Tören; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın ev sahipliğinde Engelsiz Üniversite Ödülleri için başvuru yapan 81 yükseköğretim kurumunun temsilcilerinin katılımıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nda gerçekleşti.
ÜNİVERSİTELER BAYRAĞI TAŞIYOR
Engelli öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerine, ayrıca sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımına destek olmak, gerekli uyarlamaların, alt yapının ve donanımların sağlanması ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere her yıl YÖK tarafından Engelsiz Üniversite Ödülleri veriliyor. Değerlendirmeler sonrasında Üniversitelere üç alanda bayrak veriliyor. “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ile ödüllendirilen üniversitelerden 'mekânda erişilebilirlik' sağlayanlara turuncu, 'eğitimde erişilebilirlik' sağlayanlara yeşil, 'sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik' sağlayanlara ise mavi bayrak veriliyor. Üniversitelerin kazandığı bayraklar üç yıl boyunca geçerli olacak. Bu sürenin sonunda üniversitenin başvuracağı yıla ait ölçütlere göre tekrar başvurusunu gerçekleştirmesi gerekecek.
126 BAYRAK VERİLDİ
Törende 28 farklı üniversiteye toplamda 126 bayrak ödülü verildi. Bu çerçevede 26 üniversite 92 turuncu bayrak alırken, altı üniversite 14 yeşil bayrak, yedi üniversite ise 20 mavi bayrak ödülü kazandı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu da engellilerle ilgili ‘Mekânda Erişim’ konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak almaya hak kazandı. Rektörlük Binası, Tıp Fakültesi Dekanlığı Morfoloji binası, Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile Merkezi Derslikler ise Engelsiz Üniversite Ödülleri 2019’da ‘Mekânda Erişim’ alanında ödüle aday olmaya hak kazandı.
TEBRİK ETTİ
Ödülü Üniversiteyi temsilen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın elinden alan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, “Okullarımızın başarısı bizlere sevinç ve mutluluk verdi. Engelsiz Üniversite demek, kimseyi ötekileştirmeden kolaylık ve ferahlık sunan bir ortamda eğitim hakkının engelli bireylere yaşatılması demektir. Başta Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulumuz olmak üzere burada bizleri gururlandıran okullarımızı tebrik ediyoruz” dedi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.