Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

“SENDİKALAR BELLİ GRUPLARIN HAKKINI SAVUNUYOR”


“SENDİKALAR BELLİ GRUPLARIN HAKKINI SAVUNUYOR”
Öz-Metal İş Sendikası Genel Başkanı Yalçın Çetin, son dönemlerde ülkede sendikacılık anlayışının bazı noktalarda saptırıldığını belirterek, “Sendikalar, işçinin hakkını savunmaktan çok, belirli grupların çıkarlarını koruma derdine düşmüş durumdadır. Bir kısmı siyasi partilerin arka bahçesi haline gelmiş, bir kısmı ise devlet kurumlarına yaslanarak bağımsızlıklarını yitirmiş durumdadır. Oysa sendikalar, işçinin sesini yükselten, onun haklarını savunan bağımsız kuruluşlar olmalıdır” dedi.
ANAOKULU

Öz-Metal İş Sendikası Genel Başkan Yalçın Çetin’in de katılım sağladığı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Çerkezköy’de gerçekleştirdi. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde 17.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilen programa Öz Metal İş Sendikası Genel Başkanı Yalçın Çetin, Sendika Genel Başkan Yardımcısı Sait Barış ve Ahmet Sarı, Sendika Genel Sekreteri Aydın Çetin, Öz-Metal teşkilatlanma sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Elbey Eryılmaz ile bazı sendika üyeleri katıldı.

“BİZİM İÇİN SENDİKAÇILIK BİR MÜCADELE ALANIDIR”

Programda ilk konuşmayı Öz-Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Aydın Çetin yaptı, Çetin; “Bizler işçinin alın terinin karşılığını alacağı, emeğin değerinin bilineceği bir Türkiye hayal ediyoruz. Bu hayali gerçeğe dönüştürmek için gece ve gündüz çalışacağız. Birlikte daha güçlü, daha kararlı, daha adil bir gelecek inşa edeceğiz. Bu yolda işçilerin haklarını savunarak, emeklerini layıkıyla değerlendirmek için durmadan ilerleyeceğiz. Bizim için sendikacılık bir meslek değil, bir yaşam biçimi bir mücadele alanıdır. Öz-Metal Sendikası olarak işçilerin hep yanında olacağız. Yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Bu davada hep birlikte yürümek, kazanmak, başarmak için buradayız. Güçlü bir gelecek için, birlikte hareket etmeye, dayanışma içinde olmaya, Öz-Metal İş Sendikası ışığı altında toplanmaya davet ediyorum. İşçilerin emeklerinin bir parçası olan aidatlar, tamamen amaç dışı ve lüks biçimde harcanmaktadır. Dışarıdan gelen saldırı ve baskılara karşı sendikalarını savunmak için çaba gösteren işçilere rağmen işçi haklarını savunmak için mücadele vermesi gereken sendikalar aynı sadakat ve samimiyeti göstermemekte, sermaye ile kol kola yürümektedir. Anayasal hak olan sendika hakkı, işçiye hak değil, lütuf olarak sunulmakta, iş yerinin sendikalaşmanın yolu, işverenin rızası ve gönlünün edilememesinden geçer hale gelmiştir. İşçi, emekçi ekonomik olarak sıkıntılar çekerken, bağlı olduğu sendika saltanat sürmekte, aidat paraları ile işçiye efelik yapmaktadır. Ne acıdır ki, sendikalar işçinin hakkını savunmak için varlığını sürdürmesi gerekirken, alın teri ve emek sendikaların varlık sebebi haline gelmiştir. Alın teri ve emek kutsaldır, bunun bekçisi ise sendikalar değil, işçinin kendisidir. Öz Metal-İş sendikasının varlık sebebi sömürü değil umuttur. Ayrıca gelecektir, idealdir, hayallerimizdir. Seni savunan bir sendika senden daha tok ise orada bir sorun var demektir. Aç isek beraber, tok isek beraber var olacağız” açıklamasında bulundu.

