Vücuttaki herhangi bir doku veya organa kan akışının azaldığı ya da kesildiği ve genellikle beyne kan ve oksijen sağlayan kan damarlarından birinin bloke olduğu ciddi bir durum olan iskemi ve ona bağlı gelişen inme durumunun konu edildiği panel, Rektörlük Konferans Salonunda 3 oturum şeklinde gerçekleşti. Üniversite akademisyen ve öğrencilerinin izlediği panelde, şehir dışından da katılımcılar yer aldı.
Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nilda Turgut’un, “İnme, nörolojinin ana konusudur” diyerek gerçekleştirdiği selamlama konuşmasından sonra, başkanlığını yine kendisinin üstlendiği panelin ilk oturumuna geçildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Uzuner, “Akut İskemik İnmede Trombolitik Tedavi. Nereden Nereye?” konulu bir sunum ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vesile Öztürk “Antikoagülan Tedavi: Bana En Uygun NOAK Hangisi?” konulu bir sunumda bulunarak katılımcılarla bilgilerini paylaştılar.
NKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Ünal’ın başkanlığını yaptığı ikinci oturumun konuşmacıları ise “İnmede Anti-Agregan Tedavi” konulu sunumuyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saime Füsun Domaç ve “İnmede Anti-Agregan Direnci: Kimde? Ne zaman?” konulu sunumuyla Prof. Dr. Nilda Turgut oldu.
Öğleden sonra gerçekleştirilen 3. oturuma ise Trakya Üniversitesinden Prof. Dr. Babürhan Güldiken başkanlık etti. Bu oturumda, NKÜ’den Dr. Öğr. Üyesi Aslı Aksoy Gündoğdu, “Hipertansiyon” konulu bir sunumda bulunurken, panelin son konuşmacısı Trakya Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Kehaya oldu ve “Yaşam Tarzı ve Sigara” konulu sunumuyla sigara kullanımının inme üzerine etkinlerine dair açıklamalarda bulundu.
Dinleyicilerin oturumlar sonundaki soru-cevap kısımlarında sordukları sorular ile katkıda bulundukları panel, 3. oturumun ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.