. Bize derler ki ‘Ön bilgi çalışması yapsın’ yaparız. Çünkü benim esnaf benim esnafım. Benim esnafımın ekmeği çalınıyor. Bu belgeler ne karşılığı veriliyor?” diye konuştu.

“ARACIN BAĞLANMASI GEREKİR”

Şehir dışından servis taşımacılığı yapan araçların da gerekli denetimlerin yapılarak tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Gündoğdu; “İkinci bir konu. Karayolları Trafik Kanunu 26’ncı bendinde. Dün jandarmamız 34 plakalı bir aracımızı durdurdu. Araç hiçbir belge almadan il dışından geliyorsa il girişinde veya yol güzergahında durdurulduğunda 12 bin lira ceza yazarsın ve bırakırsın. Ama büyükşehirde personel servisi çekiyorsa bu araçların bağlanması gerekir. Komutana sordum. ‘Bunu neden bağlamıyorsunuz?’ dedim. 26. Madde a bendinden dolayı bağlama yetkilerinin olmadığını ifade etti. Ben de elimdeki kanuna bakarak, herhangi bir belgesi olmadan taşımacılık yapıyorsa, bağlanmıyor. Ama bu adam Çerkezköy-Kapaklı güzergahında servis çekiyor. Bu aracın 15 gün süreyle bağlanması lazım. Bunu neden sordum. İdare mahkemesi bu tür bağlanan araçları 3 gün 5 gün sonra salıyor. Salıyor ama diyor ki ‘Sen bu araçla çalışmayacaksın, faaliyet yapmayacaksın’ ama bu arkadaş alıyor servis aracını tekrar çalıştırıyor. Ama ben bir hakim olsam bu maddeye baktığımda usulsüz taşımacılık yapmıyor da 12 bin lira cezayla salıveririm. Halbuki böyle değil. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bu konunun böyle olmadığını belirtip, gerekli yazıları yazmasını talep ediyorum. Çünkü bu bağlanan araçlar 3 gün sonra tekrar çalışmaya başlıyor. Ben zaman zaman denetim yapan ekiplere denk geliyorum, bu servis araçlarının ne güzergahı belli, ne durağı belli. Burada büyükşehir belediyesine sesleniyorum. Siz bu belgeyi verirken esnafın hakkını koruyun. Boş zamanınızda bu iş yeri adresine birlikte gidelim. İş yeri yok. Bildiğin apartman binası. Bu işin bir sonu olması lazım. Bu kadar kanuni boşluklardan yararlanana insanları trafikten arındırmak lazım. Kağıt üzerinde belge alıp çalışıyorlar. Bu konuyu UKOME başkanımla, büyükşehir belediye başkanımla da paylaşacağım”

“ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU KESMEYİN”

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servisin kaldırılmasına ilişkin karara da tepki gösteren Gündoğdu; “Türkiye genelinde iktisas odaları olarak kamudaki taşımacılıkla ilgili bir çalışmamız oldu. 3 bin kişilik bir kalabalık olduk. Türkiye genelindeki büyükşehir belediyelerinden katılımlar oldu. Görünen şu ki devletimiz bu konuda duyarsız kalmayacaktır. Bursa başkanımız konuyu net bir şekilde açıkladı. Kamuya servisin maaliyeti 2 milyon. Ama karşı tarafta esnafın devlete faydası 45 milyon. Yani 2 milyon için esnafa ücret ödüyorsun, dönüş olan 45 milyonu istemiyorsun. Yani altın yumurtlayan tavuğu neden kesersin? Ama bir gerçek var ki tasarrufa giderken binlerce esnafı mağdur edecekler. Binlerce işletmenin iflasına neden olacakları. Biz sadece o toplantıları yaparken gösteriş amaçlı değil gerçeklerin görülmesi için yaptık. Bürokrasinin aldığı kararın tabana etkisini tepeden göremezsin. Bunun gerçek hesap uzmanları tarafından hesaplanarak gerçeklerin görülmesini isterim. Bununla ilgili sendikalar da dava açmışlardır” ifadelerine yer verdi.

“GERÇEĞİ İYİ GÖRMEK LAZIM”

Esnaflara verilen kredilerdeki faiz değişikliğine de değinen Gündoğdu; “Kredi faizleriyle ilgili gerçek sorumlu devlettir, bizleriz. Neden bizleriz? Gerçeği iyi görmek lazım. Biz bu imzayı atarken belgeleri okumadık. Eğer okusaydık bunları görürdük. Önceden kullanılan faizlerin yukarı çekilmesi devlet tarafından yanlıştır. Bunun tekrardan gözden geçirilmesini istiyorum. Çünkü o dönemde arkadaşlarımız ona göre hesap yaptılar. En azından önceden alınmış kredi faizlerinin yükseltilmeden kredinin bitmesini temenni ediyorum. Ama doğrudur. Sözleşmede kredi faizlerinin yukarı çıkabileceğini ben bile sonradan okuduğumda gördüm. Pandemi döneminde çalışmıyorduk, kimse de sormadı, nedir? Ne değildir? diye. Aldığımız gelirin yüzde 65’i vergilerimize, giderlerimize gidiyor. Burada servisçiler kadar vergi veren bir kurum yoktur” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!