“BİZ İŞÇİNİN SADECE CEBİNİ DEĞİL, GÖNLÜNÜ DE DOYURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Daha sonra konuşan, Öz-Metal İş Sendikası Genel Başkanı Yalçın Çetin, “Bugün burada toplanmamıza vesile olan ortak davamız, emeğin mücadelesidir. Bizler, alın teri döken, emeğiyle geçinen, helal rızkın peşinde koşan insanlarız. Bu topraklarda, asırlardır emeğin ve alın terinin değerini bilen bir millet olarak yaşadık. Bugün de bu değerler doğrultusunda mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizim sendikacılığımız, sadece ekonomik çıkarlar peşinde koşan bir anlayış değildir. Biz, işçinin sadece cebini değil, aynı zamanda gönlünü, ruhunu da doyurmayı hedef alıyoruz. Bizim amacımız, Türk milletinin hem ekonomik hem de sosyal kalkınmasını sağlamaktır. Bu kalkınma sadece rakamlardan ibaret değildir. Hep birlikte, dayanışma içinde yükselmeyi hedefliyoruz. İşçinin de işverenin de haklarını koruyarak, bu yapıyı dengede tutmayı amaçlıyoruz. İşverenler işçi ile işçi de işveren ile varlar. Bizler sermayeye karşı emeği korurken, emeğe karşı da sermayeyi koruma sorumluluğunu taşıyoruz" diye konuştu. Son dönemlerde ülkede sendikacılık anlayışının bazı noktalarda saptırıldığını ifade eden Yalçın Çetin, "Sendikalar, işçinin hakkını savunmaktan çok, belirli grupların çıkarlarını koruma derdine düşmüş durumdadır. Bir kısmı siyasi partilerin arka bahçesi haline gelmiş, bir kısmı ise devlet kurumlarına yaslanarak bağımsızlıklarını yitirmiş durumdadır. Oysa sendikalar, işçinin sesini yükselten, onun haklarını savunan bağımsız kuruluşlar olmalıdır. Bizim sendikal anlayışımız, toplumu sınıflara bölmez, işçiyi patrona karşı bir cephe olarak konumlandırmaz. Bizim derdimiz, sınıf mücadelesi değil; adalet, hakkaniyet ve karşılıklı saygı üzerine kurulu bir denge sağlamaktır. Sınıflardan birini diğerine feda etmek bizim yolumuz olamaz. Biz, emeği ve sermayeyi bir arada tutarak, adaletin tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kardeşlerim, bizler sermayeye karşı emeği korurken, emeğe karşı da sermayeyi koruma sorumluluğunu taşıyoruz. Çünkü biliriz ki işçi de işveren de bu ülkenin geleceği için önemlidir. Bir sendikanın görevi, sadece ekonomik taleplerle sınırlı kalmak değildir. Bizim hedefimiz, işçinin eğitim, kültürel ve sosyal gelişimini de desteklemek olmalıdır. Emekçinin sadece ekonomik değil, aynı zamanda kültürel olarak da kalkınmasını sağlamalıyız. Bugün burada toplanmamızın esas sebebi işte bu anlayışı savunmaktır” ifadelerini kullandı.

“BİRLİK OLALIM OMUZ OMUZA VERELİM”

Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz, hiçbir zaman bir partinin emrine girmedik, hiçbir zaman bir çıkar grubunun güdümüne girmedik. Biz, her zaman emeğin yanındayız ve öyle de kalacağız. Bizim sendikamız, işçinin sesi, işçinin gücü olacak. Bugün burada verdiğimiz söz, sadece işçi kardeşlerimize değil, aynı zamanda bu ülkenin geleceğine olan inancımızın da bir ifadesidir. Değerli kardeşlerim, geçmişe baktığımızda sendikaların işçi mücadelesinde ne kadar önemli bir rol oynadığını görüyoruz. Tarih, güçlü sendikaların işçi haklarını nasıl savunduğunu ve bu hakların nasıl kanla, terle kazanıldığını yazmıştır. Ancak, bu mücadele bitmiş değil. Her yeni gün, yeni bir mücadeleyi beraberinde getiriyor. Bugün, işçi haklarının yeniden savunulması, emeğin yeniden yüceltilmesi gereken bir dönemdeyiz. Bizim görevimiz, bu mücadeleyi hakkıyla sürdürmektir. Gelin, birlik olalım, omuz omuza verelim. Bizler, Kırıkkale’den yaktığımız bu meşaleyle tüm Türkiye’ye bir mesaj veriyoruz. Bu meşale, emeğin, alın terinin, hak ve adaletin meşalesidir. Bu meşale, karanlığı aydınlatacak, bize yol gösterecek bir ışık olacaktır” dedi.

