Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

AKAY: “TESKİ MÜDÜRÜNÜ ÇERKEZKÖY’E DAVET ETTİM”


AKAY: “TESKİ MÜDÜRÜNÜ ÇERKEZKÖY’E DAVET ETTİM”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; “TESKİ Müdürümüz ile geçtiğimiz ay görüşme gerçekleştirip kendisini sıkıntıları yerinde görmesi için Çerkezköy’e davet ettim. Çerkezköy’e geldiğinde karşılıklı bir masa etrafında toplanıp Çerkezköy’ün halihazır bekleyen acil sorunlarını, yine 2025 yatırım programına girmesini arzu ettiğimiz temel yatırımlarını konuşma fırsatımız olacak” dedi.
ANAOKULU

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçenin 12 mahalle muhtarı ve basın mensuplarıyla düzenlenen programda bir araya geldi. Mint Cafe Restaurant’ta düzenlenen yemeğe Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Memiş, Gökay Keleşoğlu, Levent Yıldırım ve Esengül Güven de katıldı.

“VATANDAŞLARIMIZIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAĞIZ”

Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Görev süremizin altıncı ayındayız. Bu süre zarfında 2024-2029 Stratejik Planımızı hazırladık. Bundan sonra plan programımızın üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ekonomik şartların ağır olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Üçüncü dönemde ekonomik şartların ne kadar ağır olduğu dönemi yaşıyoruz. Ancak hiçbir bahaneye sığınmadan seçim beyannamemizdeki hedeflerimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz. Şehrimizde hem Çerkezköy Belediyesi'nin yapacakları hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yapacakları hem de devlet yatırımlarının olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Hızlı tren projesi ve DSİ’nin yatırımları devam ediyor. 2025 döneminde inşallah TESKİ’nin yeni altyapı hedefleriyle buluşacağız. Ekim ayı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde stratejik planının devreye girdiği bir ay olacaktır. Umut ediyorum ki Çerkezköy'ün ihtiyaçları, talepleri o stratejik planda yerini alacak ve biz muhtarlarımızın bildiği, vatandaşlarımızın karşılaştığı tüm sorunları çözmek adına yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. TESKİ Müdürümüz ile geçtiğimiz ay görüşme gerçekleştirip kendisini sıkıntıları yerinde görmesi için Çerkezköy’e davet ettim. Çerkezköy’e geldiğinde karşılıklı bir masa etrafında toplanıp Çerkezköy’ün halihazır bekleyen acil sorunlarını, yine 2025 yatırım programına girmesini arzu ettiğimiz temel yatırımlarını konuşma fırsatımız olacak. İsteğimiz bir an evvel tüm kurumların Çerkezköy’e dair yatırımlarını hayata geçirmesidir. Bu noktada üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğimizi, Çerkezköy'ün hakkını, hukukunu korumak anlamında, Çerkezköy’ün bekleyen hedeflerini, yatırımlarını Çerkezköy’e kazandırmak adına elimizden gelen tüm sorumluluğu yerine getireceğimizi bir kere daha burada altını çizmek istiyorum. Çerkezköy’ün nüfusu 230 binlere dayandı ve büyüme hızımız aynı şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımızın bizlerden olan beklentilerini yerine getirmek sorumluluğu ile yol yürümeye devam ediyoruz” dedi.

“EKONOMİK ŞARTLARA RAĞMEN SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Çerkezköy’ün sorunlarıyla ilgili mahalle muhtarlarından gelen taleplere cevap veren Akay; “Bu sıkıntı ve sorunları çözmek adına önümüzdeki aylarda yapacaklarımızı yeri geldiğince aktarmaya, anlatmaya çalışacağım. Çerkezköy’e dair sorunların birinci adresi muhtarlarımız ve basın mensuplarımızdır. Birinci adresi aynı zamanda sizin vesilenizle de biziz. Biz bu noktadaki sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Önümüzdeki aydan itibaren biraz daha net, somut ve tarih vererek yapacaklarımızı net anlatmaya başlayacağız. Vatandaştan aldığımız sorumluluk bilinciyle yol yürüyoruz. Vatandaşların bize dair beklentilerinin ne olduğunu biliyoruz. Ekonomik zorluklara rağmen, ağır ekonomik şartlara rağmen biz Çerkezköy Belediyesi olarak üzerimizdeki sorumlulukların hepsini yerine getirmeye devam edeceğiz. Bizim dışımızda olan tüm konuları da bizim dışımızdaki kurumlara iletme sorumluluğu, takip etme sorumluluğu bizimdir” dedi.

“ÇÖZÜM İÇİN BÜYÜKŞEHİRDEN TALEPTE BULUNDUK”

