© Çerkezköy Ekspres

MEHMET YİĞİNER; “TÜM ŞOFÖRLERİMİZİN HİZMETİNDE OLACAĞIM”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Adayı Mehmet Yiğiner, Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası’nı ziyaret etti. Burada Oda Başkanı Aşkın Gündoğdu ve yönetimi ile bir araya gelen Yiğiner, 4 Temmuz’da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’da destek istedi. Kaybedilen itibarı geri kazanacaklarını ifade eden Yiğiner; “Biz Tekirdağ’da servisçilerin, şoförlerin hizmetindeyiz. İnşallah güzel işleri hep birlikte yapacağız” dedi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Adayı Mehmet Yiğiner, Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası’nı ziyaret ederek, çalışmalarını aktardı. Tüm yurtta seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü ifade eden Yiğiner, sorunları bildiğini belirterek, çözüm için gerekli çalışmaların hız kesmeden başlayacağını duyurdu. Yiğiner’i Oda Başkanı Aşkın Gündoğdu ve yönetimi karşıladı. Oldukça samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Yiğiner, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“GÜZEL İŞLERİ BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Kendisinden kısaca bahseden Yiğiner; “1965 Ankara doğumluyum. Baba mesleğim şoförlük. Şu an Ankara Şoförler Odası’nın başkanıyım. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde de 2005 yılından beri başkanlık yapmaktayım. Ayrıca Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nda da yönetim kurulu üyesiyim. Önümüzde bir genel kurul olacak. Olağanüstü genel kurul. İstenmeyen olaylar oldu bizim federasyonumuzda. Bundan dolayı mahkeme de karar verdi. 4 Temmuz’da Olağanüstü genel kurul yapılacak. Bu dönemde odalarımızı ziyaret ediyoruz. Oda başkanımız ankara’da bizi defalarca ziyaret etti. Kendisiyle ortak çalışmalar da yürütüyoruz. Fırsat bugüneymiş. Bugün işte başkanımızı yerinde ziyaret ettik. Konuları, sorunları biliyoruz. Burdan ziyarete geldik. Zaten başkanımıza ‘Destek ver’ dersek ayıp olur. Dostumuz bizim. Odayı kurdu, Oda kurmak kolay değil, zahmetli işler. Zamanında bizde Oda kurduk ve zorlandık. Biz Tekirdağ’da servisçilerin, şoförlerin hizmetindeyiz. İnşallah güzel işleri hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

“İTİBARIMIZI DA ZEDELEDİLER”

Neden aday oldunuz? Sorusunu da yanıtlayan Yiğiner; “Bu arkadaşımız aşağı yukarı 20 yıldır görev başında. Her şeylerimizi kaybettik. En son itibarımız da kalmaz hale geldi. Eskiden şoför esnafı denilince bir itibar vardı. Odalarımız çok güçlüydü. Hem ekonomik hem de sosyal yönden çok güçlüydük. Hem ekonomimizi hem de değerlerimizi kaybettik. Bunları geri kazanacağız ve şoför esnafımıza hizmet edeceğiz. Bunlar 20 senenin üzerinde görevdeler ve verilen hiçbir hizmet yok. Biz de bu mesleği yaşıyoruz. Ankara’dayız, avantajlıyız. Daha çözüm odaklı çalışabilecek bir yerdeyiz. Bakanlıklar, meclis, tüm genel müdürlükler Ankara’da. Bu avantajı esnafımıza hizmet için kullanacağız ve başaracağız. Yapılacak çok fazla konu var. Mülkiyet haklarının korunması, ücretsiz taşımacılık, kamuda tasarruf tedbirlerinden dolayı servisçilerimizin mağduriyeti var. Sağolsun arkadaşlarımız Ankara’ya geldi, sorunlarının yüzde 90’ını çözdük. Bu işler birlik ve beraberlikle olur. Biz de bu birlik ve beraberliği sağlamak adına tüm Türkiye’yi tek tek geziyoruz, kazanacağız” ifadelerine yer verdi.

“ZAMANINDA BAŞARDIK”

Zor dönemlerde görev alıp, başarıya ulaştıklarını ifade eden Yiğiner, 2013-2019 yılları arasında Ankaragücü başkanlığı yaptığını ve başarıya ulaştıklarını da sözlerine ekledi. Yiğiner; “Ankaragücü ikinci ligdeydi. Hedef koyduk, önce birinci lige, sonra da Süper Lig’e çıktık. Bir sene de Süper Lig’de başkanlık yaptıktan sonra burada da işlerimizi aksattığımız için oradaki görevimizi bıraktık. Ama çok borç ödedik ve takımımızı birinci lige çıkardık. Zor dönemlerde görev alıp başarıya ulaşıyoruz.

“TAKSİCİYİM DEMEYE ÇEKİNİR OLDUK”

Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Yiğiner; “Seçim çalışmalarımız iyi gidiyor. Başkanlarımız ve yöneticilerimiz ‘Değişim’ diyor. 83 yaşında bir başkan istemiyorlar. Yanındakiler de bu görevi yapabilecek birileri değil, güvenilir değil. Sözüne itibar edilecek kişilerden oluşmuyor. Bir dediği bir dediğini tutmayan kişilerle dolu. Yanında biri var mesela İstanbul grubu. Biliyorsunuz İstanbul taksicilerinin durumunun farkındasınız. Bırakın İstanbul’u dünyaya bizi rezil ediyorlar. Taksiciyiz demeye çekiniyoruz. Dünyaya kötü örnek oluyoruz. Taksici normalde turizm elçisidir. Ankara’da havaalanından sizin gibi gazeteciler taksiye biniyor 900 lira ödüyor. Ve beni arayıp teşekkür ediyorlar ama olması gereken bu. Ordan hep aynı hem bizim federasyonumuzu itibarsızlaştırdığı gibi İstanbul’daki taksicileri de itibarsızlaştırdılar, değerlerini de kaybettirdiler. Şimdi Ankara’dan bir esnafımız 4 taksi satıp İstanbul’dan bir taksi alabiliyordu. Şimdi Ankara’daki taksilerin fiyatı İstanbul’u geçti. Ne değişti? İstanbul turizm kenti. Müşterisi çok ama yönetim başarısız. Burada samimi dürüst yöneticilerle yürünürse işler de yürür. Burada İstanbul esnafımız da şanssız” şeklinde konuştu.

“2 SENE FIRSAT İSTİYORUM”

Son olarak Yiğiner; “Destek istiyoruz. Biz olağanüstü genel kurula gidicez. 23 ay sonra tekrar genel kurul olacak. Bize 2 sene fırsat versinler, neler yapabileceğimizi de görürler” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER