Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

“ORTADOĞU’DAKİ GERGİNLİĞİ ENDİŞE İLE TAKİP ETMEKTEYİZ”


“ORTADOĞU’DAKİ GERGİNLİĞİ ENDİŞE İLE TAKİP ETMEKTEYİZ”
Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri Kurucu Başkanı Pastör Randy Cihan Bektaş, İstanbul Eser Otel’de Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri ticari locada yaptığı toplantıda, Ortadoğu’da artan gerginlikten endişe duyduklarını belirtti. Bektaş; “Ortadoğu’daki gerginliği endişe ile takip etmekteyim. Bölgede kanlı ve şiddetli çatışmaların daha yayılmamasını umut ediyorum” dedi.
ANAOKULU

Bektaş, burada yaptığı açıklamasında; “Türkiye’deki Protestan vakıf yönetimi sadece dışarda misyonerlik faaliyetleriyle ilgili İncil dağıtıp Türkiye’yi, Amerika ve Avrupa’ya şikayet etmesi dışında bir şey yaptığını görmedik. Avrupa'da Kur’an yakıldığında sessizliğe boğulan apartman tipi kiliseleriyle ve Hristiyan cemaatler oluşturarak, Amerika, İngiltere, Avrupa, Güney Kore’nin uydusu olan Protestan Kiliseleri Dernekleri Başkanı sayın Ali Kalkandelen ve Avrasya Vakfı temsilcileri, Behnan Komutgan Dirisu Kilisesi Pastörü, İstanbul Nehir Kilisesi Pastör Güçlü Erman ve birçok topluluk Protestan Dernekleri ile ilişkili olan, sonradan din değiştirip Ermeni Rum Süryanilerin yerine geçmeye çalışan Türkler, Türkiye’nin verdiği özgürlükleri olmadığını anlatıyorlar ve tersine olarak yansıtıyorlar. Kazan-kazan ilişkileri içinde olan yabancı kiliseler ve kurumlar uydusu olarak hareket eden bu Protestan toplumu temsil eden liderler, Kur’an yakıldığında şahsım açıklama yaparak, ‘hiçbir kutsal kitap yakılamaz’ tepkisini verdiğimde, 19 Ağustos 2019 tarihli basında algı operasyonu yapıp kurumumu ve şahsıma karalamada bulundular. Bunlara Çerkezköy Ekspres Gazetesi ve birçok gazete cevap verdim” dedi.

ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNDU

Ortadoğu’da son dönemlerde yaşanan gerginliği endişe ile takip ettiklerini ifade eden Bektaş; “Ortadoğu’daki gerginliği endişe ile takip etmekteyim. Bölgede kanlı ve şiddetli çatışmaların daha yayılmamasını umut ediyorum. Bölgede ve daha birçok savaş çıkmadan mektuplarıma ekledim. İlerde insanlar Hazaryan incili okuduğunda güncel bir İncil olması sebebi ile mektuplarda aynı süreçleri ve hataları yapmayacaklardır. Buradan Liman Yayınevine teşekkür ederim. Verdiği desteklerden dolayı misyonerlik faaliyetlerine ve Demirören’e teşekkür ederim. Kurumun kitaplarını, misyoner kullanmadan insanlara ulaşmasını sağladıkları için. Tarihte Katolikler şu anda Filistin ve Kudüs toprakları olduğu dönemde İslam’a inananlar huzur ve barış içindeydi. Ne zaman bölgeye tapınakçılar çekildi, yerine Ortodoks ve Museviler, İslama inananlar bir oldu, savaş ve kaos oluştu. İsrail ile Hamas arasında olan savaş din savaşı değil, yer altı zenginlikleri savaşı ve hedef gösterilerek yapılan saldırılar asla çözüm bulmayacak. Aksi takdirde bunlar nefret ve intikam üretecek. Gazze’de ateşkes çağrısında bulunuyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!