Fevzipaşa Mahallesi ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yaşayan öğrencilerin Ambardere’deki okullar bölgesine ulaşımıyla ilgili gelen soruya da yanıt veren Akay; “Ambardere okullar bölgesinde yaklaşık 5 bin öğrenci var. Şimdi ben yarın sabah 07.15’te bu sorunu, esas sıkıntıyı görmek üzere zaten Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi Kavşağı’nda olacağım. Yarın bütün arkadaşlarımı çağırdım. Dronla da kayıt alacağız. Ambardere bölgesinde bir öğrenci yoğunluğu var. Öğrencilerin Ambardere’den merkeze gelmesi noktasında geçen sene başlayan sorunun bu sene çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunduk. Büyükşehir Belediyesi şu anda bir ring atan servisiyle çalışır durumda. Öğrencilerimizi Ambardere’den alarak Kentpark’taki buluşma noktasına, oradan da diğer hatlara ulaştırıyoruz. Dolayısıyla öğrenciler iki araçla geliyor ama tek araç ücreti ödüyor. Şu anda yapılabilecek durum bu. Çerkezköy’ün ulaşıma dair beklentileri var. Çerkezköy'ün bir yeni ulaşım desteğine ihtiyacı var. Ben bunları Büyükşehir’de ifade ettim. Bu ifadelerimden sonra uygun görüldü, Ambardere okul bölgesindeki sorunu çözmek adına servis kondu. Ancak yetmez. Bugün Süleymanpaşa ve Çorlu’nun ulaşımını sağlayan Büyükşehir Belediyemiz, Çerkezköy’ün ulaşımına da yeni haklarla katkı sağlamak zorundadır. Bunun başka çaresi de yoktur. Bugün 230 bin nüfusa dayanan Çerkezköy’de, bugün Kızılpınar’da hala 21 araçlık kooperatifle, belli haklar üzerinden yürüyorsak orada yaşayan 50 bin nüfusa haksızlık etmiş oluyoruz. Biz ulaşım sorunlarının tamamını Büyükşehir Belediyesi'ne yazılı ve sözlü ifade ettik, bunların yatırımını bekliyoruz. Kooperatiflere ilave Çerkezköy'ün TEKULAŞ araçlarını koyarak Çerkezköy'deki bekleme sürelerini 35-45 dakikadan 15-20 dakikaya düşürmek zorundayız” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin Atatürk ve Öztrak Caddelerinde paralel parklanmayla ilgili bir sürecin içerisine gireceğini ifade eden Akay, yıl sonuna kadar harekete geçeceklerini kaydetti. Akay, “Otoparkla ilgili önümüzdeki ay daha net konuşacağım ama bu konuda çalışmalarımız var. İnşallah onun da startını vermiş olacağız. Kızılpınar Mahallesi’ni de TIR’lardan kurtaracağız. Kızılpınar artık bu trafiği çekemiyor. TIR’ları bir şekilde Kızılpınar’ın içerisinden alacağız” açıklamasında bulundu.

“5 YIL EVVELKİ NOKTAYA GELİNDİ”

Hızlı tren projesiyle alakalı basın mensuplarını bilgilendiren Akay, “İstasyon Mahallesi tarafı projelendirildi. Hikmet Uğraş Caddesi ile Hükümet Caddesi’ni birbirine bağlayan hemzemin geçit kapanıyor ve viyadük olacak. O viyadük yapılmadan o hemzemin geçit kapanamaz. Dolayısıyla önce viyadük yapılacak. Sonra kapanacak. Başka türlüsü mümkün değil.Hızlı tren BSH kavşağındaki viyadükle üstten geçiyor ancak mevcut tren yolu hattını yerinde bırakmayı düşünen bir yaklaşım vardı. Tren kazasından sonra Atılım Kavşağı'nın oradaki mevcut tren yolu da yukarıya alınacak şekilde projelendirildi. Onun da ayak temelleri atılıyor. Artık bizim 5 yıl evvel dediğimiz noktaya geri gelindi. Hızlı tren yukarıdan geçiyor. Konvansiyon hattı da yukarıya kalkıyor. BSH kavşağında bir hemzemin geçit ihtiyacı kalmayacağı için Çerkezköy trafiği rahatlayacak” dedi.

“KARAYOLLARINA İLETECEĞİM”

Gümrük üstü bölgesinin 18 uygulamasını yaptıklarını, askıya astıklarını kaydeden Akay, “Yaklaşık 160 tane itiraz var. O itirazlar değerlendirildi. Gümrüğün oradan başlayan, Çorlu yolunun sonuna kadar devam eden yol Karayollarının sorumluluğundadır. Karayolları burayı aydınlatmaktan aciz, bunları temizlemekten aciz, temizliği yok, bakımı yok, aydınlatması yok. Zamanında Çerkezköy'ün dış yolundan geçmiş gitmiş bir Karayolları var. Vurmuş geçmiş, ışıkları koymuş geçmiş. Hiçbir alt geçit yok. Burada trafik sorunu yaşanır mı diye bakmadan vurup giden, Çerkezköy’e duyarsız bir Karayolları var. Bunu niye anlatıyoruz? Şu anda Ambardere Okullar Bölgesi'nde 5 bin tane öğrenci var. Sabah trafiğimiz Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nden Hükümet Caddesi’ne dayanmış durumda. Aynı şekilde karşı tarafta Halk Ekmek Fabrikasını da geçip Ambardere Necmettin Erbakan Caddesi’nin ortalarına dayanmış durumdadır. Aynı şekilde ışık yoğunluğundan dolayı karayolları da yukarı İstanbul istikametine doğru neredeyse bir kilometre yoğunluk yapar hale gelmiş durumdadır. Bunları görmeyen, görmezden gelen bir Karayolları var. Çerkezköy'ün halihazırda imar planını bölüp geçeceksin, buradaki nüfus yoğunluğunu görmezden geleceksin. Bu Karayollarının aciziyetidir.  Yarın sabah bu görüntüleri önce ben alacağım, sonra da Karayollarına ileteceğim. Karayollarına gereken baskıyı yapmak buradaki herkesin sorumluluğudur. Kendini buraya ait hissetmeyen bir Karayollarıyla karşı karşıyayız. Çerkezköy Belediyesi bundan sonra Karayollarına bu sorumluluğunu her gün hatırlatmak adına her şeyi yapacak. Karayolları üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundadır” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!