Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“1 MAYIS’TA TÜRKİYE’NİN GERÇEK GÜNDEMİ ENFLASYON ALTINDA EZİLEN İŞÇİLERDİR”


“1 MAYIS’TA TÜRKİYE’NİN GERÇEK GÜNDEMİ ENFLASYON ALTINDA EZİLEN İŞÇİLERDİR”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, bugünün işçi bayramı olduğunu ancak, gündemin “bayram” gündemi olmadığını ve halkın yaşadığı sorunlara değindi. Avşar, gerçek gündemin açlık sınırında yaşayan milyonların, enflasyon altında ezilen işçilerin olduğunu dile getirdi.

“Bugün, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, eski adıyla işçi bayramı”, diyen Avşar; “Ama bizim gündemimizde; çocuk işçiler, asgari ücretliler, on bin TL’ye mecbur bırakılan emekliler, ürününü tarladan kaldıramayan çiftçiler, güvencesiz mevsimlik tarım işçileri, atanamayan öğretmenler, toprak altında kalan madenciler, karın tokluğuna günü birlik ev temizliğine giden kadınlar, ay sonunu getiremeyen emekçiler, açlık sınırında yaşayan milyonlar, enflasyon canavarının pençeleri arasında can çekişen yoksullar… Evet bizim gündemimiz bu” şeklinde konuştu.

“YOKSULLUK SINIRI 57 BİN 736 TL’DİR”

“Asgari ücretin 17 bin 2 TL, en düşük emekli aylığın 10 bin TL olduğu ve milyonlarla ifade edilebilecek işçinin, emeklinin bu rakamlarla geçinmek zorunda kaldığı bu günlerde; TÜRK-İŞ Nisan Ayı (Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı) açlık sınırını; 17 bin 725 TL 19 kuruş, (gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı) yoksulluk sınırını ise; 57 bin 736 TL 78 kuruş olarak açıkladı. Bu ne demektir? Asgari ücretlimiz, emeklimiz açlık sınırı altında kalmış demektir. Ailelerinin gıda ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor demektir. Çoğu beyaz yakalı üniversite mezunu emekçinin, memurun dahi yoksulluk sınırında yaşaması demektir. Bu oran hiç abartısız imtiyazlı memurlar ve çift maaşlı bürokratlar hariç toplam çalışanımızın yaklaşık yüzde 80’nine denk gelmektedir. İşte tam da bu yüzden 1 Mayıs’ta Türkiye’nin gerçek gündemi yeni Anayasa değil; açlıktır, yoksulluktur” dedi.

 “HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Avşar; “Her ne kadar, yapay gündem peşinde hedef saptıran bir iktidar, tozpembe hayaller satan bir medya, zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yapan ve iflas etmiş bir ekonomik sistemsizliği “ekonomi paketleriyle” makyajlayan bir yönetim, suya sabuna dokunmayan bir sivil toplum varsa da biz bu gerçekleri gündemimizde tutmaya, halkımız adına haykırmaya devam edeceğiz” dedi. Emeğin, üretimin, katma değerin ve alın terinin kutsallığını, kazanmanın hazzını, paylaşmanın ve birlikte büyümenin sihrini anlatmaya ve insanımızı inandırmaya devam edeceklerini dile getiren Avşar; “Bu düşüncelerle tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlar, emeklerinin karşılıklarını alacakları, insan onuruna yakışır güzel günler dilerim” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!