Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMI GENELGESİNDE HİÇBİR ŞEKİLDE SERVİS ARAÇLARIYLA İLGİLİ BÖYLE KARAR YOK

İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMI GENELGESİNDE HİÇBİR ŞEKİLDE SERVİS ARAÇLARIYLA İLGİLİ BÖYLE KARAR YOK
Tekirdağ Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu, düzenlediği basın açıklamasında UKOME’nin İçişleri Bakanlığının kararını hiçe sayarak servis araçlarında aldığı kamera zorunluğu kararının hukuka aykırı olduğunu ve servis araçlarıyla ilgili böyle bir yönetmenlik olmadığını belirtere, UKOME’nin bakanlığın almış olduğu kararı uygulaması gerektiğini söyledi. Personel servislerinin alınan bu karardan muaf olduğunu üstüne basa basa kaydeden Başkan Gündoğdu, UKOME’nin aldığı bu kararı önemsemediklerini ve servisçilerin haklarını alması için önümüzdeki hafta içinde UKOME önünde eylem yapacaklarını belirtti.
ANAOKULU

Gündoğdu,Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından servis araçlarında kamera takma zorunluluğu kararını 2015 yılında aldığınıda belirterek, kanunda böyle bir zorunluluk olmadığını ve karara itiraz ettiklerini ifade etti.

 İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMI GENELGESİNDE HİÇBİR ŞEKİLDE SERVİS ARAÇLARIYLA İLGİLİ BÖYLE KARAR YOK

  Tekirdağ Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu,” İçişleri Bakanlığının genelgesinde hiçbir şekilde servislerle ilgili bir karar olmazken burada sadece  ve sadece Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME kararı var.  Böyle bir karar hiçbir büyükşehirde de yok.Bu kararda diyor ki şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan taksi, minibüs ve otobüs cinsi taşıtlar kamera takabilir. O zaman UKOME yetkilileri ben servislere hat istiyorum. Servis araçlarının bir yönetmeliği var. Bu yönetmeliğin üstünde senin genelgen geçerli değil. Bununla ilgili S plakanın, personel servisinin muaf olduğunu, öğrenci servislerinin yönetmeliğinin olduğunu, personel servisle taşımanın yönetmeliğinin olmadığından dolayı siz UKOME kararıyla benim esnafımı mağdur edemezsiniz. Bizim işgüzar UKOME yetkilileri her dönem bu kararı yenilemiştir. Bizler topla taşıma değiliz. Bu kararın zorunlu olmadığını, bu kararın iptal edilerek esnafın önünün açılması gerekiyor” dedi.

GENİŞ KATILIMLI EYLEM YAPACAĞIZ

Aşkın Gündoğdu, Servisci esnafın mağdur edildiğini belirterek,“ Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanımız kentimize geldiğinde müsteşarı ile görüştüm. Kendisi de UKOME Başkanı Erdin Eral’i arayarak bu karardan muaf olduğunu, hiçbir ilde personel servislerinde kamera olmadığını, bu kararın sadece Tekirdağ’da uygulandığını söyledi. Biz bu konuyu defalarca anlatmamıza rağmen UKOME yetkilileri bu kararı iptal etmemekte direniyorlar. Ve kendi doğrultularında yaptırım uygulamaya çalışıyorlar.Bu şekilde devam ettiği için yürütmeyi durdurmak için mahkemeye başvuracağım. Önümüzdeki hafta ise  büyük bir katılım ile servisçilerimizle birlikte UKOME önünde basın açıklaması yapacağız. Bu şekilde de devam ederse bütün yaptığımız işleri bırakma kararı alacağız. Bugün istenilen kamera bizde zorunlu değildir, kaltıki bir kamera 50 bin Tl. boş yere neden verelim nasıl verelim zaten zar zor  geçiniyoruz. Bu kamera işi bize dayatma ile takılmak isteniyor. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Candan Yüceer’e sesleniyorum , bu konuya el  el atmanızı istiyoruz. Esnafımızın mağduriyeti için hiçbir şekilde kanuni yolları denemekten vazgeçmeyeceğiz.Sonuna kadar da bu konuda mücadelemiz sürecek” dedi.

10 YILDIR TEKİRDAĞ’DA ÇÖKMÜŞ TOPLU TAŞIMA VAR

Gündoğdu, “UKOME almış olduğu yanlış kararlardan dolayı 4 bine yakın esnafın mağdur edecek. Bu istenilen kamera yaklaşık  araç başı 50 bin TL değerinde. Kanunda olmayan bir şeyi dayatmayla benim esnafıma takılmasını istemediğimi ve bizim öyle bir kamera takacak imkanımızın da  kesinlikle olmadığını belirtiyoruz. 10 yıldır Tekirdağ’da çökmüş bir taşıma sistemi vardır. Hiçbir esnaf UKOME’den  hiç memnun değildir. Tekirdağ Büyükşehirde derdimizi anlatacak mercilere ulaşamazken, kamera şirketleri ise bizim duymadığımız bilgileri UKOME’den alıp bizim esnafımızın  içinde dillendiriyor. Kamera şirketlerinin bu denli dolaşması bende soru işaretleri oluşturuyor. Bitmiş ve çökmüş bir toplu taşımaya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Candan Yüceer’in  ivedilikle el atması gerekiyor. Bugün Tekirdağ’da korsan araçlar cirit atıyorlar. Büyük rakamları öz malı diye yapıştırıp piyasada dolaşan esnaflar var. Bu UKOME’nin eseridir. Bunlarlada mücadele edilmiyor.  Esnafımızın önünü açmak için çaba harcayın.”diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!