© Çerkezköy Ekspres

KENT KONSEYİ'NİN YENİ BAŞKANI VOLKAN KURU OLDU

Çerkezköy Kent Konseyi’nin 22’inci Seçimli Olağan Genel Kurulu Çarşamba günü Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, Gazeteci Seyit Süren ve Volkan Kuru’un  yarıştığı  seçime 117 delegeden 74 delege katıldı. Yapılan seçimde 37 oy olan  Volkan Kuru, Kent Konseyi  başkanı oldu Gülnur  Kocaçınar 29 oy alırken,   gazeteci Seyit Süren ise 7 oy aldı.

  Divan Başkanlığı eski Kent Konseyi Başkanı olan Türk hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz yaptı. Genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

KENT KONSEYİ ŞEHRİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR OLUŞUM”

İstiklal Marşının okunmasının ardından Çerkezköy Belediyesi adına konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Keleşoğlu, “Çerkezköy Belediye Başkanım Vahap Akay ve şahsım adına hepiniz hoş geldiniz. Çerkezköy Kent Konseyi, muhtarların, bürokratların, belediyenin, sivil toplum kuruluşlarının, spor kulüplerinin, siyasi partilerin, kooperatiflerin, odaların, esnaf odalarının hepsinin çatısı altında birleştiği büyük bir platformdur. Kent Konseyi şehrimiz için önemli bir oluşum. Bütün bu birimler Çerkezköy’ün kalkınmasına, Çerkezköy’ün sorunlarını çözme noktasında elini taşın altına koyan bir birim olması gerekir.” dedi.

“ÇERKEZKÖY EN ÖNDE GELEN KENT KONSEYLERİNDEN BİRİSİDİR”

Belediye Başkan yardımcısı Keleşoğlu’nun konuşmasının ardından Çerkezköy Kent Konseyi mevcut Başkanı Tuncay Üstünol faaliyet raporu sunumuyla genel kurul devam etti.  Kent konseyinin aktif olarak tüm paydaşlarıyla organik ve katılımcı kurum olmasının kentlere değer kattığını belirten Üstünol, “Türkiye’de başarılı kentlik statüsünü, kentlik statüsü kazanmış belediyelerin Kent Konseyi ile birlikte paydaş bir kent hayatı sürdürdüğünü gözlemledim. Çerkezköy’ümüz Trakya’daki kent konseylerinin talep görmesi adına, kent konseylerinin takip edilmesi adına en önde gelen kent konseylerinden birisidir”dedi. Mevcut yönetimin faaliyet raporunun ibra edilmesinin ardından başkan adayları konuşmalarına geçildi.  

HALKIN İSTEĞİYLE, DESTEĞİYLE YOLA ÇIKTIK”

Halkın desteğiyle aday olduğunu  belirten duayen Gazeteci Seyit Süren, “Bugün 3 aday bir yola çıktık. Kısmet kimse o başkan olacak. Ben 58 yıldan beri gazetecilik yapıyorum. Herkesin bildiği, tanıdığı birisiyim. Bilgi ve birikimimi Çerkezköy’ün her alanda daha iyi yerlere gelmesi  ve  marka şehir olması için çalışacağım. Bu nedenle yola çıktım. Kentte yapılacak kültürel ve sosyal etkinliklere halkın katılımını sağlayarak kent bilincini üst seviyelere çıkarmak için çalışacağımı için halkın isteğiyle, desteğiyle  ve özgür irademle yola çıktım. . Çerkezköyün dününü ,bugünü çok iyi biri olarak geleceğininde daha iyi olmasına katkı sağlamak  kentimizin daha iyi yerlere gelmesi için bigi ve birikimimi  aktarmak için adayım. Kazanırsam çerkezköy’ünde çok şeyler kazanacağınızı bilmek isterim oylarınıza talibim.” dedi.

“ A PARTİ B PARTİ DEMEDEN YOLAÇIKTIM”

Süren’in  ardından konuşan Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, “Emin olun ki adaylığımı silah zoruyla yapmıyorum. Kimse benim başıma silah dayayıp, gel aday ol demedi. Ben gönül insanı olarak geldim. Özellikle kadınlar ve sokak hayvanları üzerine çok ciddi çalışmalar planlamıştım. Mensubu bulunduğum Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin çatısı altında tüzük gereği bunları yapamadım. Takdir ederseniz, seçilersem A parti, B parti demeden, oralı buralı demeden zaten birçoğunuz beni tanıyorsunuz ben mozaiği çok geniş bir insanım. Oylarınıza talibim.” diye konuştu.

“CİDDİ  SORUNLAR OLDUĞUNU  BENDE BİLİYORUM”

 Kocaçınar’ın ardan da  Volkqan Kuru konuştu. Kuru, “Çerkezköylüyüm. Çerkezköy’de doğdum, bununla da gurur duyuyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda yaklaşık 10 yıldan beri ateşle savaşıyorum. Yüzlerce, binlerce hayvan kurtardım. Yüzlerce, binlerce insanın hayatına dokundum. Bundan 10 yıl önce kent konseyiyle tanıştım. Kent konseyi benim hayatıma dokundu. Kent konseyi benim tiyatroya başlamama vesile oldu. Bu bölgede ciddi problemler olduğunu herkes gibi bende biliyorum. Öncelikle bu bölgenin deprem kuşağı olması dolayısıyla burada depremden önce, deprem ve depremden sonra olmak üzere depremle ilgili insanları eğitmemiz gerektiği kanaatindeyim. Aynı zamanda Çerkezköy’de ciddi bir uyuşturucu kullanımıyla ilgili problemimiz var. Ben çalışkan bir insanım. Benim yanımdaki herkesi de çalıştırmakla ünlüyümdür.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimde Volkan Kuru 37 oy Gülnur Kocaçınar 29 oy ve gazetesi Sey,it Süren 7 oy aldı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından da kısa bir konuşma yapan Volkan Kuru, “Bu gün burada Volkan Kuru ve ekibi kazandı. Bundan sonra kent konseyinde sadece Volkan Kuru yok. Volkan Kuru ve ekibi olacak. Biz hep beraber olduğumuz sürece kent konseyinde güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Bizim enerjimiz bu günden sonraki kent konseyi çalışmalarına yansıyacak ve güzel işler yapacağız. Seçime giren aday arkadaşlarımıda gösterdikleri sağ duyu  ve dik duruşlarıyla kutluyorum.Seçimimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER