Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Kasım, 2024, Salı
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

ÇOCUKLAR SU TASARRUFUNA ÖNCÜLÜK EDECEK

ÇOCUKLAR SU TASARRUFUNA ÖNCÜLÜK EDECEK
​​​​​​​TESKİ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen TESKİ Su Çocuk Meclisi Toplantısı, il genelindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

TESKİ Süleymanpaşa Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Çorlu, Ergene, Malkara ve Süleymanpaşa İlçelerinde bulunan okul öğrencileriyle koordinatör öğretmenler katıldı. Ayrıca TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Genel Müdür Yardımcısı İ.Feyzi Ünal, TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt ve personeli de toplantıda yer aldı.

“SU, HAYAT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KAYNAKTIR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdür İçöz, “Böylesi anlamlı bir günde Su Çocuk Meclisi toplantısına katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Suyun önemini hepimiz biliyoruz. Su kaynaklarımız gittikçe azalmaktadır. Gönüllü öğrencilerimizin bu konuda oldukça hassas olduğunu biliyorum. Su hayat için çok önemli bir kaynaktır. Su Çocuk mMeclisinin amacı; öğrencilerin yönetime aktif olarak katılabilmeleri, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, araştıran, üreten, girişimci, topluma, ülkesine ve dünyaya yararlı bireyler olmalarını sağlamaktır. Su Çocuk Meclisinin çalışmalarında herkese başarılar dilerim” dedi.

ALINAN KARARLAR

Ardından bugüne kadar TESKİ Su Çocuk Meclisinin yaptığı çalışmalar hakkında bir sunum yapıldı. Toplantı gündeminin oylanmasıyla birlikte divan oluşturuldu ve yönetimde yer alacak öğrenciler seçildi. Su Çocuk Meclisi 5. Genel Kurul Toplantısında, üyeler tarafından yapılacak çalışmalarla ilgili görüş ve öneriler belirtilerek kararlar alındı. Alınan kararlardan bazılıarı şu şekilde; Okullarda su timlerinin oluşturularak, muslukların boşa akmasının önlenmesi ve su tasarrufu çalışmalarının yürütülmesi. Evlerde kullanılmayan ilaçların çevreye zarar vermemesi için ayrı olarak toplanması için bir proje geliştirilmesi. Bitkisel atık yağların lavabo ve atıksu şebekelerine dökülmemesi, evlerden toplanması ve bu konuda bilinçlendirme faaliyetlerinin yapılması. Birkaç pilot sanayi tesisi seçilerek, atıkların bertarafı konularında yerinde tespitler yapmak üzere Su Çocuk Meclisi üyeleri tarafından teknik geziler düzenlenmesi. Suyun önemi ve tasarruflu kullanılması konularında tiyatro veya müzikal çalışmaları yapılarak, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında ve okullarda sunulması. Su kullanma alışkanlıkları hakkında anket çalışması yapılarak, farkındalık düzeyinin belirlenmesi ve bu kapsamda bilgilendirme çalışmaları yapılması. TESKİ Atıksu Arıtma Tesislerine teknik gezi düzenlenmesi. Su Çocuk Meclisi Dergisi veya Bülteni hazırlanarak, yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerin paylaşılması. Okul panolarından birinin “Suyun Önemi ve Su Tasarrufu” konularına ayrılması. Çocuk dergileri için makale veya görsel çalışmaların hazırlanması. Su tasarrufu ve önemi ile ilgili afiş, broşür vb. hazırlanması. Kâğıt peçetelerin lavabo ve atıksu sistemlerine atılmasının önlenmesi için bilgilendirme çalışmalarının yapılması.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!