“BİZLER BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİ OLAN İÇİLERİN SESİ OLACAĞIZ”

Emeğin, alın terinin hakkını savunan herkesin bu meşalenin etrafında toplanması gerektiğini belirten Çetin, “Bizler, bu ülkenin gerçek sahipleri olan işçilerin sesi olacağız. Birlikte, daha güçlü, daha adil bir Türkiye için mücadele edeceğiz. Kardeşlerim, unutmayın ki bu yol kolay bir yol değil. Ama biz, zorluklara göğüs germeye hazırız. Bizim inancımız tam, kararlılığımız sarsılmaz. Birlikte, emeğin hakkını savunacak, işçinin onurunu koruyacak ve bu ülkenin geleceğine katkı sunacağız. Son olarak, size şunu söylemek istiyorum: Hiçbir mücadele karşılıksız kalmaz. Eğer haklıysanız, eğer inancınız güçlüyse, sonunda mutlaka kazanırsınız. Bizim mücadelemiz de böyle bir mücadeledir. Hakkımızı almak için, emeğimizi savunmak için, onurumuzla yaşamak için bu yola çıktık. Ve bu yolda, her zaman işçinin, emeğin yanında olacağız. Bu meşale Kırıkkale'de yandı, ama bu ateş tüm Türkiye'ye yayılacak. Emeği savunan, emeğin yanında duran bir güç olarak hep birlikte başaracağız. Hep birlikte, daha güçlü bir geleceği inşa edeceğiz. Hepinize bu kutlu yolda başarılar diliyorum, Öz-Metal İş Sendikası işçinin, emeğin, alın terinin efendisi değil, hizmetkârıdır” dedi.

“KİMSE DİKTATÖRLÜK YAPMAYA KALKMASIN”

Yalçın Çetin’in ardından konuşan Öz Metal İş Çerkezköy Şube Başkanı Elbey Eryılmaz, Sendikalaşma adına gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “Bizler sermayeye karşı emeği korurken, emeğe karşı da sermayeyi koruma sorumluluğunu taşıyoruz. Kapısını çaldığımız evlerde, siyasi partilerde, derneklerde bazı durumlarla karşılaşıyoruz. Bizim sendikamıza üye olmak isteyenlerin kasaba fedaisinin tehditlerine maruz kaldığını görüyoruz. Buradan bir kez daha kendilerine sesleniyorum. Kimse işçinin üzerinden aidat alarak onların üzerinden hüküm ve diktatörlük yapmaya kalkmasın. Kimse de bizim bayrak, vatan, millet sevgimizi de sorgulamasın. Bugün buraya gelemeyen arkadaşlarımız adına söz veriyorum. X sendika çalışanlarının ne kadar baskı altında olduğunun şahididir. Bu fabrikalarda çalışan arkadaşlara söz veriyorum. Çalınmadık kapı, girilmedik çatı kalana kadar burada çalışma arkadaşlarımla birlikte söz veriyorum. Girmedik fabrika kalmayacak. Gerçek sendikacılığı göstereceğiz. Öz-Metal İş’in Kırıkkale’de yakılan meşalesinin neferi olarak burada da mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

“BU MEŞELENİN ATEŞİNİ SENDİKAÇILIK YAPMAK İÇİN YAKTIK”

Fabrikalarda yıllarca tezgah başında çalıştığını ve sendikaya da yıllarca aidat ödediğini dile getiren Öz Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Sarı, “Bugün sendika ağaları ve baronları saltanat içinde yaşıyorlar. Ne yazık ki kimse Azrail gelmeden o koltuğu bırakıp gitmiyor. Kendileri görev süresinde sendikacılık bile yapmıyorlar. Kendileri mikrofon azizliğine uğrayıp, nasıl işbirliği yaptıklarını herkes televizyonlardan gördü. 1980-1990 yıllarında meydanlarda güzel sendikacılık yapan büyüklerimiz vardı. Meydana indiklerinde hükümeti titretiyorlardı. Şimdi tam tersine saltanat ve al gülüm ver gülüm yapıyorlar. İşçileri ise düşündükleri yok. Sadece aidat alıyorlar. Meydanlarda o dönemlerde konuştukları zaman hükümeti titretiyorlardı. Bu meşalenin ateşini sendikacılık yapmak için yaktık. Genel Başkanımız ile birlikte bundan sonra büyük gayret edip mücadele ile başaracağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!