Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Kasım, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

TECRÜBE VE ÖZEL EKİPMANLAR İSTEYEN AMELİYAT: KORONER BYPASS AMELİYATI

TECRÜBE VE ÖZEL EKİPMANLAR İSTEYEN AMELİYAT: KORONER BYPASS AMELİYATI
​​​​​​​İrmet Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, koroner bypass ameliyatı hakkında bilgiler verdi.

Uzun adı “Minimal Invasive Direct Coronary Artery Bypass” olan MIDCAB yöntemiyle kastedilen sol meme altından yapılan kesiyle göğüs kafesine kaburgalar arasından girilerek bir pencere yaratılıp bu pencereden koroner bypass ameliyatı yapılması şeklinde olduğunu belirten Mavioğlu, “Teknik olarak görüş alanının sınırlı olması, kalbin yan ve arka duvarlarına ulaşmanın zor olması nedeniyle özel bir takım ekipmanlar kullanılmasını ve tecrübe gerektirir.” dedi.

KALBİN TÜM DAMARLARINA BYPASS YAPILABİLİR

İrmet Hospital’da bu yöntem ile uygun olan hastalarda kalbin tüm damarlarına bypass yapabildiğini belirten Mavioğlu, “Hastaların büyük çoğunluğunda açık kalma oranı bacaktan alınan toplar damarlara göre belirgin üstün olduğu için memeye giden atardamarı ve koldan çıkardığımız atar damarı kullanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

DAHA DÜŞÜK RİSK

Bu teknik ile genelde kalbi durdurmadan, çalışan kalpte bypasslar gerçekleştirildiği için için kalbin akciğer makinasının olumsuz etkilerinden kaçınmış olduğunu ve daha düşük risk ile ameliyatları gerçekleştirilebildiğini belirten Mavioğlu, “Benzer şekilde klasik yöntemde bypass yapılan damarları kalpten çıkan ana şah damarına bağladığımız için hastaların bir kısmında karşılaştığımız emboli sonucunda gelişen inme ve felçleri bu yöntemde çok daha az görüyoruz. Böylece daha ileri yaştaki şah damarlarında da ileri derecede kireç bulunan ve daha yüksek riskli hastalara da bu yöntemle daha uygun ameliyat gerçekleştirebiliyoruz.” dedi.

DAHA İYİ SONUÇLAR ELDE EDİLİYOR

Dünyada da yapılan çok merkezli çalışmalarda bacaktan alınan toplar damar yerine her iki memeye giden atardamarların ve/veya koldan alınan atar damarların kullanılmasının daha iyi uzun dönem sonuçlara sahip olduğu yönünde raporlar artarak bildirildiğini hatırlatan Prof. Dr. Mavioğlu, “Yine kalpten çıkan ana damar olan ortaya dokunulmadan yapılan bypass ameliyatlarında diğer tüm yöntemlere göre çok daha düşük oranda inme-felç geliştiği bildirilmektedir. Kliniğimizde bu prensiplere göre hasta bazında uygun olan en uygun yöntemi kullanarak ve en son gelişmeler doğrultusunda koroner baypas ameliyatlarını yapmaktayız.” şeklinde bilgilere yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!