Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, başkanlık makamında gazetecilerle bir araya geldi. Burada gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çetin, önemli açıklamalarda bulundu.
“STAD YAPACAĞIZ, YER BULAMIYORUZ”
Stadyumla ilgili soruyu yanıtlayan Çetin; “Şuanda bizim kullandığımız stat Milli Emlak’ın yeri. Milli Emlak ile aradaki protokol de tamamlanmış gözüküyor. Spor Bakanlığı bizden yeni bir yer istiyor. Çerkezköy’ün kullandığı stadın ya yarısı Çerkezköy’ün yarısı Kapaklı’nın. Ben geçen hafta bunu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüştüm. Biz Kapaklı’da stat yapacağımız yer bulamıyoruz. Bir yer tasarruf etmeye çalışıyoruz. Bölünmüş, parçalanmış yerler var, onları bir araya toplayıp 25 dönümlük bir yer bulmaya çalışıyoruz. Defacto’nun hemen bitişiğinde Küçük Sanayi Sitesi yapacağız. Onun yanında da depo olarak kullandığımız bir alan var. O alan 30 dönümü topluyor. Ancak parsellerde farklı kişilerin yerleri var. Onların yerlerini başka yere aktarıp zarara uğratmadan, bu yeri tahsis edip oraya bir proje yapmaya çalışıyoruz. Vahap beye ‘Bize bir yer gösterin. Çerkezköy’e bir stat yaptıralım. Spor Bakanına ben talepte bulunayım’ dedim. Buradaki yeri Spor Bakanlığı’na versinler. Spor Bakanlığı da bize kullanım için versin. Bizim yer ile ilgili sıkıntımız var” dedi.
“VAHAP AKAY’LA GÖRÜŞTÜM”
Çerkezköy ve Kapaklı’ya ortak bir otobüs terminali kazandırılması için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’la görüştüklerini ifade eden Çetin; “Bizim buradaki terminalimiz çok kullanışsız. Ortak bir yere terminal yapalım diye konuştuk. Sağ olsun o da olumlu yaklaştı. UKOME Başkanı Erdi Bey ile görüştük. O da olumlu yaklaştı. En son Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a konuyu aktardık. Yer için sıkıntımız var. Benim arzu ettiğim ye, Kapaklı ile Çerkezköy’e hizmet edebilecek ortak bir yer. Orada ne Çerkezköy Belediyesi’nin ne de Kapaklı Belediyesi’nin mülkü yok. Özel şahıs yerleri. Oraların kamulaştırılması, satın alınması gerekiyor. Onu da büyükşehir üzerinden yaptıralım dedim” ifadelerini kullandı. Bakanlar Kurulu’nda büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yetkilerinin yeniden revize edilmesi ile ilgili görüşmeler olduğunu kaydeden Çetin, “Duyduğumuz kadarıyla bazı uygulamalar ilçe belediyelerine verilecek. Durumlarımıza göre bunun içinde terminaller, mezarlıklar, zabıta birimi var. Kadir Başkan ile görüşürsek ortak bir projeyi hayata geçirebiliriz. Çerkezköy ve Kapaklı’nın nüfusu şuanda 300 bin. 10 yıl sonra 500 bini geçer. Bunu da planlayıp, buna göre bir yer tespit edip 2 ilçeye de hizmet edecek bir terminal uygun olur diye düşündüm. Vahap Bey de sağ olsun olumlu yaklaştı” şeklinde konuştu.
“ÖDEYEMİYORUZ, KREDİ DE ÇEKEMİYORUZ”
Rüzgar Gülü için İtalyan firmasına 5 buçuk milyon lira borçları olduğunu ifade eden Çetin; “Rüzgar Gülü ile ilgili 5.5 milyon borcumuz var İtalyan firmasına. Ödeyemiyoruz, kredi de çekemiyoruz. Kapaklı Belediyesi, Rüzgar Gülü ile ilgili 3 defa kredi kullanmış. Ama ödeme yapılmamış. Firma şuanda Rüzgar Güllerini çalıştırmıyor, durdurdu. Biz İtalyan firmasına şu teklifi verdik. ‘Orada aylık gelen 120 – 150 bin TL’yi size aktaralım. Taksitle size olan borcumuzu ödeyelim’ diye teklifte bulunduk. Onların yaptıkları hesaplara göre 4 seneyi bulur diyorlar. Ön ödeme talep ettiler. Bir miktar ön ödeme yapıp kalanını 36 ay taksit yapalım diye yazı gönderdik. Yazıya cevap bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“DOĞRUDAN TEMİNLERİN YAYINLANMASI İÇİN TALİMAT VERDİM”
“Ben Kapaklı’ya bir tane çakıl taşı daha fazla getirtelim diye çırpınıyorum. Ben herkesi anlamaya empati kurmaya çalışıyorum” diyen Çetin açıklamalarına şu sözlerle devam etti; “Ama Kapaklı’yı bir yerlere götürmek istiyorsak belediye kurumsal bir kimliğe bürünecek. Şeffaf olacak. 2-3 ay önce doğrudan teminlerin duyurulması ile ilgili talimat verdim. Ama altyapısı yok. Laf olsun diye yapılır ama amacına uygun olsun istiyoruz. Siyaseten ya da başka sebeplerden dolayı bize önyargılı olan belediye personelleri olabilir, ki var görüyorum. Engel olmaya çalışıyor, bahane üretmeye çalışıyor. Mevzuat önüme getiriyor. 15 yıldır mevzuatsız yönetilen belediye, şimdi hep mevzuat getiriyor önüme. Ben de bu yapıda ilerleyebildiklerimle ilerleyeceğim. İlerleyemediklerine de teşekkür edeceğim” dedi.
