Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

“İDOLÜM OLARAK TÜRK MİMARLARINI GÖRÜYORUM”

“İDOLÜM OLARAK TÜRK MİMARLARINI GÖRÜYORUM”
MSM Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Meral; “Mimari tasarımlarımda Türk mimarları idol olarak alıyorum. Mimar Kemalettin, Cumhuriyet’in ilk döneminin mimarlarındandır. Daha modern çizgileri vardır. Ama cami ve diğer projelerde mümkün olduğunca Mimar Sinan’ı örnek alırım” dedi.
ANAOKULU

Çerkezköy Mimarlar Odası eski başkanı ve Çerkezköy’ün tanınan mimarlarından olan MSM Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Meral, Çerkezköy Ekspres Gazetesi’ne çalışmalarını, hayallerini ve birikimlerini anlattı.

“RAVZA KÜLLİYESİ USTALIK ESERİMDİR”

Trakya Üniversitesi mezunu olan ve 14 yıllık mimar olan Sinan Meral, ustalık eseri olarak gördüğü eserini şu sözlerle aktardı; “Kapaklı’da Ravza Külliyesi benim ustalık eserimdir. Yaklaşık 8 yıldır projenin üzerinde halen çizim yapıyoruz ve çalışıyoruz. Mimari projelerde iktisas gerektiren durumlar vardır. Herkesin iktisas konusu çok farklıdır. Benim iktisas alanlarım müstakil konut yapıları, camiler, oteller ve eğitim yapılarıdır. Her mimarın kendine göre iktisas aldığı projeler vardır diğer projeler zor gelmektedir” dedi.

“BELEDİYE BİNASINI ÇİZMEK İSTERDİM”

Çerkezköy’de belediye binasının projesini çizmek istediğini sözlerine ekleyen Meral, yapmak istediği projeleri şu sözlerle aktardı; “Çerkezköy’de Belediye binasını yeniden çizmek isterdim. Çünkü amacına uygun olmadığının ve yetersiz olduğunun kanaatindeyim. Türkiye’de de Çamlıca Camisi’ni ben çizmek isterdim, çünkü daha modern çizgilerle yapmak isterdim. Şuan ki Çamlıca Camisi eski midir yeni midir bu konuda arafta kalmaktadır. Dünyada da çok hayranlıkla izlediğim Taç Mahal vardır, onu tekrardan yorumlamak isterdim” ifadelerine yer verdi.

“TÜRK MİMARLARI İDOL OLARAK GÖRÜYORUM”

Mimari tasarımlarında örnek aldığı mimarlar hakkında da bilgi veren Meral; “Mimari tasarımlarımda genelde Türk mimarları idol olarak alıyorum. Mesela Mimar Kemalettin genç Cumhuriyet Döneminin mimarlarındandır, daha modern çizgileri vardır. Ama cami ve diğer projelerde mümkün olduğunca Mimar Sinan’ı örnek alırım” şeklinde konuştu.

“MUTLAKA BİR MİMARIN YANINDA ÇALIŞSINLAR”

Mimarlık okumak isteyen öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Meral; “Mimarlık öğrencilerine ben her şeyden önce Mimarlık bölümünü yazmadan önce muhakkak bir meslektaşımla, bir mimarla görüşmelerini isterim. Çünkü hayal ettikleri meslekle gerçek hayattaki uyuşmayabiliyor veya üniversiteye gittiğinde hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Bu yüzden bölümü okumadan önce bir meslek erbabıyla görüşmesi lazım. Eğer görüştükten sonra ikna olduysa kesinlikle bütün yazlarını gerekirse hafta sonlarını mimar meslektaşımın da uygun görmesi şartıyla yazlarını dolu dolu geçirmesi kanaatindeyim. Çünkü okuldaki öğrendiğin teorik bilgi uygulamaya aktarmadığında okul bittikten sonra maalesef yine sıfırsın. Aslında teoriden çok uygulamayı görmen gerektiğinden dolayı, muhakkak eğitim hayatında da meslektaşlarıyla birlikte, yani mimarlarla birlikte sürekli haşır neşir ve iletişim halinde olması gerekmektedir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!