OPTİMED
Tekirdağ
28 Temmuz, 2026, Salı
  • DOLAR
    47.38
  • EURO
    53.90
  • ALTIN
    6164.3
  • BIST
    13.775
  • BTC
    63420.376$

ÇOSB SAVUNMA SANAYİSİNE GÜÇ KATMAYA HAZIR: TEDARİK ZİRVESİ DÜZENLENDİ

ÇOSB SAVUNMA SANAYİSİNE GÜÇ KATMAYA HAZIR: TEDARİK ZİRVESİ DÜZENLENDİ
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), savunma sanayisinde yerli ve milli üretim kapasitesini artırmaya yönelik önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Düzenlenen "ÇOSB Savunma Sanayi Tedarikçi Toplantısı", bölge sanayicileri ile savunma sanayisinin önde gelen temsilcilerini aynı masada buluşturdu

Toplantıya SAHA İstanbul Genel Sekreter Yardımcısı İlker Özkan, ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal ve ÇOSB bünyesinde faaliyet gösteren çok sayıda firmanın temsilcileri katıldı.

"BU TOPLANTI BİR BAŞLANGIÇ OLMALI"

Programın açılış konuşmasını yapan ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal, toplantının ÇOSB'nin savunma sanayisine yönelik çalışmalarında bir dönüm noktası olması gerektiğini vurguladı.

Baykal, ÇOSB'nin sahip olduğu güçlü üretim altyapısının savunma sanayisine katkı sunabilecek seviyede olduğunu belirterek, bu sürecin Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığına ve güvenli geleceğine değer katacak önemli bir başarı hikâyesine dönüşmesi gerektiğini ifade etti.

SAVUNMA SANAYİSİNİN KAPILARI SANAYİCİLERE ANLATILDI

Toplantıda sunum gerçekleştiren SAHA İstanbul Genel Sekreter Yardımcısı İlker Özkan ise SAHA İstanbul'un yürüttüğü projeler ve savunma sanayisindeki güncel çalışmalar hakkında katılımcılara kapsamlı bilgiler verdi.

Özkan, savunma sanayisinde üretim yapmak isteyen firmaların sahip olması gereken teknik yeterlilikler, kalite standartları ve üretim kabiliyetlerini anlatarak, tedarik zincirine dahil olabilmek için yerine getirilmesi gereken belgelendirme süreçleri ve kriterleri detaylı şekilde paylaştı.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM HEDEFİ MASAYA YATIRILDI

Toplantının son bölümünde ÇOSB'de faaliyet gösteren sanayiciler ile savunma sanayi temsilcileri karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Katılımcılar, soru-cevap bölümünde merak edilen konuları değerlendirirken, ÇOSB'nin savunma sanayisindeki yerli ve milli üretim payını artırmaya yönelik atılabilecek adımlar ele alındı.

Düzenlenen tedarikçi toplantısının, ÇOSB'de faaliyet gösteren firmaların savunma sanayisine entegrasyonunu güçlendirmesi ve yeni iş birliklerinin önünü açması hedefleniyor

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!