Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

TÜRK HRİSTİYAN BİRLİĞİ KİLİSELERİNDEN İDDİALARA CEVAP


TÜRK HRİSTİYAN BİRLİĞİ KİLİSELERİNDEN İDDİALARA CEVAP
Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri, son dönemde yapılan algı yönetimi ve iddialara cevap verdi.
ANAOKULU

Türk Hristiyan Birliği kiliseleri Kurucu Başkanı Vaftiz ismi ile Randy Cihan Bektaş, Protestan Dernekleri Yönetimine karşı ve sonradan Hristiyanlığa geçen Türklerin bir bölümüne karşı iddialara cevap verdi.

“TÜRKİYE’NİN İLK ÖZEL KİLİSESİDİR”

Protestanları ve Protestan Derneklerini Türk Hristiyan Birliği ifade eden Vaftiz ismi ile Randy Cihan Bektaş, kurumunun ve şahsının hedef gösterilmesine de tepki gösterdi. Türk Hristiyan Birliği Başkanı Bektaş yaptığı açıklamasında; “18 Ağustos 2019 Tarihinde Protestan Dernekleri olarak adlandıran ve sosyal medya üzerinden oluşturdukları bir hesap aracı ile Mezhepçilik ve algı operasyonu yapan sözde Protestanları temsil ettiğini iddia eden bu oluşum Türk Hristiyan Birliği kiliselerini temsil etmediği gibi Türk Hristiyan Birliği kiliselerini karalamak ve başkanı sözde hedef yapmaya çalışmaktadır. Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri kimlik kartı, Protestanların iddia ettiği gibi İstanbul kart veya herhangi bir İzmir kart akbili ile ilişkisi yoktur. Üye olan kuruma yurttaşların Kiliseye ait binalara veya toplantılara ya da Konsolosluk binalarına girmek için ve kurumda verilen görevde belirtmek için uluslar arası geçerliliği olan Türk Hristiyan Birliği kiliseleri kimlik kartıdır. Kimlik yerine geçmez. Ayrıca Türk Hristiyan Birliği kiliseleri Protestan değil, Türkiye’nin ilk özel kilisesidir. Milletler toplumudur. 30 Temmuz 2009 tarihinde kurulmuştur. Halka açık bir kurum değildir” diye konuştu.

“PROTESTANLARLA İLİŞKİSİ YOKTUR”

Bektaş; “Bu kurumun Türkiye genelinde 1 milyon çeşitli milletlerden oluşan Hristiyan üyesi, 850 bin İslam’a inanan üyesi, 6 bin Yahudi üyesi mevcuttur. Türkiye genelinde; her üye yıllık 3 bin dolar kayıt bedeli öder. Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri hesabına. Hristiyan Cemaatleri ile kitabı mukaddes ait ya da lütuf yayıncılığa ait ortak İncil kullanmaz. Liman yayın evi basılan Hazaryan İncil’i kullanır ve her üyesine Türk Hristiyan Birliği kiliseleri daha iyi anlatabilmesi için Tantra ve Masonlar Liberal Evanjelizim adında siyasal kitabı okumalarını tavsiye eder. D&R resmî sitesinde temin edebilirsiniz. Ayrıca Protestan kiliseleri İstanbul Nehir kilisesi ile Türk Hristiyan Birliği kiliseleri karşı karşıya getirmek isteyen unsurlar İstanbul Nehir kilisesinden disiplin kurulu kararı ile atıldığına karşı cevap Türk Hristiyan Birliği kiliseleri kurucu Başkanı Vaftiz ismi ile (Randy) Cihan Bektaş İstanbul Nehir Kilisesi ile herhangi bir ilişkisi mevcut değildir. Ya da herhangi bir kiliseden atılmamıştır. Zira Türk Hristiyan Birliği kiliseleri Protestan Mezhebi ile ilişkisi yoktur. Hristiyanlığın içinde ayrı bir mezheptir Liberal Evanjelik Rus Ortodoks nüfusudur. Bu şuna benzer Alevi bir vatandaşın camiden atılması gibidir. Nasıl camiler halka açık bir ibadethane ise Protestan kiliseleri halka acıktır. Türk Hristiyan Birliği kiliseleri kurucu başkanı halka açık herhangi bir kilise gittiği taktirde atılması imkansızdır. zira Protestanların ve Katoliklerin Türk Hristiyan Birliği kiliselerine üye olmadan girmeye kalktığı taktirde atılması söz konusudur. Özel kilise olması sebebi ile Türk Hristiyan Birliği kiliselerin yanında Rus toplumu, Çin Halk Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri içinde Liberal Evanjelikler, İllumati masonlar büyük kulüp ve milletler toplumları Avrupa Birliği içinde Kilise misyonerleri, Evanjelikler Liberal Evanjelikler, Un in Church, Mormonlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Devletleri, İsrail, İngiltere, Kanada misyon toplumu tanımaktadır. Türk Hristiyan Birliği kiliselerine üye olanlar kültürel loca, ticari loca Kilise misyonu içinde, üyelerimizin misyonerlik faaliyetleri içinde: Avrupa (Estonya, Litvanya, Polonya) ID kart alınması konusunda destek vermektedir. Ayrıca Amerikan Eyalet kimlik kartı ID kart alınması konusunda Türk Hristiyan Birliği kiliseleri ticari locada çıkartılmasında destek vermekte, yabancı üyelerimizin Türk kimlik kartı çıkartılması konusunda üyelerimize yardım etmektedir. Zira Türk Hristiyan Birliği kiliseleri kimliği biz çıkartmamaktayız” diye konuştu.

KİLİSE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kilise hakkında bilgi veren Bektaş; “Kilise Misyonumuz Türkiye’de ibadete devam eden Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun bir şekilde varlığını sürdüren dernek vakıf birlik olmayan. Unvanı Türk Hristiyan Birliği. Kurum kilise olan Kurucu Başkanı Vaftiz ismi ile (Randy) Cihan Bektaş. 30 Temmuz 2009 tarihinde kurulan Uluslararası Milletler Toplumudur. Türk Hristiyan Birliği kiliselerine üye olan her üyemize Kilise kimlik kartı kurum üzerinden konsolosluklardan gönderilmektedir. Her üye 5 yıl bitmeden kurumdan ayrılması söz konusu olamaz. Türk Hristiyan Birliği kiliseleri içinde din değiştirmek kurum içinde memnuniyet ile karşılanmaz. Türk Hristiyan Birliği kiliseleri var olduğu ülkelere sadakat ile bağlıdır. Türkiye, Avrupa, Rusya, Çin, ABD, Kanada, İsrail, İngiltere’de kolları mevcuttur” dedi .

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!