Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

KAPAKLI’DA 15 TEMMUZ COŞKUYLA KUTLANDI

KAPAKLI’DA 15 TEMMUZ COŞKUYLA KUTLANDI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kapaklı'da bir dizi etkinlik düzenlendi. Gün içerisinde şehitlik ziyareti, mevlit okutulması ve dua edilmesinin ardından akşam saatlerinde de Bülent Ecevit Parkı’nda tören düzenlendi.
ANAOKULU

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Mecit Çoğal, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Mesut Dinç, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  

“MİLLETİMİZE MİNNETTARIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı 15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Sonrasında konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, 15 Temmuz’da darbecilere fırsat vermeyen milletimize teşekkür ederek, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir ömür diledi. Vardı; “15 Temmuz’da hain darbe girişiminde canları pahasına mücadele eden milletimize minnettarız. Büyük bir gayret gösteren milletimize teşekkür ediyor, hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Onlara çok şey borçluyuz” dedi.

“ASİL MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIK DESTANI İLE HÜSRANA UĞRATILMIŞTIR”

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “15 Temmuz gecesi fetö’cü hainlerin kurşunları ve bombaları altında son nefeslerini veren 251 şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aynı gece yaralanarak gazilikle müşerref olan kardeşlerimize rabbimden sağlık ve afiyet temenni ediyorum.15 Temmuz, ‘bir toprak nasıl vatan olur ve nasıl vatan kalır?’ sorularının Türk milleti tarafından cevaplandığı gün olmuştur. 15 Temmuz gecesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Büyük Millet Meclisini, istihbarat teşkilatını, emniyet ve silahlı kuvvetlerini teslim almayı amaçlayan, bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık. Fethullahçı terör örgütü ve iş birlikçilerinin gerçekleştirdiği bu hain darbe teşebbüsü, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyeti'ni sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi, devletin bütünlüğünü ve gücünü gerek ulusal gerekse uluslararası arenada zayıflatmayı amaçlıyordu. Aynı zamanda demokratik yollarla seçilmiş bir hükümetin, dini kisveye bürünen bu cemaat yapılanması tarafından devrilmesine dönük bir güç gösterisi idi. Ülkemiz siyasi hayatı darbeler ile sınanan bir geçmişi barındırmaktadır. Darbelerin toplumsal bilincimizde açtığı yaraların yanı sıra ülkemizin siyasi ve ekonomik gelişimine nasıl büyük bir ket vurduğuna, toplumsal düzeni ne denli bozduğuna şahit olduk. Demokratik sivil yönetime müdahale eden 1960 ve 1980 darbeleri, 12 Mart muhtırası, 28 Şubat post-modern darbesi ve nihayetinde 27 Nisan e-muhtırası milletin iradesinin üzerinde bir güç gösterisi olarak hafızamıza kazınmıştır. Son yaşadığımız 15 Temmuz, fetö mensubu cuntacı askerler tarafından teşebbüs edilen darbe girişimi de Türkiye tarihine yön vermeye çalışan makus talihsizliğin izdüşümlerinden biridir. Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğratılmıştır" diye konuştu.

“ASLA TAVİZ VERMEYECEKTİR”

Darbecilerin içeriden ve dışarıdan müdahalesine fırsat verilmeyeceğini aktaran Çetin; “Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş olan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına kendini siper ederek, darbe teşebbüsünde bulunanların hedeflerine ulaşmalarını engellemiştir. Aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkmış ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ile asil milletimizin destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütüne karşı mücadeleden asla taviz vermeyecektir. Bu kutlu mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin bizlere bıraktıkları en büyük miras ise, milletimizin zor zamanlarda kenetlenerek, bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin teminatı olacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olmalarıdır. Bizler de bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, içerden ve dışarıdan istiklalimize kastedenlere fırsat vermemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

“HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN ZAFERİDİR”

Çetin’in konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapan Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal; “Bugün burada tam sekiz yıl önce yaşadığımız fetö'cü hain darbe girişiminin sekizinci yılı münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. Bu vesile ile tekrar 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 15 Temmuz gecesi şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, 15 Temmuz gazilerimize ve tüm gazilerimize acil şifalar ve esenlikler diliyorum. Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür diyerek; meydanları darbecilere teslim etmeyen hanımefendilere, vakur beyefendilere, gençlere, çocuklara selam olsun. Tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilen Aziz Türk Milletine selam olsun. Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak, darbecilere direnerek, hain darbe girişimini önleyen Büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum. 15 Temmuz 2016 tarihinde cereyan eden hain darbe girişimi, Kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği sayesinde bertaraf edilmiş, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü de 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklikle Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiştir. 15 Temmuz da Aziz Türk Milletinin hain darbe girişimine karşı kahramanca mücadelesi, 15 Temmuz’da demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerinin zaferidir. Aziz Milletimiz, 15 Temmuz’da verdiği kahraman direnişle, ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine yani Milli İradeye sahip çıktığını tüm dünyaya göstermiştir. Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini darbecilere çiğnetmeyen Türk Milleti olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır" dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN HAİN PLANINA ENGEL OLMUŞTUR”