“BİZ RUHSAT ALDIK”
Kapaklı’da termal su bulunduğunu sözlerine ekleyen Çetin; “Biz orada termal suyun olduğunu, 1500 metre derinlikte olduğunu tespit ettik. Yerinin tam noktasını araştırıyoruz şuanda. MTA’dan kuyunun kurulacağı yerle ilgili araştırma talep ettik. Onun çalışmalarını yürütüyorlar. Tam noktasını bulursak kuyuyu kazdırmak için de bir yol bulacağız. MTA ile görüşmelerimizi yaptık, taleplerimizi ilettik. Olursa bölgeye değer katar. Bakanlıktan talep ettim. Belediye olarak termal su aramak için ruhsat aldık. Bugüne kadar hiçbir belediye termal su aramak için ruhsat almamış” dedi.
“TOPLAMDA 3 MİLYON METREKARE YER İSTİYORLAR”
İkitelli OSB’nin Kapaklı’ya taşınması hakkında da konuşan Çetin; Birinci etabı Çerkezköy sınırları için. Orası ile ilgili istimlaklar yapıldı. Oranın satışlarını dahi yapmışlar. Yer sahipleri yerlerini dahi almış. İkinci etap bizim alanımıza giriyor, demiryolunun üst tarafı. Yanıkağıl ile Karaağaç arasındaki dereye kadar geliyor istimlak alanı. TOKİ ile 3-4 defa görüşme yaptık. TOKİ burada istimlakı yapıyor, yer almak isteyenler OSB’ye gidiyor. Ancak iş adamları da OSB ile değil belediyeyle işbirliği yapalım diyorlar. Bize geldiler. 300 tane iş adamı. Bizden toplamda 3 milyon metrekare yer istiyorlar. ‘Yeri siz alın, biz sizinle yol yürüyelim. Sizinde taleplerinizi, projelerini hayata geçirelim’ diyorlar. Bunu ben Mustafa Şentop hocamızla paylaştım. Hocam TOKİ’den kamulaştırmanın nasıl yapıldığıyla ilgili rapor istedi. Biz de kaygılarımız anlattık. Bizim burada ciddi bir şekilde su sorunumuz var. Buraya bu sanayi geldiğinde gelecek göçle birlikte biz bunu nasıl çözeceğiz? Bununla ilgili nasıl çalışma yapılabilir, TOKİ bize bu konuda nasıl yardımcı olur, ya da iş dünyası bize nasıl katkı verir, bu sorunları çözmek için? Oldubittiye gelirse ileride bölgemiz ciddi sorunlarla karşı karşıya kalır. Bunları halletmeye çalışıyoruz” dedi.
“KAYNAK AKTARILIRSA HAZİRAN GİBİ YAPILIR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ”
Yıldızkent Kavşağı’nda yapılacak olan proje ile ilgili de konuşan Çetin: “Kasım ayında bütçe görüşmeleri başlayacak. Ulaştırma Bakanlığı’ndan 100 milyon TL’lik kaynağın oraya aktarılması için Mustafa Şentop Hocamız ve milletvekillerimiz gerekli girişimlerde bulundu. Karayolları’nın 1. Bölgesine ait olan bir proje. Birinci sırada şuanda. Karayolları bir proje yapacaksa önce orayı yapacak. Bu da en iyi ihtimalle kaynak aktarılırsa Haziran gibi yapılır diye düşünüyorum. Bizim başka alternatif yollarımız yok. Küçük Sanayi Sitesi’ni faaliyete geçirdiğimizde OSB ile görüşüp oradan bir köprü ile Saray’a gidecek olan servislerin şehir içine girmeden oradan Saray’a gitmesini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.