Reklamı Geç
MSM SANİYELİ
OPTİMED
Tekirdağ
07 Mart, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    44.07
  • EURO
    51.22
  • ALTIN
    7256.6
  • BIST
    13.079
  • BTC
    70406.567$

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kentte bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile sağlık kuruluşlarında çalışan kadınlara Çerkezköy Belediyesi ekipleri tarafından çiçek dağıtıldı.

Tüm dünyada kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kentteki kamu kurum ve kuruluşları ile sağlık kuruluşlarında görev yapan kadın çalışanların gününü kutladıklarını ve belediye ekipleri tarafından kendilerine çiçek takdim edildiğini belirtti.

Başkan Vahap Akay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“8 Mart, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması, karar mekanizmalarında daha fazla yer almaları ve kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi gibi yaşamın her alanındaki kadın sorunlarının bir kez daha dile getirildiği önemli bir gündür.

Kadınları toplumsal hayatın dışına iten ayrımcı ve cinsiyetçi politikalar reddedilmeli; kadını yalnızca ailenin bir parçası olarak gören, özgür birey olduğunu kabul etmeyen politik ve kültürel anlayış değiştirilmelidir. Kadınlara siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda daha fazla yer açacak toplumsal cinsiyet eşitliği politikaları samimiyetle uygulanmalıdır.

Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılık ve şiddet sonlandırılmalı, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanarak kadının toplumdaki konumu güçlendirilmelidir. Bu bağlamda başta kentimizde yaşayan kadınlar olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.