Türk Milleti’nin yaşadığı coğrafyada birçok zafer kazandığını hatırlatan Gürdal; “Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza, ülkemize, yurdumuza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in yaktığı bağımsızlık ateşinin, özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen, barış içinde yaşadığımız ülkemizde, 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden, hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun'u, Maraşlı Sütçü İmam'ı çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de hain darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. 15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, birlik ve beraberlik içerisinde, iradesini bir avuç hain darbeciye çiğnetmeyen, büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan kişilerin aynı zamanda bir vatan sevgisi, gönül bağı yani “Türkiye Aşkı” ile de bağlı olduğu 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde verilen mücadele sonucu görülmüştür. 15 Temmuz gecesi tüm vatandaşlar Türkiye Aşkına sokağa çıkmış, birlik gösterip tek vücut olarak hain girişimin karşısında durmuşlardır. Türkiye bu zamana kadar verdiği haklı mücadelelerinde vatan aşkı, millet aşkı, Türkiye aşkı sayesinde başarılı olmuştur. 15 Temmuz destanı, milletimizin güçlü iradesi ve kararlılığının yanı sıra içindeki vatan ve millet aşkı ile yazılmıştır. “Türkiye Aşkına” aynı zamanda “Demokrasi Uğruna”, “Vatan Uğruna”, “Millet Uğruna”, “Özgürlük Uğruna”, “Milli İrade Uğruna”, “Ay Yıldızlı Şanlı Bayrak Uğruna”, “Milli ve Manevi Değerler Uğruna” anlamlarına da gelmektedir. Hain Fetö, tüm devlet geleneklerini çiğneyerek gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirmeye çalışmış; ancak aziz milletimiz, ülkemizin bekası için fedakarca bir direniş göstererek terör örgütünün hain planına engel olmuştur. Bu bağlamda, Fetö ile mücadele, ülkemiz ve milletimizin geleceği için, bir beka meseledir. Bu hain darbe girişiminde aziz milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını, bir kez daha ortaya koymuştur.  Milletimiz, o gece, tıpkı 722 yıl önce Söğüt'te, 568 yıl önce İstanbul'da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü, tüm dünyaya haykırmıştır. Kahraman Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale'de, Dumlupınar'da ne cevap vermişse, 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu hain darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, savunan bir milletin önünde hangi güç durabilirdi ki. Ankaralı bir köylü, Erzurumlu bir delikanlı, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar hepsi sokaklarda, meydanlarda, gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi" dedi.

“ASLA UNUTULMAMALI, HATIRDA TUTULMALIDIR”

FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini aktaran Gürdal; “O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı karanlık adamlar, her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, oyun oynadığımız parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan, Hacı Bayram Veli’den, Koca Sinan’dan beslenen bu toprağın evlatları, hain zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi.  Güçlü Türkiye’miz, böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, irtifa kaybetmeyen ve kendi kararlarını kendi veren, güçlü ve bağımsız bir ülke olduğunu tüm dünyaya, dosta, düşmana bir kez daha kararlılıkla göstermiştir. Bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına, o gece bir kere daha şahit oldu. Hain Fetö’nün, önce yargı ve polis içindeki mensuplarıyla, ardından da kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisinde kümelenmiş üniformalı teröristleriyle ülkemizin geleceğine kastettiği asla unutulmamalı, hatırda tutulmalıdır. Ayrıca Fetö ile mücadelenin, yurt içi ve yurt dışında hız kesmeden aynı kararlılıkla yürütüleceğinin, herkes tarafından çok iyi bilinmesini, Devletimizin Fetö ile mücadelesinin ilk günkü kararlılıkla, bu hain terör örgütünün sonu gelinceye kadar devam edeceğini, buradan tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum. Aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun. 15 Temmuz gecesi şehit olan başta Ömer Halisdemir olmak üzere 251 şehidimizi ve ülke savunmasında bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm kahraman gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum" diye konuştu.

İLAHİ VE KASİDELER OKUNDU

Kaymakam Gürdal'ın konuşmasının ardından Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Aysima Tapancı ve Oktay Sinanoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Kerem Çakır günün anısına şiir okurken, sinevizyon gösterisinin ardından ise kaside ve ilahiler okundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!