BU İŞ YÖNETMELİĞE AYKIRIDIR
Kameralar konusunda UKOME’nin aldığı kararın yanlış olduğunu yineleyen Gündoğdu, “ Bakınız anayasa, kanun ve yönetmelik var. Yönetmeliğe göre genelgenin hazırlanması gerekiyor. Şehirler arası, uluslararası, servis ve turizm araçları dışında şehir içi taşıma yapan araçlar, toplu taşıma araçları sayılır. Ama bizim Tekirdağ UKOME’si S,T,M, plakalar için yanlış bir karar almıştır. Şehir içi taşımacılık yapan ruhsatta ‘Yolcu taşıma aracı nakli Ticari’ yazar. Burada personel servisleri var. Personel servisi özel firmalar, şirketler ve fabrikalarla sözleşmeye bağlı kalarak taşımacılık yapar. Ve verilen isimlerin haricinde kimseyi alamaz. Bu iş yönetmeliğe aykırıdır. Büyükşehir Belediyesinin bize yol belgesi verirken bizden istedikleri isim listesi, şirket sözleşmesi ve fabrika listesi vardır. Buna istinaden biz de yol izin belgesi alırız. Bizler günlük rutin çalışan insanlarız. Zaten yönetmelikte kapsam dışı olduğunu, burada İçişleri Bakanlığı tarafından şehir içi taşımacılık olduğu yazıyor. Burada alınan yanlış bir karardan ötürü dün bir üyemizin aracı bağlandı. Çerkezköy OSB’de çalışan aracımız bozulması sebebiyle Velimeşe’den araç geldi ve benim personelimin aracı bağlandı” dedi.
BU UYGULAMA KABUL EDİLEMEZ, ESNAFIMIZ BÜYÜK SIKINTI YAŞAR
Aşkın Gündoğdu, “ Yeni alınan araçlarda kameraların değiştirilmesi garanti kapsamını bozacağı için esnafımız büyük sıkıntı yaşayacaktır. Tüm araçlara kamera taktırdılar. Öğrenci servislerinin bakanlık tarafından bir yönetmeliği var. 2023-2024 model araçlarını değiştiren esnaflarımız var. Bu araçlar kameralı olarak geliyor, fakat bizim Tekirdağ UKOME’si ‘Senin bu kameran geçerli değil, bizim yönlendirdiğimiz kişiden kamera taktıracaksın’ diyor. Bu da garanti kapsamından çıkıyor. Diyelim ki tesisattan dolayı benim aracım yandı, arıza yaptı diyelim kamera taktırdık diye garanti kapsamından çıkıyor. Yönetmelikte değişikliğe gidersin, bu yıldan sonra üretime çıkacak araçlarda bu kameraların olacağına dair bir yönetmelik ayarlarsınız biz de ona göre çalışmamızı yaparız. Sanki lastik değiştirir gibi kamera değiştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerine sesleniyorum. Burada hukukçuluk vardır. Sadece UKOME’nin bürokratlarıyla değil, sizler de müdahil olun. Bizler bu yönetmelik dışında bir şeyi konuşmuyoruz. Olmayan bir şeyi bize dayatmayla yaptırmak doğru bir şey değil. Neden bu kameraların takılmasını istiyorlar. Özellikle bu kameralar? Siz bizi nasıl izleyeceksiniz? Bizi izleme hakkına sahip değilsiniz, yok izleyeceğiz diyorlar. Sizin bahsettiğiniz kamera 50 bin lira. Madem izinle bu görüntüler alınacaksa neden bu kamera? Yani benim kazanmadığım parayı benden istiyorlar. Türkiye’nin hiçbir ilinde böyle bir uygulama yoktur. Öğrenci ve personel servisinin kapsamı ayrıdır ama bu arkadaşlar ikisini de aynı kapsama almışlardır. Tekirdağ’da 7 bin esnafı seyretme lüksüne girmişler. Ne bu kanuna, ne de anayasaya uygundur. Bakanlık genelgesine dayatılarak bu uygulama kabul edilemez” dedi.
UKOME’YE 15 MİLYON AKTARMIŞLAR MI AKTARMAMIŞLAR MI?
2022 yılında alının bir kararla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin araç içi kameralar için 15 milyon TL kaynak ayırdığını ve bu paranın akıbetini soran Gündoğdu, “ Ben bu konuya girmek istemiyorum ancak böyle bir kaynak ayrıldıysa bu para nerede? Madem kamera eyleminiz ve kararınız varsa neden esnafı buna mecbur ettiniz? -35 dereceye düşen bir kameradan bahsediyoruz. Ben doğuda yaşıyorum böyle bir soğuk görmedim. Tekirdağ’da eksi 35’e düştüğünü hiç görmedim. Bunu üreten birkaç firma var. Bunlar hep menşeilidir. Bunu meclis araştırsın. UKOME’ye 15 milyon aktarmışlar mı aktarmamışlar mı?” diye konuştu.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.