Aygun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Tekirdağ’ın sağlık yatırımları konusunda yaşadığı sıkıntıları anlattı. OECD’nin Sağlık Raporu’na göre Türkiye’nin 36 ülke içinde en az sağlık harcaması yapan ülke olduğunu belirterek, “Türkiye’de kişi başına sağlık harcaması yıllık 1220 dolar. ABD’de ise kişi başına düşen sağlık harcaması bizim 10 katımız olan 10 bin 586 dolar. Yoğun bakım ünitesi sayısı, hekim ve hemşire sayısı açısından büyük sıkıntılar yaşıyoruz” diye konuştu.
KANSER TEDAVİSİ
Tekirdağ’ın büyükşehir statüsünde olmasına karşın hekim sayısı açısından eksiklikleri olduğunu belirten Aygun, “Şarköy, Süleymanpaşa, Malkara, Saray, Hayrabolu başta olmak üzere tüm ilçelerimizde hem yatak hem de uzman hekim sayımız açısından eksiklikler var. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde önemli sorunlardan birisi medikal onkoloji bölümüne yeterli yatırım yapılmamasıdır” diye konuştu. Hastanenin Medikal Onkoloji’de kemoterapi tedavisi gören hasta yoğunluğunun günde 100-120 arasında olduğuna işaret eden Aygun, “Bu yoğunluk sebebiyle onkoloji bölümünde tedavi çok zor duruma gelmektedir. Kanserin tanı ve evrelemesinde çok önemli olan PET cihazı yoktur. Hani her şey gelişmişti, sağlıkta devrim yapmıştınız?” diye sordu. Aygun, Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde radyoterapi sorunu olduğunu vurgulayarak, “Neden ameliyatlar geç tarihlere veriliyor?” diye tepki gösterdi.
AMELİYAT PARASI
Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan ameliyatlarda hastalardan 3-8 bin lira gibi ücret alındığı şikâyetleri olduğunu kaydeden Aygun, “Bizim kendi vatandaşımızdan ameliyat parası istenirken, ameliyatta kullanılan malzemeler vatandaşımıza ödetilirken yabancılar ne yapmaktadır? Meğer yabancılar, hastaneye para ödemeden ayrılırlarsa bile ellerini kollarını sallayarak ülkelerine gidiyorlarmış. Onların ödemedikleri harcamalar da bizim vatandaşımızın sırtına biniyormuş” diye tepki gösterdi.
UYUŞTURUCU SORUNU AĞIRLAŞIYOR
Çorlu’daki uyuşturucu sorununa da dikkat çeken Aygun, “Çocuklarımız 2 lira olan bali ile uyuşturucudan gidiyor! Uyuşturucu almış insanlar sokaklarda uyuyor. Bu sorun giderek ağırlaşıyor. Tekirdağ, Avrupa'dan gelen yasa dışı uyuşturucunun geçiş üssüdür. Ailelerimiz endişelidir. Bali bu kadar rahat satılmamalıdır” eleştirilerini getirdi. Aygun, tiner ve bali satışının bu kadar kolay yapılmasından emniyet güçlerinin de dertli olduğunu belirterek, “Tekirdağ’da uyuşturucu bağımlılarının iyileşmesi için tedavi yok. AMATEM var ÇEMATEM yok. Tekirdağ’a ÇEMATEM’ler açılsın” çağrısı yaptı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.