Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

KANTİNCİLER, “ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

KANTİNCİLER, “ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Çerkezköy-Kapaklı-Saray Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği tarafından Çerkezköy’de kahvaltı programı düzenlendi. Kantincilerin sorunlarının gündeme getirildiği kahvaltıda, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı öncesi öğrencilerin okul kantinlerinde sağlıklı beslenmeleri için yapılması gerekenler görüşüldü. “Çocukların sağlığı bizim için çok önemlidir” diyen Çerkezköy-Kapaklı-Saray Kantin İşletmeleri Esnaf Derneği Başkanı Emre Yustemur, “Kendi çocuğumuza yediremediğimiz hiçbir şeyi sevgili çocuklarımıza da yedirmiyoruz” dedi.
ANAOKULU

Çerkezköy Anadolu Lisesi kantininde gerçekleştirilen kahvaltı programına; Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Kantin İşletmeciler Esnaf Derneği Başkanı Emre Yustemur ve dernek üyeleri, Kantin İş-Sen Tüm Kantin İşletmecileri İşveren Sendikası Tekirdağ İl Temsilcisi Tuncay Ergün, Çerkezköy Anadolu Lisesi Müdürü Murat Gök, eğitimciler ve dernek üyeleri katıldı.

“ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Kahvaltıda konuşan Çerkezköy-Kapaklı-Saray Kantin İşletmeleri Esnaf Derneği Başkanı Emre Yüstemur, 2024-2025 yeni eğitim öğretim yılının başlamasının ardından kantincilerin yaşadığı sıkıntıları ve çözüm yollarından bahsetti. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da yaklaşık 100 üyelerinin bulunduğunu kaydeden Yustemur, “Sezon açıldı ve eğitim öğretim yılı da başladı. Bizlerin en büyük sıkıntısı okullarımızın önünde bulunan seyyar satıcılardır. Bazı okullarımızın kapılarının açık kalması, çocuklarımızın sağlıksız beslenmede kullanılan ürünlere daha hızlı ulaşabilmesidir. Bu gibi dertlerimizi, şikayetlerimizi müdürlerimize ve başkanlarımıza anlatıyoruz. Sorunları çözmek için ilçemizle, milli eğitimimizle iş birliği içerisindeyiz. Sağ olsun onlarda bizlere ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Herhangi bir sorunumuzla gittiğimizde, kapılarını açtığımızda ellerinden gelen destekleri sağlıyorlar.Bizlerde son günlerde artan fiyatlarla birlikte mücadele ediyoruz. Kiralarımız yükseldi. Çocuklarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için kantinlerimize güzel dekorlar yapıyoruz. Çocuklarımıza en güzel hizmeti verebilmek için elimizden gelen tüm meslektaşlarımızla birlikte en iyi hijyenik koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Çocukların sağlığı bizim için çok önemlidir. Kendi çocuğumuza yediremediğimiz hiçbir şeyi sevgili çocuklarımıza da yedirmiyoruz” diye konuştu.

“BİZİM EN BÜYÜK PROBLEMİMİZ ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ”

Kantincilerin en önemli sorununun, öğrencilerin güvenliğinin sağlanması olduğunu belirten Kantin İş-Sen Tüm Kantin İşletmecileri İşveren Sendikası Tekirdağ il Temsilcisi Tuncay Ergün; “Yeni eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlısı olsun. Bizlerin en büyük problemi emniyettir. Özellikle okulun önlerinde çocuklarımıza temas halinde olan çok zararlı insanlar zararlı maddeler var. Bunun da önüne geçebilmemiz için aslında gerekli görüşmeleri, gerekli toplantıları yapıyoruz ama biz sağlıklı beslenmenin dışında ilk önce emniyetin sağlanmasından yanayız. Yani okul önünde bence her okulda bir emniyet mensubunun olması gerekiyor. En büyük eksiğimiz bu. Özellikle bazı bölgelerde mesela Çerkezköy Bağlık ve Kızılpınar Mahallesi gerçekten çok sıkıntılıdır. Ama buradaki okulların hiçbirinde bir emniyet görevlisi yok ve okul yani eğitim camiasındaki eğitimciler de açıkçası bu bölgelerde çok görev almaktan da yana değil. Biz bundan da şikâyetçiyiz” dedi.

“BİRÇOK SORUN VAR”

Ergün, “Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden örnek verecek olursak bir yılda altı tane müdür değiştirmiştir. Bir de müdür sürekli değiştiği için biz birçok kişiyle diyalog kuruyoruz, idareciye bu durumu anlatıyoruz üç ay sonra gidiyor yerine başkası geliyor yani biz aynı şeyi bir yılda belki yedi sekiz kere farklı farklı kişilere anlatıyoruz. Bu tabi birçok okulda olmuyor ama örnek olsun diye söyledim. Bu çok büyük bir sorundur. İdarecilerimizin bir bütün olarak hareket etmelidir. Çünkü camianın içerisinde de bizim gözlemlediğimiz bir çatışma var. Bu çatışmada da en büyük sıkıntıyı okullar yaşıyor. Kızılpınar’da bir tane okulun şuan bir kantincisi yok, neden? Yönetmelikte şöyle bir durum vardır mesela okul aile birliği karar alır ve der ki ihale olana kadar eski kantinci bulunduğu okulda kantin açabilir. Çünkü çocuklar mağdur olmasın diye, çocukların dışarıya çıkma alışkanlığı oluşmasın diye. Ama idareciler der ki ben sorumluluk alamam ilçe der ki ben sorumluluk alamam ve ihale sürecinde bu çocukların öğle arasında nereye gittikleri belli değil. Bu çok büyük bir eksiklik bence. Biz bunu dile getirdik ama bir çözüme ulaşamadık. En önemli sorun güvenlik emniyet. Yoksa gerçekten kantincilerin ayda bir kere okul tarafından yılda en altı yedi kere hem sağlık hem tarımda denetlemeleri çok aktif ve sıkı. Biz elimizden geleni bu konuda yapıyoruz” dedi.

‘’EN ÖNEMLİ İŞ VELİLERE DÜŞÜYOR’’

Sözlerine öğrencilerin emniyetinin sağlanmasında velilere düşen sorumluluğu olduğunu da belirten Ergün; “Burada en büyük sorumluluk ise velilere düşüyor. Veliler burada ‘veli izin’ dilekçesi altında çocukların eve gitmesine izin veriyor. Evi yakın olanların bizlerde evlerine gitmesini isteriz. Biz bunda sıkıntı da görmüyoruz. Ama Kızılpınar’da oturup Çerkezköy’de okuyan bir öğrenci veli izin dilekçesi adı altında okuldan çıkıyor. Nereye gittiği belli değil, nerede oturduğu belli değil, ne yediği ne içtiği de belli değil. Çocuğun öğlen arasına çıktıktan sonra okula gelmeme durumu da var. Bunlara biraz dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnşallah düzelir bunlar. Emniyet düzelirse bütün her şey düzelir diye düşünüyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!